精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

6、How old is “old”? The answer has changed over the years. Two hundred years ago you were old at 35.That was the average life expectancy then. As medical knowledge advanced, the average life span increased to 45 at the turn of last century. In 1950, 70-year-olds were really old. Today, a healthy 70-year-old is looking forward to many more active years.

So, how old is old? The answer is one you’ve heard many times, from all sorts of people. “You are as old (or young) as you feel.” The calendar simply tells you how many years you have lived. Your body tells you how well you’ve lived.

“Youth,” wrote an author, “is not a time of life—it is a state of mind. Nobody grows old by living a number of years; people grow old by deserting their ideals.”

Old is a point of view. Alice Brophy, when she was with the New York City Commission for the Aging, said, “It annoys me when people say, ‘Gee, you look young for your age.’ What does that mean? Is there some model that you’re supposed to look a certain way at 65 and 75 and 85?   You know you can die old at 30 and live young at 80.”

Here are some of the more common myths—and the facts.

Myth: Most older people are in poor health.

Fact: Not so. There are neither biological nor physiological reasons to connect poor health with growing older. Older people are more likely to be affected with illness and physical disabilities than you are, but old age itself is not a disease. It is possible to remain physically fit throughout your life.

Myth: When you get old, you become senile(衰老的).

Fact: Older minds can be as bright as young minds. Senility is a sign of disease; it is not part of the normal aging process. No evidence was found to show that aging was associated with a decline in intellectual performance, in generally healthy people.

Myth: Older people are rigid, unable to change.

Fact: Older people are as diverse in their life-styles and flexibility as are young and middle-aged people. Despite the many stresses they deal with—death of loved ones or job, financial, and domestic problems—they cope miraculously well. Older people give up smoking and break other bad habits just as successfully as younger people.

1.This passage is mainly about           .

       A.the average life span                          B.old people’s life-styles

       C.aging                                            D.senility

2.According to the passage, which of the following statements is true?         

       A.Aging does not mean you become unhealthy.

       B.Older people are not as smart as young people.

       C.Most older people are physically fit.

       D.Older people are unwilling to change their ideas.

3.Which question is NOT answered in the passage?           

       A.What is the average life span today?

       B.Is senility a normal part of aging?

       C.Do older people have more trouble breaking bad habits?

       D.How long can a person remain physically fit?              

4.The underlined word “rigid” can be explained by        .           

       A.flexible              B.considerate   C.strict           D.fixed

6、CAAD

请在这里输入关键词:
相关习题

科目:高中英语 来源:湖南省邵阳市二中2009-2010学年高二下学期期末考试试题(英语) 题型:阅读理解


How old is “old”?  The answer has changed over the years. Two hundred years ago,you were old at 35.At the beginning of the 20 th century,the average life span(平均寿命)was 45. In 1950,70-year-olds were really old.Today,a healthy 70-year-old is still thought young.
So,how old is old? The answer is one you’ve heard many times,from all kinds of people.“You are as old(or young)as you feel.”Your age simply tells you how many years you have lived.Your body tells you how well you’ve lived.
“Nobody grows old by living a number of years.” wrote a writer.“People grow old when they don’t have their ideals.”
People shouldn’t have the wrong ideas about aging.Sometimes,older minds can be as bright as young minds.Alice Brophy once said,“It makes me unhappy when people say,‘You look young for your age。’ What does that mean?
You know you can die old at 30 and live young at 80. ”
53.The meaning of the underlined word “aging” is “        ”
A.growing old      B. staying young    C. keeping healthy      D. feeling unhappy
54.Which question is NOT answered in the passage?
A. Can older people be as bright as young people?
B. What tells you how well you’ve lived?
C. How old is “old”?                     
D. what is the average life span today?
55.The passage is mainly about __________ .
A. the average life span                     B. aging
C. the 20th century                         D. older people and young people

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2012-2013学年湖南省邵阳县石齐学校高二第三次月考英语试卷(带解析) 题型:阅读理解

How old is “old”?  The answer has changed over the years. Two hundred years ago,you were old at 35.At the beginning of the 20 th century,the average life span(平均寿命)was 45. In 1950,70-year-olds were really old.Today,a healthy 70-year-old is still thought young.
So,how old is old? The answer is one you’ve heard many times,from all kinds of people.“You are as old(or young)as you feel.”Your age simply tells you how many years you have lived.Your body tells you how well you’ve lived.
“Nobody grows old by living a number of years.” wrote a writer.“People grow old when they don’t have their ideas.”
People shouldn’t have the wrong ideas about aging.Sometimes,older minds can be as bright as young minds.Alice Brophy once said,“It makes me unhappy when people say,‘You look young for your age。’ What does that mean?You know you can die old at 30 and live young at 80. ”
【小题1】In 1950, the average life span was       .

A.35B.45C.50D.70
【小题2】People grow old when        according to a writer.
A.they don’t have their ideas.B.they live many years.
C.They can’t live longer.D.they have their ideas.
【小题3】The meaning of the underlined word “aging” is “        ”
A.growing oldB.staying young
C.keeping healthyD.feeling unhappy
【小题4】Which question is NOT answered in the passage?
A.Can older people be as bright as young people?
B.What’s the wrong ideas about aging?
C.How old is “old”?
D.what is the average life span today?
【小题5】The passage is mainly about __________ .
A.the average life spanB.aging
C.the 20th centuryD.older people and young people

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2012-2013学年湖南省高二第三次月考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

How old is “old”?  The answer has changed over the years. Two hundred years ago,you were old at 35.At the beginning of the 20 th century,the average life span(平均寿命)was 45. In 1950,70-year-olds were really old.Today,a healthy 70-year-old is still thought young.

So,how old is old? The answer is one you’ve heard many times,from all kinds of people.“You are as old(or young)as you feel.”Your age simply tells you how many years you have lived.Your body tells you how well you’ve lived.

“Nobody grows old by living a number of years.” wrote a writer.“People grow old when they don’t have their ideas.”

People shouldn’t have the wrong ideas about aging.Sometimes,older minds can be as bright as young minds.Alice Brophy once said,“It makes me unhappy when people say,‘You look young for your age。’ What does that mean?You know you can die old at 30 and live young at 80. ”

1.In 1950, the average life span was       .

A.35

B.45

C.50

D.70

2.People grow old when        according to a writer.

A.they don’t have their ideas.

B.they live many years.

C.They can’t live longer.

D.they have their ideas.

3.The meaning of the underlined word “aging” is “        ”

A.growing old

B.staying young

C.keeping healthy

D.feeling unhappy

4.Which question is NOT answered in the passage?

A.Can older people be as bright as young people?

B.What’s the wrong ideas about aging?

C.How old is “old”?

D.what is the average life span today?

5.The passage is mainly about __________ .

A.the average life span

B.aging

C.the 20th century

D.older people and young people

 

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

   How old is “old”?  The answer has changed over the years. Two hundred years ago,you were old at 35.At the beginning of the 20 th century,the average life span(平均寿命)was 45. In 1950,70-year-olds were really old.Today,a healthy 70-year-old is still thought young.

   So,how old is old? The answer is one you’ve heard many times,from all kinds of people.“You are as old(or young)as you feel.”Your age simply tells you how many years you have lived.Your body tells you how well you’ve lived.

   “Nobody grows old by living a number of years.” wrote a writer.“People grow old when they don’t have their ideals.”

People shouldn’t have the wrong ideas about aging.Sometimes,older minds can be as bright as young minds.Alice Brophy once said,“It makes me unhappy when people say,‘You look young for your age。’ What does that mean?

You know you can die old at 30 and live young at 80. ”

53.The meaning of the underlined word “aging” is “        ”

A.growing old      B. staying young    C. keeping healthy      D. feeling unhappy

54.Which question is NOT answered in the passage?

A. Can older people be as bright as young people?

   B. What tells you how well you’ve lived?

C. How old is “old”?                     

D. what is the average life span today?

55.The passage is mainly about __________ .

  A. the average life span                     B. aging

  C. the 20th century                         D. older people and young people

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

How old is “old”?  The answer has changed over the years. Two hundred years ago,you were old at 35.At the beginning of the 20 th century,the average life span(平均寿命)was 45. In 1950,70-year-olds were really old.Today,a healthy 70-year-old is still thought young.
So,how old is old? The answer is one you’ve heard many times,from all kinds of people.“You are as old(or young)as you feel.”Your age simply tells you how many years you have lived.Your body tells you how well you’ve lived.
“Nobody grows old by living a number of years.” wrote a writer.“People grow old when they don’t have their ideas.”
People shouldn’t have the wrong ideas about aging.Sometimes,older minds can be as bright as young minds.Alice Brophy once said,“It makes me unhappy when people say,‘You look young for your age。’ What does that mean?You know you can die old at 30 and live young at 80. ”

  1. 1.

    In 1950, the average life span was       .

    1. A.
      35
    2. B.
      45
    3. C.
      50
    4. D.
      70
  2. 2.

    People grow old when        according to a writer

    1. A.
      they don’t have their ideas
    2. B.
      they live many years
    3. C.
      They can’t live longer
    4. D.
      they have their ideas
  3. 3.

    The meaning of the underlined word “aging” is “        ”

    1. A.
      growing old
    2. B.
      staying young
    3. C.
      keeping healthy
    4. D.
      feeling unhappy
  4. 4.

    Which question is NOT answered in the passage?

    1. A.
      Can older people be as bright as young people?
    2. B.
      What’s the wrong ideas about aging?
    3. C.
      How old is “old”?
    4. D.
      what is the average life span today?
  5. 5.

    The passage is mainly about __________

    1. A.
      the average life span
    2. B.
      aging
    3. C.
      the 20th century
    4. D.
      older people and young people

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

How old is “old”? The answer has changed over the years. Two hundred years ago you were old at 35.That was the average life expectancy then. As medical knowledge advanced, the average life span increased to 45 at the turn of last century. In 1950, 70-year-olds were really old. Today, a healthy 70-year-old is looking forward to many more active years.

So, how old is old? The answer is one you’ve heard many times, from all sorts of people. “You are as old (or young) as you feel.” The calendar simply tells you how many years you have lived. Your body tells you how well you’ve lived.

“Youth,” wrote an author, “is not a time of life—it is a state of mind. Nobody grows old by living a number of years; people grow old by deserting their ideals.”

Old is a point of view. Alice Brophy, when she was with the New York City Commission for the Aging, said, “It annoys me when people say, ‘Gee, you look young for your age.’ What does that mean? Is there some model that you’re supposed to look a certain way at 65 and 75 and 85?   You know you can die old at 30 and live young at 80.”

Here are some of the more common myths—and the facts.

Myth: Most older people are in poor health.

Fact: Not so. There are neither biological nor physiological reasons to connect poor health with growing older. Older people are more likely to be affected with illness and physical disabilities than you are, but old age itself is not a disease. It is possible to remain physically fit throughout your life.

Myth: When you get old, you become senile(衰老的).

Fact: Older minds can be as bright as young minds. Senility is a sign of disease; it is not part of the normal aging process. No evidence was found to show that aging was associated with a decline in intellectual performance, in generally healthy people.

Myth: Older people are rigid, unable to change.

Fact: Older people are as diverse in their life-styles and flexibility as are young and middle-aged people. Despite the many stresses they deal with—death of loved ones or job, financial, and domestic problems—they cope miraculously well. Older people give up smoking and break other bad habits just as successfully as younger people.

1.This passage is mainly about           .

       A.the average life span                          B.old people’s life-styles

       C.aging                                            D.senility

2.According to the passage, which of the following statements is true?         

       A.Aging does not mean you become unhealthy.

       B.Older people are not as smart as young people.

       C.Most older people are physically fit.

       D.Older people are unwilling to change their ideas.

3.Which question is NOT answered in the passage?           

       A.What is the average life span today?

       B.Is senility a normal part of aging?

       C.Do older people have more trouble breaking bad habits?

       D.How long can a person remain physically fit?              

4.The underlined word “rigid” can be explained by        .           

       A.flexible              B.considerate   C.strict           D.fixed

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:英语教研室 题型:050

How old is old? The answer has changed over the years. Two hundred years ago, you were 35. That was the average life span(跨度) then. At the turn of this century, as medical knowledge advanced, the average life span increased to 45. In 1950, 70-year-olds were really old. Today, a healthy 70-year-old is looking forward to many more active years.

So, how old is old? The answer is one you heard many times, from all sorts of people. You are as old (or young) as you feel. The calendar simply tells you how many years you have lived. Your body tells you how well you lived.

Old is a point of view. Alice Brophy said, “It makes me angry when people say, ’Gee, you look young for your age. ’What does that mean? Is there some model that you are supposed to look a certain way at 65 and 75 and 85? You know you can die old at 30 and live young at 80. ”

There are many myths about aging. Here are some of the more common myths—and the facts.

Myth 1: Most older people are in poor health.

Fact 1: Not so. There are neither biological nor physiological reasons to connect poor health with growing older. Older people are more likely to be affected by illness but old age itself is not a disease. It is possible to remain physically healthy throughout your life.

Myth 2: Older people are unable to change.

Fact 2: Older people are as easily changed in their life-styles as young and middle-aged people. Though sometimes they deal with the very big pressures—death of loved ones or jobs, financial or family problems—they deal wonderfully well. Older people give up smoking and break other bad habits just as successfully as younger people.

1. The article is mainly about ______.

A. the average life span

B. aging

C. people’s health

D. life myths

2. According to the article, which statement is true?

A. Aging does not mean you become unhealthy.

B. Older people are not as smart as young people.

C. Most older people are physically healthy.

D. Your health can tell you how many years you have lived.

3. Which questions is NOT answered in the article?

A. Do older people have more trouble breaking bad habits?

B. Is old age a disease?

C. How old is old?

D. What is the average life span today?

4. The reason why Alice Brophy got angry was that ______.

A. she didn’t think she looked young for her age

B. she didn’t like to be thought old

C. she was 65, but people thought she was 85

D. there wasn’t a model to follow to judge one’s age

5. Which of the following does the second fact support?

A. Older people have more pressures than younger people.

B. Younger people break old habit more easily.

C. Old people are not too fixed to change for new needs.

D. Younger and middle-aged people have the same problems as old people.

 

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:051

How old is old? The answer has changed over the years. Two hundred years ago, you were 35. That was the average life span(跨度) then. At the turn of this century, as medical knowledge advanced, the average life span increased to 45. In 1950, 70-year-olds were really old. Today, a healthy 70-year-old is looking forward to many more active years.

So, how old is old? The answer is one you heard many times, from all sorts of people. You are as old (or young) as you feel. The calendar simply tells you how many years you have lived. Your body tells you how well you lived.

Old is a point of view. Alice Brophy said, “It makes me angry when people say, ’Gee, you look young for your age. ’What does that mean? Is there some model that you are supposed to look a certain way at 65 and 75 and 85? You know you can die old at 30 and live young at 80. ”

There are many myths about aging. Here are some of the more common myths—and the facts.

Myth 1: Most older people are in poor health.

Fact 1: Not so. There are neither biological nor physiological reasons to connect poor health with growing older. Older people are more likely to be affected by illness but old age itself is not a disease. It is possible to remain physically healthy throughout your life.

Myth 2: Older people are unable to change.

Fact 2: Older people are as easily changed in their life-styles as young and middle-aged people. Though sometimes they deal with the very big pressures—death of loved ones or jobs, financial or family problems—they deal wonderfully well. Older people give up smoking and break other bad habits just as successfully as younger people.

1. The article is mainly about ______.

A. the average life span

B. aging

C. people’s health

D. life myths

2. According to the article, which statement is true?

A. Aging does not mean you become unhealthy.

B. Older people are not as smart as young people.

C. Most older people are physically healthy.

D. Your health can tell you how many years you have lived.

3. Which questions is NOT answered in the article?

A. Do older people have more trouble breaking bad habits?

B. Is old age a disease?

C. How old is old?

D. What is the average life span today?

4. The reason why Alice Brophy got angry was that ______.

A. she didn’t think she looked young for her age

B. she didn’t like to be thought old

C. she was 65, but people thought she was 85

D. there wasn’t a model to follow to judge one’s age

5. Which of the following does the second fact support?

A. Older people have more pressures than younger people.

B. Younger people break old habit more easily.

C. Old people are not too fixed to change for new needs.

D. Younger and middle-aged people have the same problems as old people.

 

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:杭州三中英语高考模拟试题 题型:050

阅读理解

  How old is “old”? The answer has changed over the years. Two hundred years ago, you were old at 35. That was the average life expectancy then. At the turn of this century, as medical knowledge advanced, the average life span increased to 45. In 1950, 70-year-olds were really old. Today, a healthy 70-year-old is looking forward to many more active years.

  So, how old is “old”? The answer is one you've heard many times, from all sorts of people. “You are as old (or young) as you feel.”The calendar simply tells you how many years you have lived. Your body tells you how well you've lived.

  “Youth”, wrote an anonymous author, “is not a time of life it is a state of mind. Nobody grows old by living a number of years; people grow old by deserting(放弃)their ideals.”

  There are many myths about aging. These myths stereotype people on the basis of age. Here are some of the more common myths and the facts.

  MYTH: Most older people are in poor health.

  FACT: Not so. There are neither biological nor physiological reasons to connect poor health with growing older. Older people are more likely to be affected with illness and physical disabilities than you are, but old age itself is not a disease. It is possible to remain physically fit throughout your life.

  MYTH: When you get old, you become senile.

  FACT: Older minds can be as bright as young minds. Senility is a sigh of disease; it is not part of the normal aging process. In 1985 study of men aged 20, 40, 60 and 80 years, no evidence was found to indicate that aging was associated with an inevitable(必然的)decline in intellectual performance, in generally healthy people.

1.According to the text, we can see________ .

[  ]

A.most older people are in poor health

B.people are in a state of senility when they become old

C.being old can be considered as becoming senile

D.the answer to “How old is ‘old’?”differs as the time goes by

2.The average of life expectancy in 1900 was________ .

[  ]

A.70
B.35
C.45
D.not mentioned

3.The best title for the passage could be________ .

[  ]

A.Staying Young

B.Life Expectancy

C.Becoming Senile

D.Living in the World

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:黄冈重点作业 高三英语(下) 题型:050

阅读理解

  How old is “old”? The answer has changed over the years. Two hundred years ago , you were old at 35. That was the average life span then. At the turn of this century, as medical knowledge advanced , the average life span increased to 45. In 1950 , 70-year-olds were really old. Today , a healthy , 70-year-old is looking forward to many more active years.

  So, how old is old? The answer is one you've heard many times, from all sorts of people. “You are as old ( or young) as you feel. ” The calendar simply tells you how many years you have lived. Your body tells you how well you've lived.

  Old is a point of view. Alice Brophy said , “It makes me angry when people say, ‘Gee , you look young for your age.’What does that mean? Is there some model that you're supposed to look a certain way at 65 and 75 and 85? You know you can die old at 30 and live young at 80. ”

  There are many myths about aging. Here are some of the more common myths and the facts.

  Myth 1: Most older people are in poor health.

  Fact 1: Not so. There are neither biological nor physiological reasons to connect poor health with growing older. Older people are more likely to be affected with illness , but old age itself is not a disease. It is possible to remain physically healthy through your life.

  Myth 2: Older people are unable to change.

  Fact 2: Older people are as easily-changed in their life-styles as young and middle-aged people. Though sometimes they deal with the very big pressuresdeath of close friends or jobs, financial or family problemsthey deal wonderfully well. Older people give up smoking and break other bad habits, just as successfully as younger people.

1.According to the article, which statement is TRUE?

[  ]

A.Aging does not mean you become unhealthy.

B.Older people are not as smart as younger people.

C.Most older people are physically healthy.

D.Your health can tell you how old you are.

2.Which question is not answered in this article?

[  ]

A.Do older people have more trouble breaking habits?

B.Is old age a disease?

C.How old is old?

D.What is the average life span today?

3.The reason why Alice Brophy got angry was that ________.

[  ]

A.she didn't think she looked young for her age

B.she hated being thought of her old age

C.she was 65 but people thought she was 75 or 85

D.she thought there was a model to follow to judge one's age

4.Which of the following does the second fact support?

[  ]

A.Older people have more pressures than younger people.

B.Younger people break old habits more easily.

C.Older people are not too fixed to change for new needs.

D.Younger and middle-aged people have the same problems as older people.

查看答案和解析>>


扫码下载作业精灵
同步练习册答案