精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.One day,a poor boy was trying to sell things from door to door to pay for school.He was hungry.Then he decided to ask for a meal at the next house.However,when a nice young woman opened the door,he changed to ask for a drink of water.She thought he looked hungry and brought him a large glass of milk.He drank it slowly and then asked,"How much do I pay?""You needn't do that,"she said."Mother has taught me to be kind."
Years later,the young woman became seriously ill.She was sent to a big city. When Dr.Howard Kelly,a very famous doctor now,heard the name of the town she came from,a strange light filled his eyes.At once,he got up and went down through the hospital hall into her room.He made her out at once and decided to do his best to save her life.He did it and they won at last!
Before she left,the bill (账单) was sent to her.She was quite afraid to open it.Finally,she looked,and to her surprise,she found these words on the bill:"Paid with a glass of milk.Dr.Howard Kelly."
Tears of joy came down from her eyes as she said silently,"Thank you,God.Your love has passed through hearts and hands."

31.Why did the boy just ask for some water?A
A.He changed his idea.
B.He didn't need a meal.
C.He was quite thirsty then.
D.He was afraid of the woman.
32.What can we say about the woman?A
A.She was kind.
B.She was very rich.
C.She knew the boy's mother.
D.She loved the boy very much.
33.Why was the woman afraid to open the bill?D
A.She was afraid of the doctor.
B.She didn't want to pay anything.
C.She was worried about her illness.
D.She thought it would cost her a lot.
34.Why did the doctor go into the woman's room?B
A.To give her some money.
B.To make sure who she was.
C.To send some medicine to her.
D.To ask somebody else for help.
35.What can we say about the doctor?A
A.Thankful.B.Rich.C.Strange.D.Surprising.

分析 翻译:
一天,一个贫穷的男孩为了付学费正试图挨家挨户的推销东西.他饿了.然后他决定在下一个家里讨一顿饭吃.然而,当一个漂亮的年轻女子打开门,他换成了讨要一杯水.她认为他看起来很饿,给他带来了一大杯牛奶.他慢慢地喝了下去,然后又问,"我付多少钱?""你不需要那样做,"她说."妈妈教我要善良."多年后,这个年轻的女人得了重病.她被送到了一个大城市.霍华德凯利博士,一个现在非常有名的医生,当听到她来自这个镇上的名字时,一种奇怪的光充满了他的眼睛.他立刻站起身,穿过医院大厅进入她的房间.他立刻对她进行救治,并决定尽他最大的努力来挽救她的生命.他做到了,最后他们成功了!在她离开前,账单被送来给她.她很害怕的打开它.最后,她看了看,并使她吃惊的是,她发现帐单上这句话:"用一杯牛奶付账.霍华德凯利博士."喜悦的泪水从她的眼睛里无声地落下,"谢谢你,上帝.你的爱已经通过了心和手在传递."

解答 31.A.细节理解题.根据语境However,when a nice young woman opened the door,he changed to ask for a drink of water.可知男孩改变了主意只是要一些水.故选:A  
32.A.细节理解题.根据语境You needn't do that,"she said."Mother has taught me to be kind."可知这个女人是善良的.故选:A  
33.D.推测题.根据语境Finally,she looked,and to her surprise,she found these words on the bill:"Paid with a glass of milk.Dr.Howard Kelly."推测可知女人怕打开账单是因为他认为会花很多钱.所以看到这个廉价的账单后她感动惊讶.故选:D  
34.B.推测题.根据语境When Dr.Howard Kelly,a very famous doctor now,heard the name of the town she came from,a strange light filled his eyes.推测可知博士进入这个女人的病房是因为他确定她是谁,是不是当年给他牛奶喝的漂亮女士.故选:B  
35.A.细节理解题.根据语境He made her out at once and decided to do his best to save her life.He did it and they won at last!和Finally,she looked,and to her surprise,she found these words on the bill:"Paid with a glass of milk.Dr.Howard Kelly."可知这个博士全力挽救了这位女士的生命,并不要医药费,所以他知道感恩.故选:A

点评 本题考查逸闻趣事类阅读.文章讲述的是一个医学博士知恩图报的故事.在阅读短文时,应理解文章的深层含义,也就是它的主题.在此需要注意的是,现在的阅读理解题在测试事实类的理解题的同时,往往有几道推理类理解测试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.I asked for some more milk,but there                none left.(  )
A.areB.wereC.was

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.An old man lived with his little grandson.Every day the old man got up early to read books.
One day the grandson asked,“Grandpa,I want to read books as you do.But I always forget what I read.What are the advantages of reading?”
The grandfather didn’t answer him,but said,“Take this little basket to the river and bring me back a basket of water.”The boy did as his grandpa said,but all the water leaked(漏) out before he got back home.The grandfather laughed and said,“You’ll have to walk faster next time.”
The next time the boy ran faster,but the basket was still empty before he returned home.The boy said,“See,Grandpa,it’s no use!”
“Is it no use?”the old man said.“Look at the basket.”
The boy looked at the basket and found that the basket was different.It was cleaner,inside and out.
“That’s what happens when you read books.You might not understand or remember everything,but when you read them,you will be changed,inside and out.”

71.What did the old man do every day?B
A.He carried water.    B.He read books.
C.He wrote something.  D.He did some chores.
72.After the grandson read books,heC.
A.was too busy to do it               B.got up late
C.always forgot what he read          D.he slept late
73.What did the grandson use to get some water.A
A.A basket.  B.A bowl.  C.A glass.  D.A cup.
74.How many times did the grandson go to the river to get some water?B
A.Once.  B.Twice.  C.Three times.  D.Four times.
75.According to the grandpa’s words,what happens when he reads books?C
A.We won’t have any changes. 
B.We can understand everything.
C.We will be changed,inside and out.
D.We can never forget what we read.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.The smile on my teacher's face showed that she was     with me.(  )
A.sadB.pleasedC.worriedD.angry

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-Mum,I'm hungry.______ no milk in the fridge.
-Oh,I'll go and buy some at once.(  )
A.There isB.It isC.There are

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-Lily is coming by       plane tomorrow.
-Let's go to       airport to meet her.(  )
A./; theB./; anC.the; theD.a; a

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-what do you want to be when you grow up.Darning?
-Well    scientist like Yuan Long ping,I think.(  )
A.theB.anC.aD.不填

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.Bill was doing a lot of physical exercise to build up his __________.(  )
A.abilityB.forceC.strengthD.mind

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.I really don't know _______.(  )
A.what should I doB.why he is so nervous
C.how did he run awayD.where has he gone

查看答案和解析>>

同步练习册答案