【题目】任务型阅读 (有一项是多余的)
Peter lost his friend’s book, He felt very sad. Kate broke her mom’s favorite cup 【1】 She was so sorry for her mistake.
We all make mistake because we’re human .And it’s not always easy to get on well with everyone all the time. Sometimes we hurt people’s feelings although we don’t do it on purpose. 【2】 But we feel bad later, so we apologize.
An apology tells someone that we’re sorry for our mistakes. It’s a way to show that we’ll try to do better in the future.
Apologies are one of the tools to build good friendships and relationships. When you say “I’m sorry”, you probably feel bad because what you did or said hurt another person. 【3】 you’re also saying that you respect the other person, and care about his or her feelings. Apologizing shows you have empathy(同感).
After apologizing, you might feel a little better 【4】 . When you apologize in a caring way, you might feel good because you are trying to make things right again
![]()
【5】What’s the best title of the passage?
A. Everyone makes a mistake.
B. We should get on well with everyone.
C. we’ll try to do better in the future.
D. The importance of apologies after doing something wrong.
【答案】
【1】C
【2】E
【3】B
【4】D
【5】D
【解析】
试题分析:短文大意:这篇短文主要讲述了我们每个人都会犯错,以及学会道歉对于我们生活的意义。
【1】空格前一句讲的是Kate 打坏她妈妈喜欢的杯子,后一句是她对她的失误感到很抱歉,可知此空的主体还是Kate, 选项中只有C 符合,可根据代词she 判断得出。故答案为C。
【2】本题使用转折逻辑关系可得出答案。由空格的前一句说有时即使我们不是故意的,但是还是伤害人们的感情。有时候,我们友谊伤害人们的感情。联系前后文,故答案为E。
【3】句意:当你说对不起的时候,你也是在尊重另外一个人,照顾别人的感觉。根据句意,故选B。
【4】本题可利用复现原则。前句出现"feel... better",选项中也有feel better, 再将选项带入,符合逻辑。在道歉后,你也许会感觉好点,另一个人也许同样会感觉好点。故答案为D。
【5】综合理解题。短文大意:这篇短文主要讲述了我们每个人都会犯错,以及学会道歉对于我们生活的意义。故选D。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达(共1小题)
中学生普遍面临着很多烦恼,请用英语描述下面表格中列出的问题,并提出自己的建议。![]()
要求:1.条理清楚,语句通顺;
2.100词左右。开头已给出,不计入总词数。
Now, many middle school students face some problems.
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Ⅳ.写作技能(三部分,共11小题,计25分)
A) 完成对话 通读对话,根据上下文选择最佳答案补全对话内容。(共5小题,每小题1分)
A: Do you like math, John?
B: No, I don’t.
A: 66. 【1】?
B: Chinese.
A: 67. 【2】?
B: Because it is very interesting.
A: 68. 【3】?
B: My Chinese teacher is Ms. Green. A: 69. 【4】?
B: Yes. I like her very much. She likes me, too.
A: 70. 【5】?
B: I have Chinese on Mondays and Fridays.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读理解![]()
One day, three turtles decided to have a party. So they went into a cafe and ordered three cups of coffee. However, the lovely weather suddenly turned into heavy rain. The oldest turtle said to the youngest one, “Go home and get the umbrella.”
“I will, if you don't drink my coffee.” the youngest answered.
“Of course! We won't drink your coffee!” the other two turtles said. The youngest turtle then went to the door to leave. Time flew by quickly and two years passed. The two turtles were still at the table waiting. The oldest turtle said to the other one, “Well, I guess he isn't coming back, so we can drink his coffee.”
At that moment, a voice came from outside the door. It was from the youngest turtle. “Oh, no! If you drink my coffee, I won't go.” he said.
根据短文内容,选择正确答案
(1)Did the three turtles order coffee or water?
A.Yes, they did.
B.No, they didn't.
C.Coffee.
D.Water.
(2)Why did they need to go home and get the umbrella?
A.Because the lovely weather suddenly turned into heavy rain.
B.Because they felt tired.
C.Because the old turtle wanted to drink the coffee.
D.Because the youngest turtle was afraid.
(3)Who got the umbrella at last?
A.The oldest turtle.
B.The youngest turtle.
C.All of the three turtles.
D.No one.
(4)How long have the two turtles waited ?
A.For two days.
B.For two months.
C.For two weeks.
D.For two years.
(5)What did the youngest turtle do while the other two were waiting?
A.He went home to get the umbrella.
B.He stayed in the café and drank coffee.
C.He got lost.
D.He was waiting to drink the coffee.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】
【1】is, cup, a, that (.)![]()
【2】an ,is , orange ,it (,) ![]()
【3】in, what, that, is, English (?) ![]()
【4】it , spell , please (.) ![]()
English?
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读理解
Do you know what the hump(驼峰) of a camel is used for? If you answered to store water, guess again. In fact, a camel's hump is a place for storing fat.
Most animals, including humans, store fat throughout their bodies, under their skin. But camels store their fat in one place, their hump. A hump can weigh as much as 80 pounds. Why do camels keep their fat this way? The answer is most likely because of their environment. Camels can go up to two weeks without eating because they have this fat to live off.
Also camels are great at handling(处理,应付) changes in body temperature. Their humps can help the camels keep cooler. Their coats also help them adapt(适应) to the heat. While the coat is thick, it reflects(反射)the sunlight and protects the camel from the heat that rises off the desert sand.
There are two kinds of camels, those with one hump and those with two humps. Camels with one hump are called Dromedary or Arabian camels. They live in the dry deserts in West Asia. Camels with two humps are called Bactrian camels. They live in Central and East Asia.
Besides their humps, camels have a lot of interesting facts. They can live between 40~50 years. They can carry about 400 pounds and run up to 40 miles per hour. It's true that camels can go long time without drinking water, and they can drink about 26 gallons of water at a time. Camels can also close their nostrils(鼻孔). So whether a camel has one hump or two, it is one amazing animal that is very well adapted to its environment.![]()
(1)What is a camel's hump used for?
A.Storing water.
B.Storing fat.
C.Carrying food.
D.Carrying riders.
(2)From the passage we can learn that ________.
A.camels' humps are very interesting
B.camels' humps can make them amazing
C.a camel's hump can weigh as much as 80 pounds
D.camels with two humps are called Dromedary camels
(3)Which is the best title of the passage?
A.Interesting humps
B.One hump or Two?
C.Great animals
D.Two kinds of camels
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】My name is Lily and this is my family tree.
![]()
【1】Jane and Mike are my___________.
【2】I have two___________. One is Tim and the other is Eric.
【3】Susan is my_________.
【4】Tom is my___________, and Amy is my____________.
【5】Mark is my_________, and Lydia is my____________.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】One mother took many lovely photos of her sleeping son. After the little baby, Wen, fell asleep, his mother would create an imaginary fairy tale scene behind him and then take those lovely photos.
When the baby was asleep, he was photographed traveling to castles(城堡) in the clouds, cooking eggs in the kitchen or swinging on the swing with an elephant to catch him. The photos have attracted people around the world because of the cute creativity.
Mrs Liao drew inspiration(灵感) from a famous child photographer Anne and a mother Adele who published a book of similar photos, so she decided to turn her hobby of photographing toward her son. She said, “Every day just before Wen’s nap, I would imagine him being the main character in one of my favorite scenes and paint a background setting with common clothes, lovely animals and other household materials, just like how an artist would deal with the paint brush. After he fell asleep, I would place him at the centre of the theme I had creates and start taking photos.”
With a collection of more than one hundred photos of Wen, Mrs Liao published a book in Chinese in Taiwan. And there are plans for an English version to be published. She told her fans, “I’m truly touched by your support.”
![]()
【1】What’s Mrs Liao’s hobby?
A. painting pictures
B. looking after her son
C. photographing
D. writing books
【2】Because of _________, the photos attract so many people around the world.
A. her lovely son B. her cute creativity
C. her skill of photographing D. her talented painting
【3】Will there be a book with lots of photos of Wen in English one day?
A. Probably B. Impossible C. Not at all D. We don’t know
【4】Who gave Mrs. Liao inspiration to create the lovely photos?
A. Anne B. Adele C. Wen D. Both A and B
【5】According to the passage, which of the following is NOT true?
A. The photos were always taken during her son’s nap.
B. In the scenes she created, there were fashionable clothes, lovely animals and house hold materials.
C. Her son was always at the centre of the theme, and he was the main character.
D. The lovely photos seemed to tell people some imaginary fairy tales.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com