14.Every year,the World Book Day is a big day for book lovers.It shows you a different world and helps you keep a good habit in life.Here are two new books for children to read.Let's have a look!
The Game of Lives (2015)
If you are excited about playing computer games,you may like this book!Michael is a middle school student,and he loves computer games very much.But every time Michael plays the game,he gets more and more into it.He doesn't know what's real life or what's in the game.And Kaine,a bad man,tries to do bad things to the internet world.Can Michael stop him and save the world?
This Side of Wild (2015)
If you are a big fan for nature and animals,this book is for you!This book tells true stories of the writer and some animals he loved.For example,a baby elephant named Nampuu in Thailand.He is a popular star on the farm because he loves to take photos with people!This funny experience(经历) may make you laugh!To find out more stories,you must read it by yourself.
51.The World Book Day is a big day forA.
A.book lovers
B.school students
C.children
D.parents
52.In The Game of Lives,Michael doesn't knowC.
A.computer games
B.nature and animals
C.the real life or the game life
D.who he is
53.Nampuu is a popular star in Thailand now becauseB.
A.he likes eating bananas
B.he likes to take photos with people
C.he is a baby elephant
D.he lives on the farm.
分析 短文讲了世界图书日是图书爱好者的大日子,可以帮助人们养成良好的生活习惯.并详细的介绍了两本书:The Game of Lives和This Side of Wild.
解答 答案:51.A 细节理解题.根据第一段第一行句子Every year,the World Book Day is a big day for book lovers.每一年,世界图书日是图书爱好者的大日子.可知世界图书日是图书爱好者的大日子.故选A.
52.C 细节理解题.根据第二段第二行句子He doesn't know what's real life or what's in the game.他不知道什么是真正的生活或什么是游戏.可知Michael 不知道什么是真正的生活或什么是游戏.故选C.
53.B 细节理解题.根据最后一段第二段句子He is a popular star on the farm because he loves to take photos with people!在农场他是非常受欢迎的明星,因为他喜欢和人们照相.可知因为他喜欢和人们照相.故选B.
点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.