【题目】阅读下面短文,然后从A、B、C三个选项中选择正确选项填入【1】【2】【3】三个空格中,,并在题的空白处填入适当内容,完成文后图表。
There are world records at the Olympic Games. But what are the word records in animal kingdom?
The largest and heaviest animal on earth is the blue whale. It weighs between 110 and 120 tons. Its heart is the size of a Mini Cooper, It’s got the biggest mouth in the world as well. About 100 people can fit inside it. But it doesn’t eat people! In fact, the biggest thing it can eat is the size of an apple.
The giraffe is smaller than the blue whale but it is also a record breaker. It’s the tallest living land animal. It’s got the longest neck-about 2 metres long, and it’s got the longest legs-about 1.8 metres long. Drinking is difficult, but eating from the top of trees is easy! And its tongue is 50 cm long!
The most dangerous animal in the world isn’t a lion or a bear. It’s an insect! The mosquit-oes (蚊子) that carry malaria kill over 1 million people a year. After that, the most dangerous animal is the venomous snake. They kill 50,000 to 125,000 people a year.
![]()
A. the mosquito
B. the giraffe
C. the blue whale
【1】________
【2】_________
【3】_________
【4】______________
【5】_________________
【答案】
【1】C
【2】B
【3】A
【4】weight
【5】over 1 million/about 1 million/more than 1 million
【解析】
试题分析:本文介绍了动物王国中的世界记录:蓝鲸是世界上最大、最重的动物;长颈鹿是陆地上最高的动物;狮子、熊不是世界上最危险的动物,世界上最危险的是一种昆虫:一种可以携带疟疾,一年可以杀死一百多万人的蚊子。
【1】C细节理解题。根据第二自然段第一句:The largest and heaviest animal on earth is the blue whale. 可知动物界中最重的是蓝鲸。故选C。
【2】B细节理解题。由第三段第一、二句可知:长颈鹿是世界上最高的动物,故选B。
【3】A细节理解题。由最后一段的第一行可知蚊子是世界上最危险的动物。故选A。
【4】weight 细节理解题。由第二段第二句:It weighs between 110 and 120 tons.可知,蓝鲸重110至120吨。即其重量是110至120吨。故填:weight。
【5】over 1 million/about 1 million/more than 1 million 细节理解题。由最后一段第二句:The mosquit-oes (蚊子) that carry malaria kill over 1 million people a year. 可知,蚊子一年可能杀死一百多万人。故填:over 1 million/about 1 million/more than 1 million
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】【2013 浙江衢州】My dream hometown is an amazing place any pollution.
A. with B. without C. out D. in
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】![]()
Most people around the world agree that pandas are smart and cute animals. But can they draw? Can they do anything special? I believe they can. These days a panda becomes a popular star and attracts many visitors to the zoo.
This female panda is called Yang Yang. She comes from Vienna Zoo, Austria. Now she can use a brush to create her works of art. People like her paintings very much and 100 of them are waiting online for someone to buy at $580 each- yang Yang’s paintings will probably help the zoo to make $58,000. With the money, the zoo will have the chance to publish (出版) a new picture book about the pandas in Vienna Zoo. The plan will certainly come true because Yang Yang enjoys painting and can draw more pictures.
Two years ago, Yang Yang became a mother of twin pandas. She is a smart mother and learns to draw quickly. Many visitors would like to visit the zoo to see Yang Yang’s wonderful painting shows. They make people think of the first attempts (尝试) of a small child.
You never know, with such an amazing talent (天赋), this cute animal may be able to become a great artist!
【1】What does the underlined word “attracts” mean?
A. Interests. B. Protects.
C. Helps. D. Catches.
【2】Why does Yang Yang become popular?
A. Because she is the only panda in the zoo.
B. Because she can make money.
C. Because she can draw pictures.
D. Because she is so cute.
【3】What will the zoo probably use the money for?
A. Taking good care of Yang Yang.
B. Teaching Yang Yang to draw better.
C. Buying more books about pandas.
D. Publishing a picture book.
【4】How many cubs (崽) does Yang Yang have?
A. One. B. Two.
C. Three. D. Four.
【5】What’s the best title for this passage?
A. A famous zoo in Austria.
B. How to draw pictures.
C. A panda with an amazing talent.
D. Yang Yang’s daily life.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】【2014年内蒙古包头市、乌兰察布市中考】--It's a top secret.
--Yes, I see. I will keep it you and me.
A. between B. around C. among D. with
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 Tip to Qingdao
![]()
On July 18th,2016,Scott and his parents went to Qingdao,Shandong for the summer vacation. Scott was excited about the trip.
It was about 11:00 am when they arrived in Qingdao by bus on the first day. They found a hotel and had a short rest in their room first. At about 3:00 pm they got to the beach. It was really hot and sunny. There were many people on the beach. Some talked to each other,some played ball games,and others swam in the sea. Scott and his parents soon joined them. Scott's parents spent much time playing beach volleyball. Scott enjoyed swimming in the sea. About two hours later,they went back to the hotel. They all felt very relaxed.
On the second day,it rained all the day. Scott watched TV with his father in the hotel room. His mother went shopping by herself.
On July 20th,they went to Laoshan Mountain by bus in the morning. They climbed the mountain and took lots of photos. They took the bus back to the hotel at five in the afternoon. They were tired but very happy.
On the morning of July 21st,they left the hotel and took the bus home.
【1】The second paragraph mainly tells us that ________.
A.what the weather was like on July 18th
B.when Scott's family got to the beach
C.how Scott's family went to Qingdao
D.what Scott's family did on the first day
【2】Scott ________ on July 19th.
A.swam in the sea
B.played beach volleyball
C.watched TV with his father
D.went shopping with his mother
【3】Scott's family stayed in Qingdao for ________ days.
A.twoB.threeC.fiveD.six
【4】Which of the following is NOT true according to the passage?
A.Scott didn't like sea at all.
B.It was rainy on July 19th.
C.Scott's family climbed mountain on the third day.
D.Scott's family went back home by bus.
【5】What's the best title for the passage?
A.Mountain ClimbingB.A Busy Beach
C.Beautiful City-QingdaoD.A Trip to Qingdao
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】All of us want to be healthy. To keep healthy, more and more people are doing sports. Do you like sports? If yes, which is your favorite sport? Look at the ads, they may help you.
Nancy’s Gym Keep fit! Lose weight! $25/ hour Opening time: Saturday and Sunday
| Ice World Have fun skating here! $ 20/ hour for children $ 30/ hour for adults
|
Water World Opening time: 9:00 a.m.~9:00 p.m. every day Adults: $ 10 Children(aged 15 and under): $ 7 Tel: 215-1829 Come to Water World! Two pools for children Two large pools for adults
Two restaurants | |
【1】What do people in Nancy’s Gym want to do?
A. To enjoy swimming. B. To learn to skate.
C. To keep healthy. D. To eat delicious food.
【2】If Mr. Smith goes skating with his little son, they need to pay ________ for two hours’
skating.
A. $ 50 B. $ 60 C. $ 80 D. $ 100
【3】People can go to Water World at ________.
A. 8:00 a.m. B. 1:30 p.m. C. 9:30 p.m. D. 10:00 p.m.
【4】You can call ________ if you want to swim.
A. 215-1892 B. 886-8252 C. 215-1829 D. 455-6223
【5】Which of the following is TRUE?
A. There are four large pools in Water World.
B. Ice World is only for adults.
C. People can go to Nancy’s Gym on Sunday.
D. A ten-year-old boy needn’t pay to go swimming.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】【2013山东威海】—Excuse me. Could you tell tae the way to the people's Hospital?
—Walk along this street ______the end and you'll find h on you
A. in B. to C. by D. at
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】
![]()
根据家谱,选择最佳答案。
【1】John Brown and Anna Smith are Sally’s ________.
A. parents B. grandparents C. brother and sister D. uncle and aunt
【2】Mary is Sally’s ________.
A. aunt B. mother C. sister D. grandmother
【3】Ann is John Brown’s ________.
A. son B. granddaughter C. daughter D. sister
【4】Tom and Kate are Ann’s ________.
A. cousins B. uncle and aunt C. brother and sister D. father and mother
【5】From the family tree, Sally has ________ cousins.
A. two B. three C. four D. five
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】My mother is going to cheer the payers ________ Sunday afternoon.
A. in B. on C. at D. of
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com