【题目】![]()
Look at (看) Li Ming. He is from Guangzhou. He is thirteen years old. Now he is in Guangzhou Yuying Junior High School. He is in Class Five, Grade Eight. His telephone number is (020)7868-9688. Li Ming and Sally are friends. They are in the same class, but not the same age. She is twelve. She’s from Canada. Now Sally and her mom are in the same school. Her mom is a good teacher. Li Ming and Sally are good friends.
根据短文内容, 回答下列问题。
【1】Where is Sally from?
【2】Is Sally thirteen years old?
【3】How old is Li Ming?
【4】Are Li Ming and Sally good friends?
【5】Where are Li Ming and Sally now?
【答案】
【1】Canada
【2】No,she isn’t
【3】He is thirteen years old.
【4】Yes,they are.
【5】They are in Guang Zhou Yuying Junior High School.
【解析】
本篇文章难度适中主要讲述李明和萨利的个人信息。包括来自哪里、年龄、就读学校、班级、电话、以及家长等信息。
【1】细节理解题。根据She’s from Canada可知,萨利来自于加拿大,故填Canada。
【2】细节理解题。根据She is twelve可知,萨利12岁,故填No,she isn’t。
【3】细节理解题。根据He is thirteen years old可知,李明13岁,故填He is thirteen years old。
【4】细节理解题。根据Li Ming and Sally are good friends可知,李明和萨利是好朋友。故填Yes,they are。
【5】细节理解题。根据Now he is in Guangzhou Yuying Junior High School以及Li Ming and Sally are friends. They are in the same class可知,李明在广州育英中学,李明和萨利是好朋友,他们在同一个班级,所以他们都在广州育英中学。故填They are in Guang Zhou Yuying Junior High School。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】
| Hi, I flew here last weekend. The city is quite like ours. The food and many other things are similar. I’m going to buy gifts for my friends here. Tony |
Hello!This is our first time abroad(在国外). We are excited. We’re staying at a hotel in a city called Sapporo. Dean and Betty | |
It’s so nice to be here in a warm place. The sea is blue and the beach is beautiful. I’m going there tomorrow. I think I’ll like Malaysia. Paul | |
It’s usually so easy to come here and it only takes one hour by car from our city. I saw the city’s most famous building this morning. It’s very old and I took a lot of pictures. Tom |
【1】What is Tony going to do in the city?
A.Do some shopping.B.Take pictures.C.Visit friends.
【2】Why are Dean and Betty so excited?
A.Because they like Sapporo.B.Because they like the food there.
C.Because it’s their first time to go abroad.
【3】The text is probably from ________.
A.a movie posterB.a travel magazineC.a history book
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】【2013黑龙江哈尔滨】Boys and girls, calm down and focus on the test paper _____ you begin to think about the answers. Be confident. You can do it!
A. as if B. as soon as
C. although D. but
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—I’m going to Kunming for my holiday this month.
—_____
A. Please go B. You can’t go
C. Best wishes to you!D. Have a great time!
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Each different part of China has its own special forms of traditional art. These usually try to represent the things that are important in life such as love, beauty and family. The most common things, from paper to clay to bamboo, are turned into objects of beauty.
![]()
According to Chinese history, sky lanterns were first used by Zhuge Kongming. He sent them out to ask for help when in trouble. Today, sky lanterns are used at festivals and other celebrations. They are made of bamboo and covered with paper. When the lanterns are lit, they slowly rise into the air like small hot-air balloons for all to see. They are seen as bright symbols of happiness and good wishes.
![]()
Paper cutting has been around for more than 1,500 years. Paper cutting sounds very easy but it can be difficult to do. The paper, usually red, is folded before it is cut with scissors. The most common pictures are flowers, fish, animals, and things about Chinese history. During the Spring Festival, they are put on windows, doors and walls as symbols of wishes for good luck and a happy new year.
![]()
Chinese clay art is famous because the clay pieces are so small but they look very real. The pieces are carefully shaped by hand from a very special kind of clay and then allowed to air-dry. After drying, they are fired at a very high heat. They are then polished and painted. Finally, materials such as wood or paper are added to make different things. It takes several weeks to complete everything. These small pieces of clay art show the love that all Chinese people have for life and beauty.
Beauty in____1____Things
Passage outline | Supporting details |
____2____ | Some traditional Chinese art forms which are made of common objects ____3____ for things that are important in life |
Sky lanterns | They are made of bamboo and paper. They were used for asking for help when people first invented them. Now, they are used to celebrate festivals as symbols of happiness and good wishes. |
Paper cutting | It is made of paper. It has a long history of over 1,500 years. It appears in different_____4_____ , such as flowers, fish, animals and so on. It represents good wishes for the Spring Festival. |
Chinese clay art | It is made of clay. It looks very real though it is small. It takes_____5_____four steps to finish after being shaped carefully by hand. It shows love for life and beauty. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Don’t________too late at night.
A.go to bed
B.to go to bed
C.goes to bed
D.going to bed
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】I can enjoy the moon ___________ the window every night.
A. over B. under
C. across D. through
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】假如你是李涛,收到远在美国的笔友Peter的电子邮件,请阅读他的电子邮件,给他写一封回信,
帮助他解决烦恼。
要求:1.词数在80~100词之间。
所写内容要积极、向上,能够解决实际问题。
3.字迹工整,语法正确,句型丰富,条理清晰,行文连贯。
![]()
ent soon.
![]()
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com