【题目】阅读下面短文,从短文后所给的A、B、C三个选项中选出能填入相应空白处的最佳选项。
Karen spent more than 75 years working as a cleaner. Certainly nobody would think that she was rich, 1 she was paid only a few dollars each time. So they were all 2 when Jenny decided to give $150,000 to the University of Southern Mississippi.
The money, 3, was her life savings. She could save such a large amount of money because she lived a very 4 life. She never learned to drive. When she wanted to go somewhere, she just walked. She never flew to anywhere 5 her donation(捐献), and in the 50 years she had been out of the South only once. The 6 in which she lived was also a rather old one, and her last uncle left her. Only after she became known in 7 did she begin to travel all over the country. Since then, she had been the 8 of many interviews and articles. She was even invited to the White House.
Her donation was for the students who clearly needed 9 help. She herself left school in the sixth grade and had never married or had children. She said to the reporters that the idea of helping somebody's child go to college gave her much 10.![]()
(1)A.though B.because C.but
(2)A.amazed B.excited C.known
(3)A.in use B.in fact C.in need
(4)A.clean B.difficult C.simple
(5)A.before B.after C.during
(6)A.street B.house C.school
(7)A.America B.universities C.Mississippi
(8)A.donation B.invitation C.topic
(9)A.money B.learning C.family
(10)A.traveling B.pleasure C.education
【答案】(1)、B
(2)、A
(3)、B
(4)、C
(5)、A
(6)、B
(7)、A
(8)、C
(9)、A
(10)、B
【解析】短文大意:Karen当清洁工人已经超过75年了,平时她用钱很节省,但令人惊讶的是她居然捐了150,000美元给南密西西比大学,自那以后,她被全美国人所熟知,也成为了报纸和文章的话题人物,她对记者说帮助这些孩子上大学让她获得了快乐。
(1)句意:当然没人认为她很富有,……她每次只花几美元。结合句意可知是因果关系,故选B。
(2)句意:所以当她决定给南密西西比大学150,000美元时,大家都……。A.惊讶的; B.兴奋的; C.著名的,故选A。
(3)A.有用的; B.事实上; C.需要帮助的,结合句意可知“这笔钱,事实上是她一生的积蓄”,故选B。
(4)A.干净的; B.困难的; C.简单的,结合句意可知“她可以存这么大笔钱,是因为她过着简单的生活”,故选C。
(5)A.在……之前; B.在……之后; C.在……期间,结合句意可知“在捐献之前,她从来没有坐飞机去过任何地方”,故选A。
(6)A.街道; B.房子; C.学校。结合句意可知是“她住的房子是一所相当旧的”,故选B。
(7)结合句意可知“只有在她在美国出名后,她才开始在全国旅游”,故选A。
(8)A.捐献; B.邀请; C.话题,结合句意可知是“她成为了采访和文章的话题”,故选C。
(9)结合句意可知学生们需要钱的帮助,故选A。
(10)A.旅行; B.快乐;C.教育。结合句意可知帮助小孩去上大学给了她快乐。故选B。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】There ______ still some apples in the fridge now.
A. is B. are C. was D. were
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文内容,判断正(正确)误(错误)
话题 | 体裁 | 词数 | 难度 | 建议用时 |
人物 | 记叙文 | 314 | ★★★ | 6分钟 |
As the CEO and founder of Apple, Jobs hardly talked about his personal life in public. Here are some specific things.
1:Early life and childhood Jobs was born in San Francisco on February 24, 1955. He was adopted(收养) shortly after his birth by a couple(夫妇) named Clara and Paul Jobs. He grew up in California. Later in life, Jobs discovered who were his birth parents. However, Jobs only had some communication with his birth mother.
2: College dropout After leaving high school, Jobs entered Reed College in 1972. Jobs stayed there for only one semester, because his parents couldn’t afford his education.
3: An important date Jobs actually missed a meeting because of his first date(约会)with his wife, Lauren Powell. He said, “I was in the parking lot (停车场)with the key in the car, and I thought to myself, ‘If this is my last night on Earth, would I rather spend it at a business meeting or with this woman? ’ I ran across the parking lot, and asked her if she’d have dinner with me. She said yes, we walked into town and we’ve been together ever since. ”
4:His sister is a famous author Later in his life, Jobs met up with his biological sister Mona Simpson, the famous author of Anywhere But Here.
5:His first daughter When he was 23, Jobs and his high school girlfriend Brennan had a daughter, Lisa Brennan Jobs. He and Brennan never married. Jobs paid for his first daughter’s education at Harvard. She graduated in 2000 and now works as a magazine writer.
6:His fortune As the CEO of Apple, Jobs only took $1 a year, but Jobs leaves behind a vast fortune. In 2011, with $8. 3 billion, he was the 110th richest person in the world, according to Forbes.![]()
(1)Jobs often told his personal life before others.
(2)Jobs didn’t grow up with his birth parents.
(3)When Jobs was a student, his family wasn’t rich.
(4)Jobs fell in love with Lauren Powell after he met up with her.
(5)Lisa Brennan Jobs is a famous author.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Mrs. Sun is a friend of ______.
A. Mary’s mother
B. mother of Mary
C. Mary’s mother’s
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】The number of people present at the concert was ________than expected. There were many tickets left.
A.much smaller B.much more
C.much larger D.many more
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】English is very important for me . So I practice _______ it over and over again every day .
A. speak B. speaks C. speaking D. to speak
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Do you mind ________ _______ there?
A. I , go B. my , go C. I , going D. my , going
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】任务型阅读![]()
Different countries have different ideas about how to be polite. In Britain, table manners are important. But how do you show good table manners in Britain? Here is some advice:
How to sit: You should sit up straight in your chair. When you eat, don't pick up the bowl. This is called very bad manners.
Noises at the table: It is never a good idea to make a noise at the table.
Using your fingers: Usually we don't pick food up with our fingers when we are eating main dishes. But there are some foods such as pizza, sandwiches, chips and fruit we can eat with fingers.
Passing things: If someone asks you to pass something like the salt, only get it if you are the closest person to it. Never lean (倾斜, 倾倒) across someone else's food. It's more polite not to use it yourself first --- pass it directly to the person who asked, and then use it later. It's best to taste your food before you put salt in it.
Your mouth: It is not polite to talk with your mouth full of food, nor to eat with your mouth open.
How much to eat: It is polite to eat up the food that you have been offered, so a clear plate is a good plate. It shows that you enjoy the food. If you can't finish everything and you can leave a little, that is okay. You could say something like “That was very nice, thank you.”
(1)根据短文内容简要回答问题:How should you sit when you eat in Britain?
(2)根据短文内容简要回答问题:What shows that you like the food?
(3)将短文中划线的句子译成汉语:
(4)将短文中划线的句子译成汉语:
(5)请给短文拟一个适当的题目:
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达
难忘的初中生活即将结束,你也将升入你心仪的高中。师爱情深,师爱无价;学会感恩,学会回报。你校校园网站举办以"My favorite teacher"为题的英语征文活动。请你以My favorite teacher, 根据下列思维导图提供的信息,写一篇文章,介绍自己最喜欢的一位初中老师和两件你们之间的感人故事。
要求:1、80-120词。2、文章中包括导图中的全部信息,条理清晰,行文连贯,段落分明。3、信中不能出现真实姓名和校名。![]()
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com