精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】

Gregory is my brother. He is eight years old and I am ten. We always look forward to the first big snow of the year. We have a snow day from school.

On a snow day, Mom often makes hot dogs for us and we bake cakes. It is always something special when we have the first snow. Mom likes to make vegetable soup for us to eat. She says it helps to keep us warm when we play in the snow.

Gregory and I go outside early in the morning. We bundle up so we can stay warm. The first thing we do is to make snow angels (天使). Then we slide down the hill on boxes with our neighbours. Finally, we spend the whole afternoon making our first snowman of the year.

The snowman is right out there in our front yard (院子). Mr Bowman is our neighbour across the street. He gives us an old black hat for the snowman to wear. Mom gives us a green scarf to put around the snowman’s neck. We use sticks from the yard to make the arms. And we also use coal for the snowman’s eyes and mouth and a carrot for his nose.

Mom always takes our picture with the snowman. Gregory is fun to play with when it snows. He is a good brother most of the time.

1Who is telling the story?

A. Gregory.B. Gregory’s sister.

C. Mr Bowman.D. Gregory’s mom.

2Why does the mom make soup for her children?

A. Because the soup is special.

B. Because the soup is healthy.

C. Because the children love the soup.

D. Because the children will stay warm.

3What does the phrase “bundle up” in Paragraph 3 probably mean?

A. To wear enough clothes.B. To live in warm place.

C. To make a snowman.D. To have hot dogs.

4What does the mom give the children for the snowman?

A. Some cakes.B. A black hat.

C. A green scarf.D. A carrot.

【答案】

1B

2D

3A

4C

【解析】

本篇文章难度适中,主要讲述我和弟弟乔治两个人下雪天的活动。

1推理判断题。根据Gregory is my brother可知,乔治是我的弟弟,所以我应该是他的姐姐,故选B

2细节理解题。根据Mom likes to make vegetable soup for us to eat. She says it helps to keep us warm when we play in the snow可知,因为它能帮我们保暖,故选D

3词义猜测题。根据We bundle up so we can stay warm可知,我们穿足够的衣服来保暖,故选A

4细节理解题。根据Mom gives us a green scarf to put around the snowmans neck可知,妈妈给了我们一个绿色的围巾,故选C

解答词义猜测题时,可以使用如下技巧:1、根据上下文来猜测词义;2、通过同义词或近义词来猜测词义;3、通过构词法来猜测词义;4、通过定义或释义来猜测词义;5、通过句法功能来猜测词义;6、通过转折和因果关系来猜测词义;7. 通过生活常识来猜测词义。对于这类题采取“代入法”也非常有效,即将备选答案逐一代入文中,哪一个选项能使句子的意思通顺、连贯,且与上下文的内容一致,哪一个选项就是该题的正确答案。例如第3题。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】【2014年福建省漳州市中考】一_________beautiful blouse she is wearing!

一But it doesn’t look good against her skin.

A.What B.What a C.How

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】【2012 湖北黄石】______that pair of ______a little cheaper?

A.Is; glass B.Are; glass C.Is; glasses D.Are; glasses

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】It is her dream________a famous singer.

A.to become

B.becoming

C.to becoming

D.become

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】We________that interesting movie before.

A.didn’t watch

B.don’t watch

C.won’t watch

D.haven’t watched

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】书面表达。

以下图画描述的是小明和小红去年的暑假生活。请用英语写一篇约100词的短文。

要求:1. 完整叙述图画内容。2. 结合自己的实际陈述个人观点。

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】按字母表的顺序,排列正确的一组是

A. SDF B. RST C. GMK D. UWV

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Tom is ________ actor and he likes playing basketball.

A. a, a B. an, / C. a, the D.an, the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】---- Are you in the ____ class? - Yes, we are. We are all in Class One.

A. old B. last C. same D. big

查看答案和解析>>

同步练习册答案