精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】

Some of you may play Ant Forest. It is a game on Alipay(支付宝). Users collect “energy” to make their "trees” grow. When the “energy” reaches a certain level, some organizations(组织) and companies will plant a real tree in a desert(沙漠) area of China. And now it seems that our country has made the world a greener place for people all over the world.

A study by NASA(美国航空航天局) in February showed that China and India have made the Earth greener over the past two years. The study has found that since 2000 the Earth's green leaf area has increased(增加) by over 5 million square kilometers. That's the same size as the total area of the Amazon(亚马逊) rainforest. It is mostly the result of big tree-planting programs in China and intensive agriculture(集约化农业) in both countries, according to NASA.

China and India have only 9% of the planet's land area covered in vegetation(陆地植被面积), but they did one third of the increased greening for the whole world." Chi Chen, the study's lead author(作者) and a researcher(研究员)at Boston University, US, told CNN(美国有线电视新闻网). China was the major contributor(主要贡献者), adding 25% to this increase, while India added 6.8%.

Over the past ten years, China has done something great to green the land. In 1978, China began a national forestation project(植树造林工程). It is also known as theGreat Green Wall". The program has seen many trees planted in thirteen provinces in northern China to act as windbreaks, according to China Daily.

With China's success in dealing with forestation, the United Nations Environment Program (UNEP联合国环境规划署) believes China is a good example for others to follow.China is one of the most successful countries in greening the desert and has lessons to share with the world," UNEP Executive Director Erik Solheim(执行主任埃里克索尔海)told Xinhua.

1What is Ant Forest?

A.A computer game made by NASA.B.A mobile phone game on Alipay.

C.A TV programme on CNN.D.A project at Boston University, US.

2Which country did the most for making the world greener?

A.India.B.US.C.China.D.we don’t know.

3How many provinces joined the national project theGreat Green Wall"?

A.11B.12C.13D.14

4What does the underlined windbreaks word mean?

A.绿色长城B.防风林C.屏风D.风暴

5Which is NOT true according to the passage?

A.When we play Ant Forest, we can plant a real tree.

B.China did more to make the earth greener than India.

C.The United Nations Environment Program will ask other countries to build the Great Wall.

D.Both China and India did one third of the increased greening for the world.

【答案】

1B

2C

3C

4B

5C

【解析】

本文讲述了支付宝上的蚂蚁森林通过用户收集能量的方式帮助中国在沙漠种树。美国宇航局2月份的一项研究表明,中国和印度在过去两年里使地球变得更加绿色。这主要是中国大植树计划和两国密集农业的结果。联合国环境规划署认为,中国是其他国家效仿的好榜样。中国是绿化沙漠最成功的国家之一,有经验可与世界分享。

1细节理解题,根据文中“Some of you may play Ant Forest. It is a game on Alipay(支付宝).”可知蚂蚁森林是支付宝上的一款游戏,故选B

2推理判断题,结合文中“China and India have made the Earth greener over the past two years.”“China was the major contributor(主要贡献者), adding 25% to this increase, while India added 6.8%.”可知中国是使世界变绿做的最多的国家。故选C

3细节理解题,根据“The program has seen many trees planted in thirteen provinces in northern China to act as windbreaks, according to China Daily.”可知在中国13个省植树。故选C

4词义猜测题,根据文中“The program has seen many trees planted in thirteen provinces in northern China to act as windbreaks, according to China Daily. 据《中国日报》报道,该项目在中国北方13个省种植了许多树木,植树的目的是防风。wind是风;break打破所以windbreak应该是防风林。故选B

5推理判断题,根据“some organizations(组织) and companies will plant a real tree in a desert(沙漠) area of China”可知A正确。根据“China was the major contributor(主要贡献者), adding 25% to this increase, while India added 6.8%.可知B正确。根据“but they did one third of the increased greening for the whole world.”可知D正确。根据文中第五段内容联合国环境规划署认为中国处理森林问题上是成功的,并没有要求别的国家也建设绿色长城。故选C

这是一篇日常生活方面的说明文。题型有词义猜测题、推理判断题和细节理解题。第2小题属于推理判断题,推理判断就是根据文章所提供的信息,脱离字面理解的局限,抓住具体细节,得出合乎逻辑的结论。所以我们根据第二段美国航空航天局说中国和印度为地球变绿都做了贡献,结合第三段中,中国是主要贡献者,可以得知答案。第4小题属于词义猜测题。词义猜测题考查学生们通过语境理解生词词义的能力,在不允许查字典的情况下,只能运用“猜测词义法”来猜测单词的意思。猜词的技巧有多种,可以通过因果关系,对比关系猜词;也可以通过同义词,反义词或构词法猜词。根据windbreak的单词结构,并结合句意可推测得出答案。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Mother likes _______ . Look! She _______ now.

A. shopping, shops B. to shop, shopping

C. shop, is shopping D. shopping, is shopping

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】书面表达

2016年4月14号,世界著名的篮球明星科比宣布退役,作为人们心目中的篮球偶像,科比影响了一代又一代人。最近你校举行以"The person who has influenced me most"为题的中学生英语征文活动,Kobe Bryant深深地影响着你,请根据表格中的内容要点完成征文。

基本情况

1. 出生于1978年8月;

2. 从小对篮球感兴趣,1996年成为NBA球员;

3. 不仅在美国出名而且在全世界受欢迎。

成功的原因

1. 从未放弃自己的梦想;

2. ……

对我的影响

……

注意:

1. 短文应包括所有的内容要点。可适当发挥,以使行文连贯;

2. 文中不得出现真实姓名和学校名称;

3. 词数80左右,短文开头已给出,不计入总词数。

The person who has influenced me most

On 14th April 2016 Kobe Bryant announced his retirement. He is the person who has influenced me most.

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

_______________

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】当你想知道新电视机的颜色时,问:

A. Where is the new TV?

B.What's a TV?

C. What colour is the new TV?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】-Mr. Li, where is our English teacher? I need his help.

-Wait a minute. He__________ soon.

A. is coming B. come C. comes D. coming

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

My 1is Tom White. This is a 2of my family. I have a small family. They are my parents, my sister and I. I 3twelve. And my sister Kate4twelve, 5 . Kate and I6in the same class. We are classmates. I like computer 7 , and I often play them 8 the evening. I like sports, too. I have eight tennis balls and five soccer 9. I like soccer very much. I10it with my friends at school. Kate doesn’t like computer games or sports. She only likes watching TV. She watches TV every evening. She thinks it is fun.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】当你想知道别人是否有钢琴时,问:

A. Have you got a dictionary?

B.Have you got a piano?

C.May I use your piano?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】--- _______ are you eating?

--- I’m eating _______ meat.

A. What; some B. Which; any

C. Where; not D. What: a

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Would you please tell me_____________________ ?

A.when did he come home

B.where he would play football

C.if he had seen the film

D.why he didn’t watch the game

查看答案和解析>>

同步练习册答案