【题目】 Thai New Year is also called Songkran Festival. It is celebrated for three days from April 13 to April 15 every year. SongKran Festival is the most fun-filled time of the year in Thailand. For Thai people, it is an important holiday. It is a time to stay with their family, do good things in temples(寺庙), visit and show their love to the elderly. It is also a time to enjoy the water fight that takes place on almost every street in this country during the hottest month of the year.
The first day of Songkran Festival is an important day to do good things. Thai people will visit temples. Also they will give money, clothes and food to the monks(僧侣)that live in the temples. After that they will spend time with their family.
On the second day of Songkran Festival, Thai people will carry sand into temples to build small pagodas(塔)and put colored flags on them. It is believed to bring luck. Also, it is considered lucky to clean out the house and throw out trash on this day.
On the last day of Songkran Festival, Thai people will visit their elderly relatives and perform a water ceremony(典礼). They will gently pour water on their elderly relatives' hands, which is a traditional way to show their love to them. In modern times, the gentle pouring of water has become a crazy water fight and it's a time for all Thai people to have fun. So Songkran Festival is also known as "Water Festival".
If you are a tourist at this time of year, be prepared to join in this big festival and take part in the world's biggest water fight!
【1】How long does Songkran Festival last?
A. Two days.B. Three days.C. Half a month.D. A week.
【2】Thai people will build small pagodas and put colored flags on them in Songkram Festival because it's believed that ________.
A. it's good for their childrenB. it can make them healthy
C. it's good for their parentsD. it can bring them luck
【3】Which can be the best title of the passage?
A. Traditions on Thai New YearB. Wonderful Festivals in Thailand
C. The History of Songkran FestivalD. The Importance of Festivals in Thailand
【答案】
【1】B
【2】D
【3】A
【解析】
本文描写了泰国新年—宋干节的传统。第一天,拜访寺庙。第二天,去用沙子建造塔。第三天,进行泼水节。
【1】细节理解题。题意:宋干节持续多长时间?A. Two days.两天;B. Three days.三天;C. Half a month.半个月;D. A week.一周。根据文章内容It is celebrated for three days from April 13 to April 15 every year. 每年的4月13日至4月15日,人们要庆祝三天。可知,持续三天,故选B。
【2】细节理解题。题意:泰国人会在泼水节建造小宝塔,并在上面插上彩旗,因为人们相信这一点…。A. it's good for their children这对他们的孩子有好处;B. it can make them healthy 这会使他们健康; C. it's good for their parents这对他们的父母是好的;D. it can bring them luck这会给他们带来好运。根据文章内容Thai people will carry sand into temples to build small pagodas (塔) and put colored flags on them. It is believed to bring luck. 可知,会带来好运,故选D。
【3】主旨大意题。题意:文章最佳标题是哪一个?A. Traditions on Thai New Year泰国新年的传统; B. Wonderful Festivals in Thailand泰国的精彩节日; C. The History of Songkran Festival宋干节的历史; D. The Importance of Festivals in Thailand泰国节日的重要性。根据文章内容可知,本文主要描写泰国新年的传统。故选A。
本文主要考察阅读理解对文章的了解,需要仔细阅读文章和题意,进行分析比对,然后选出正确的答案。例如第1小题,需要知道13-15号,是三天。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Fangfang: Good morning, Betty.
Betty: Good morning, Fangfang.
Fangfang: How are you this morning?
Betty: Very well. Thank you.
Fangfang: Do you know Rose, a new student in Grade 1?
Betty: Yes, I do. We’re in the same class. I know her very well. She is from England. She speaks English and she can speak Chinese, too.
Fangfang: Do you know her mother?
Betty: Yes, I do. Mrs White is an English teacher in our school. She gives us English lessons every day. She loves Chinese students very much. She is a good teacher. We all love her.
Fangfang: This term she is my teacher, too.
Betty: That’s great. Look. It’s ten to eight. It’s time to have the first lesson. Let’s go to the classroom.
Fangfang: OK.
【1】Rose is not .
A. from EnglandB. a foreign girl
C. a student from ChinaD. Betty’s classmate
【2】Betty’s English teacher .
A. is Rose’s motherB. cannot speak Chinese
C. only teaches BettyD. knows Fangfang well
【3】Fangfang .
A. knows Rose very wellB. knows Rose’s mother well
C. is Rose’s friendD. wants to know Rose’s family
【4】Which of the following sentences is right?
A. Rose and Betty are in different classes.
B. Rose’s family name is White.
C. Betty, Rose and Fangfang are in the same class.
D. Rose and Betty are sisters.
【5】The dialogue happens .
A. at homeB. in the morning
C. in the classroomD. after school
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—May I help you, young lady?
— .
A. Yes, pleaseB. Well doneC. Good for youD. Take it easy
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】(A) 根据句意和汉语注释,在答题卡对应题号的横线上,写出单词的正确形式。
【1】Many students have been ______ (缺席的) from school because of the H1N1 influenza.
【2】During the World Athletics Championships, the _____ (获胜者) final time was 9.58 seconds.
【3】She has a very good pronunciation when she reads ______ (出声地).
【4】What a great pity that the trip was ______ (终止) because of typhoon!
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 When I worked in England, I had a meal in an expensive restaurant. I saw a young couple come in with a small boy. They only _______ a piece of the cheapest beef steak. "Sir, Madam, anything else? One piece is not enough for _______of you!" The waiter said.
The dad, a little embarrassed. He said to _______waiter, "Thanks. It's enough. We just want to bring the guy to have beef steak, and we have finished supper.”
I watched _______ for a while. Then I found that the parents not only took the boy to have beef steak, but also regarded it as a process of learning. The parents taught the kid _______ to use a knife and fork and told him some table manners.
I'd like _______ good friends with the family. Then I walked over to them and asked really _______, "May I treat each of you to a cup of coffee?" They accepted my coffee with a smile on their faces. I sat down at their table and we began to chat. "To be honest, we are very poor, so we can't afford any expensive food at all. However, have every confidence in our boy. _______ he lives in a poor family, I believe he will achieve great success in the future. That's why we teach him the good table manners now," said the little _______ father. "We hope our kid can be a person who respects himself and others. " After that, I believe that the family won't be poor for a long time!
We became friends and got on well ________each other. Afterwards, the kid made great progress and succeeded. And I have the honor to drink a cup of coffee from him, especially in the most expensive restaurant in England.
【1】A. orderB. orderedC. are orderingD. will order
【2】A. oneB. twoC. threeD. four
【3】A. aB. anC. theD. /
【4】A. sheB. herC. theyD. them
【5】A. howB. whatC. whereD. why
【6】A. becomeB. becameC. becomesD. to become
【7】A. loudlyB. loudC. politelyD. polite
【8】A. AlthoughB. IfC. ButD. Because
【9】A. boyB. boy'sC. girlD. girl's
【10】A. inB. toC. fromD. with
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】第二节阅读填空
Reading books can be a great way to pick up new vocabulary, see grammar in action and develop your understanding of a language. 【1】
【2】Avoid the classics, for they often use very old English words that are difficult to understand. Children's books are a great place to start. Dr. Seuss's books are sure to make you laugh. Dr. Seuss writes his books in rhyme and they are all very funny. Starting with something like this means you are more likely to finish the book and want to read more.
For more advanced learners, you could try the Hobbit by J.R.R.Tolkien. 【3】 If you like reading about historical events, Anne Holm ' I am David is a good read.
If you're not quite ready to read a full book, why not try Roald Dahl's Revolting Rhymes? 【4】 Or, try a very short book like one from Roger Hargeaves's Mr. Men and Little Miss series. Although they are intended for young children, they are a good way to pick up some more basic vocabulary.
My final piece of advice would be to read something that interests you. Look at the short summary of the book on the back cover and see if it looks like something that you would enjoy. Think about the type that is in your own language and find one of that type in English. 【5】
A. For beginners, I would recommend starting with something short and simple.
B. The key to success is choosing the right book for you.
C. The book isn't too long and it may be easier to follow if you've seen the film.
D. This way, you're more likely to enjoy reading, rather than see it as a headache.
E. This book contains lots of short stories, based on fairy tales, all written in rhyme.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】--- Could you tell me ________?
--- Oh, she is the world’s first robot citizen, Sophia.
A. what is the tall girlB. who is the tall girl
C. what the tall girl isD. who the tall girl is
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文内容,用方框中所给词的正确形式填空,每个单词只能使用一次
agree, communicate, write, real , feel, he , win, shoulder, tell, people, disappoint, person
Peter is a member of the soccer team. A game just an hour ago made him 【1】very sad. When he walked home alone, he felt like there was a heavy weight on his 【2】. He thought he had 【3】 his whole team because of his fault. He was【4】worried that his coach might kick him off the team. Peter’s feelings 【5】 all over his face. When his father knew about it, he told his son not to be too hard on 【6】 . Every one of the team must support each other. Besides, 【7】 or losing was only half the game. The other half is learning how【8】 with teammates and learning from the mistakes. The next day, all of his teammates were told to pull together and all of them nodded in 【9】. Failing was never just one【10】 fault. If they want to win next time, they should work even harder together.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】单词拼写
根据汉语提示,用单词的正确形式填空,每空一词,并将答案写在答题卡上相应的位置。
【1】My favorite sport is __________ (棒球) .
【2】I haven’t ________ (收到…来信) from Sally before.
【3】Jane lives on the ________ (第十) floor in the building.
【4】Walk on the______ (小路),not on the grass.
【5】It’s cold outside,so you should put on a ______ (厚的) sweater.
【6】That music_________ (听起来)very beautiful.I like it a lot.
【7】We will get to the train station as ______ (早)as we can.
【8】I was ______ (生气的)with him for keeping me waiting for so long.
【9】Lingling has made great progress in English, _______ (多亏)to Lucy’s help.
【10】I will have a meeting this afternoon.Please _______ (唤醒)me up at 2:00 pm.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com