【题目】 A Juice Carton's Diary
January 16
![]()
I'm siting on a shelf in a big store!I am an orange juice carton(硬纸盒)!I'm made of hard paper.This morning,something great happened.A little girl looked at my shelf for a long time,and then she chose me!She's taking me to a picnic by the lake so I hope she'll drink me.
January 17
![]()
I’m in a lake. The little girl drank the juice, but left me in front of the lake. The wind blew me into the water.I don't like it here.
January 18
![]()
I saw a man taking rubbish out of the lake with a net. He saw my bright orange colour,and he saved me.He caught me and a plastic (塑料的)bottle in his net. Now,we're in the boat,and we aren't waste anymore.We're happy.
January 19
![]()
I'm at the recycling factory. I feel a little afraid here because there are large machines that make loud noises. My plastic bottle friend is across from me.I think this is a good place.
January 20
I'm sitting on a shelf in a stationery store!
Everything here is made of paper. Yes, they recycled me into a notebook.I'm very happy and excited, and I really want to see the recycling factory again. Maybe next I' ll be a comic book!
【1】How many places has the juice carton ever been to?
A.1B.2C.3D.4
【2】In what order did the story happen?
a.A man saved the carton with a net.
b.The juice carton felt a little afraid.
c.The girl took the juice carton to a lake.
d.The juice carton sat on a shelf in the store.
e.The juice carton was recycled into a notebook.
A.c-a-e-b-dB.c-b-a-e-d
C.d-c-a-b-eD.d-a-c-b-e
【3】The underlined words "a stationery store"are a place where you can buy .
A.foodB.clothesC.toysD.exercise books
【4】What is the main idea of the passage?
A.It's important for us to recycle things.B.It's easy to change a bottle into a notebook.
C.We can buy a lot of drinks in a big store.D.We should pick up the rubbish from the lake
【5】According to the passage,a juice carton can probably be the following things EXCEPT _________.
A.a comic bookB.a plastic bottleC.a newspaperD.a postcard
【答案】
【1】D
【2】C
【3】D
【4】A
【5】B
【解析】
本文通过介绍了一个果汁硬纸盒的经历,告诉我们回收利用是很重要的。
【1】推理判断题。根据 “I'm siting on a shelf in a big store”和“I’m in a lake.”和和“I'm at the recycling factory.”和“I'm sitting on a shelf in a stationery store!”可知,果汁硬纸盒去过的地方有商店的货架上,湖里,回收工厂和文具店的货架上,因此一共去过四个地方,故选D。
【2】推理判断题。根据“I'm siting on a shelf in a big store!”可知,果汁硬纸盒在商店的货架上,根据“A little girl….. taking me to a picnic by the lake so I hope she'll drink me.”可知,那个女孩把果汁硬纸盒带到了湖边,根据“I saw a man taking rubbish out of the lake with a net. He saw my bright orange colour,and he saved me.”可知,一个男人用网救了那个硬纸盒,根据“I'm at the recycling factory. I feel a little afraid here because there are large machines that make loud noises.”可知,接下来硬纸盒在回收工厂,感到害怕,根据“Yes, they recycled me into a notebook.”可知,硬纸盒被回收变成了笔记本,故选C。
【3】推理判断题。根据“Everything here is made of paper. Yes, they recycled me into a notebook.”可知,此处有纸做的东西,有制成的笔记本,因此可以在这里买到练习本,故选D。
【4】概括归纳题。根据“Everything here is made of paper. Yes, they recycled me into a notebook.I'm very happy and excited, and I really want to see the recycling factory again.”可知,本文告诉我们回收是很重要的,故选A。
【5】推理判断题。根据“Everything here is made of paper. Yes, they recycled me into a notebook…Maybe next I' ll be a comic book!”可知,果汁硬纸盒可以制成纸质的物品,因此可能是笔记本,漫画书或者报纸,因此不能制成塑料瓶,故选B。
认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,概括归纳,推理判断,选出正确的选项。例如小题3,根据“Everything here is made of paper. Yes, they recycled me into a notebook.”可知,此处有纸做的东西,有制成的笔记本,因此可以在这里买到练习本,故选D。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】We can learn ________ from the story.
A.a lot of
B.lots of
C.lot of
D.a lot
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】(2013山东潍坊)—When did the terrible earthquake happen in Ya’an Sichuan?
—It happened ________ 8:02 ________ the morning of April 20th,2013.
A.on;in
B.at;on
C.at;in
D.on;on
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
![]()
Three men were caught in North China recently for killing four people in a HK $ 190 000 robbery in Shenzhen 10 years ago. The _______, Liu, Tian and Cao, were brought back to Shenzhen at the end of last month. They came to Shenzhen from their hometown of Changchun in Jilin in 2002, when they were ________ their twenties. Liu ran a beauty salon in Gangxia Village in Futian District, ________ was losing money. Short of money, the three decided to __________ a neighboring store which dealt in currency exchange (货币兑换). On Sept. 25, 2004, the three, along with ________ person, Gong, from Sichuan Province, went to the store _________ they wanted to exchange RMB into HK currency. They killed a woman and three men in the store, escaping to Shenzhen _________ HK $ 190 000. Shenzhen police began ________ them which remained fruitless for the following 10 years. But they were told last month that the suspects were probably ________ in Changchun. Changchun police caught Cao in a small village near his home. With _______ from Cao, police arrested Tian at a hospital where he was working as a doctor. Liu was arrested soon after.
【1】A. suspects B. shoplifters C. thieves D. kidnappers
【2】A. on B. at C. in D. for
【3】A. where B. which C. who D. what
【4】A. broke B. attack C. steal D. rob
【5】A. other B. another C. the other D. others
【6】A. saying B. talking C. speaking D. telling
【7】A. on B. with C. without D. in
【8】A. searching B. searching for C. looking D. finding
【9】A. lived B. stayed C. worked D. hidden
【10】A. words B. money C. information D. news
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】A) 阅读下面短文,根据所读内容,在文章后第56-65小题大空格里填入一个最恰当的单词,并将答案填写在答题卡标号为56-65的相应位置上。
注意:每个空格只填1个单词。
![]()
PowerPoint Presentations(PPT)are taking the place of writing on the blackboard with chalk. Someday, will robots take the place of human teachers?
In Japan, a robot is going to enter classrooms to help teachers. Last week the Japanese company Honda Motor Co. showed the public its robot at a Tokyo museum. The robot’s name is Asimo. Students will see Asimo in science classes and learn the wonders of science.
Asimo is 130 centimeters tall with a round head. It can jog, walk up stairs and wave. It can also avoid(避开)things on its way and have simple talks with you. Asimo is an experienced worker for humans. It has worked as a guide in showrooms. But this will be the first time it works as a teaching assistant in classrooms and in formal teaching!
How will Asimo help in class? A teacher explained the way Asimo works to students in last week’s show. Asimo has sensors(感应器)inside its body to keep its balance.
The smart Asimo tilted(倾斜)its body when it stood on a shaking platform(平台). Asimo kept its balance. But a wooden person beside Asimo fell (See the above picture).
When you walk, you pass your weight from the heel to the toe. The Japanese teacher explained this with Asimo at the museum. He moved the robot in slow move. Asimo made learning science more interesting for students!
Asimo will soon help teach thousands of primary students and junior high schools in two Japanese cities. Hopefully, robot teachers will arrive in our classrooms in China one day.
Teachers will be【1】by a robot called Asimo in Japan | |
Appearance | ● Asimo is 130 centimeters in【2】with a round head. |
【3】 | ● It can jog, walk up stairs and wave. ● It can also avoid things on its way and have a 【4】 talk with you. ● It can 【5】 a guide in showrooms. ● It works as a teaching assistant in classrooms and in【6】 teaching! ● It will help teachers in 【7】 classes . ● It can keep its balance【8】 it has sensors inside its body . |
Advantage | ●Students will【9】 learning science more interesting with the help of Asimo. |
Conclusion | ●It’s 【10】that robot teachers will arrive in our classrooms in China one day. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】My brother _______ an English teacher in ten years.
A. was B. is C. are D. will be
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】![]()
The Spring Festival is the Chinese New Year’s Day. It usually comes in January orFebruary. This year, the Spring Festival is on January 25th. Everyone in China likes the Spring Festival very much. When the Spring Festival comes, Li Peng usually helps his parents clean their house, dosome shopping and other housework. On that day, allthe families haveabigdinnertocelebrate(庆祝)it.They always eat dumplings, New Year’s cakes, and other good food in their houses. Li Peng’s favorite food is the New Year’s cakes.
【1】The Spring Festival usually comes in________.
A.January or FebruaryB.January and February
C.JanuaryD.February
【2】When the Spring Festival comes, Li Peng usually _______.
A.does his homeworkB.helps his parents do many things
C.makes New Year’s cakeD.plays basketball
【3】On Spring Festival, all the families _______ tocelebrateit.
A.clean the houseB.do some shopping
C.have a big dinnerD.do housework
【4】When is the Spring Festival this year?
A.It’s on January 25th.B.It’s in February.
C.It’s in January or February.D.I don’t know.
【5】Chinese people always eat dumplings, New Year’s cakes, and other good food _______ on the Spring Festival.
A.in the open airB.in the restaurants
C.in the parksD.in their houses
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 —________ are you training hard for? — To be a volunteer.
A. Why B. What C. Who D. Where
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com