精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.
From Mum,4:08pm
Dear Alice,I won't be back in time to
take you to the piano class.I have asked
Emily's  mum for help She'll com to
pick you up at 5:00.Please be ready and
remember your things.
From Stephen,5:20pm
Peter,we're outside the cinema.We want to know if you're going to be late and we'll wait and watch the next film.If you're not coming,we'll go in now.
From Mum,3:32pm
Natasha,Jane phoned you She's lost her
notes she took in class about the history
homework and wants to borrow your notes
She can come here later for them if that's OK.
From Monica,9:56am
Hi,Anna.Have you remembered about the camping trip?We have to tell the organizer tomorrow if we're interested and I want to know if you plan to go.
根据以上手机短信内容,选择正确答案
81.Alice willB at 5:00.
A.go to Emily's house            B.go to the piano class
C.wail for her mum               D.be ready for dinner
82.Peter should tell StephenC
A.which film he likes best           B.where they can wait for him
C.if he is going to be late          D.how he can get to the cinema
83.Jane hopes toD.
A.come to Natasha's house to do homework with her
B.come to Natasha's house to study history with her
C.borrow the history homework from Natasha
D.borrow the notes about the history,homework from Natasha
84.If you were Anna,what would you write back to Monica?A
A.Thanks for reminding me of the trip!I would like to take part in it!
B Why not meet me the after tomorrow?Let's talk about it then
C.Sure!Come and get them in the afternoon!
D Sorry,my grandpa is coming so I can't go dancing with you.
85.Who received the message in the morning?D
A.Alice.   B.Peter.   C.Natasha.   D.Anna.

分析 这是一篇日常生活类的阅读的手机的信息.大意是:
From Mum,4:08pm
亲爱的Alice,我将不能及时带你去上钢琴课.我已经让Emily's的妈妈在5:00来接你.请准备好带上你的东西.
From Mum,3:32pm
Natasha,Jane打电话.她丢了她的笔记本.她在课堂上记下了历史作业,想要借你的笔记.如果可以的话,他晚点来拿它们.
From Stephen,5:20pm
Peter,我们现在在电影院的外面.我想知道你是否能晚点来,我想要看下一场电影.如果你不来我将会进去.
From Monica,9:56am
安娜,你还记得露营吗?我想要告诉你你是否计划去,如果感兴趣我要告诉组织者;

解答 81.B.细节理解题.根据From Mum,4:08pm中的句子Dear Alice,I won't be back in time to take you to the piano class.I have asked Emily's  mum for help She'll com to pick you up at 5:00.可知亲爱的Alice,我将不能及时带你去上钢琴课.我已经让Emily's的妈妈在5;00来接你.故选B.
82.C.细节理解题.根据From Stephen,5:20pm.Peter,we're outside the cinema.We want to know if you're going to be late.可知Peter应该告诉Stephen他是否晚点来;故选C.
83.D.细节理解题.From Mum,3:32pm;Natasha,Jane phoned she took in class about the history homework and wants to borrow your notes.可知Jane打电话.她丢了她的笔记本.她在课堂上记下了历史作业,想要借你的笔记.题干是Jane希望从Natasha借关于历史作业的笔记;故选D.
84.A.句意推理题.根据From Monica,9:56am:Hi,Anna.Have you remembered about the camping trip?We have to tell the organizer tomorrow if we're interested and I want to know if you plan to go可知是问安娜,你还记得露营吗?想知道Anna是否愿意去参加;题干是如果你是Anna,你将会回什么信息?故选A.
85.D.细节理解题.题干是Who received the message in the morning?谁在早上收到的信息?根据From Monica,9:56am中的信息可知是Anna.故选D.

点评 在上文和下文中找到与正确答案相同的关键词,因此,在做题时要边读边在大脑中储存上下文信息的能力,捕捉关键词.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-I will go to Maldives on vacation this summer.
-________ lucky dog you are!(  )
A.WhatB.What aC.How aD.How

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-Who has joined Chinese Character Dictation Competition in your class?
-Mei Mei and Li Li.They ______ to attend it last week.(  )
A.askedB.were askingC.were askedD.have asked

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.It's hard to believe that ______ a little girl needs to do _____ much homework on schooldays.(  )
A.such,suchB.so,soC.such,soD.so,such

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.After the final exams,I will have a ___________ vacation in Hainan.(  )
A.5 dayB.5-dayC.5 daysD.5-days

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.The mobile phone has influenced people's life a lot since it      .And it also
         Well in the USA now.(  )
A.invites; is soldB.is invented; sells
C.was invited; is soldD.was invented; sells

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.Would you please give me some______on memorizing words quickly?(  )
A.tipB.suggestionC.ideaD.advice

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.-More and more families can _______ a car now.
-That's true.But I'm afraid there will be more traffic in the street every weekday.(  )
A.affordB.sellC.SupportD.provide

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.---Shall I tell John about it?
---No,you _______.I told him just now.(  )
A.needn'tB.can'tC.mustn'tD.shouldn't

查看答案和解析>>

同步练习册答案