精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.Around the world,summer vacation means long days,sunshine,swimming,sleeping in and,most importantly,no school.
Hundreds of years ago,students took the summer off to help their parents in the fields.Today,though,summers are full of fun¾no work.A summer vacation means so many opportunities for kids:extra closes,sports,hobbies or catching up on studies.
If you're lucky,during the weeks away from school,you can volunteer,travel or go to a camp.It's time to do a part-time job to learn a new skill.You may hang out with friends all day.Some kids just kick off their shoes and jump into rivers and swimming pools.
If you're not so lucky,summer vacation may mean summer school¾a long,hot summer inside the classroom.
Whatever your plans,make this summer a good one.Take on a project.Learn something!Help someone!Make this summer one to remember.

根据短文内容,选出一个最佳答案填入题前的括号内.
96.What does summer vacation mean all over the world?D
A.Long days.B.Activities.C.No school.D.All above.
97.What did students do in their summer vacation hundreds of years ago?B
A.They studied in extra class.B.They worked in the fields.
C.They volunteered.D.They went abroad.
98.Do students need to go to the classroom in summer vacation?C
A.No,they don't.B.Yes,of course.
C.Maybe,some will.D.Sure,they will.
99.If you want to learn a new skill,you mayA.
A.do a part-time job                     B.sleep
C.kick off your shoes                     D.jump into rivers
100.What is the best title for this passage?A
A.World of Summer.B.The History of Summer.
C.Unlucky Summer.D.Old Summer.

分析 在世界各地,暑假意味着有很长的时间,阳光,游泳,睡觉,最重要的是,没有学校.
数百年前,学生们在暑假帮父母在田里干活.如今,夏天是充满乐趣的.一个暑假对孩子们意味着太多的机会:额外的独处时间,可以锻炼,发展爱好或有关学术上的研究.
如果你是幸运的,在这几周的时间里,你可以做志愿者,旅行或去露营.是时候做些兼职来学习新的技能.你可以整天和朋友闲逛.有些孩子只是踢掉他们的鞋子,跳进河里和游泳池游泳.
如果你没有那么幸运,暑假可能意味着漫长的时光会在暑期学校,一个将要在教室里度过的炎热的夏天.
不管你的计划是什么,让这个夏天成为一个很好的暑假.去参加活动并学习一些东西吧!也可以去帮助别人哦!就让这个夏天成为一个印象深刻的夏天吧!

解答 96.答案D 细节理解题 由文中 Around the world,summer vacation means long days,sunshine,swimming,sleeping in and,most importantly,no school可知在世界各地,暑假意味着有很长的时间,阳光,游泳,睡觉,最重要的是,没有学校,故选D
97.答案B 细节理解题 由文中 Hundreds of years ago,students took the summer off to help their parents in the fields 可知 数百年前,学生们在暑假帮父母在田里干活,故选B
98.答案C 语义理解题 由文中 If you're not so lucky,summer vacation may mean summer school¾a long,hot summer inside the classroom 可知 如果你没有那么幸运,暑假可能意味着¾的漫长的暑期学校,在教室里炎热的夏天,所以一部分学生会在暑假上课,故选C
99.答案A 细节理解题 由文中 It's time to do a part-time job to learn a new skill 可知是时候做些兼职来学习新的技能,故选A
100.答案A 文章主旨题题 由文中 Whatever your plans,make this summer a good one.Take on a project Learn something!Help someone!Make this summer one to remember 可知 不管你的计划是什么,让这个夏天成为一个好的暑假.在一个活动中学到一些东西!帮助某人!让这个夏天成为一个印象深刻的夏天,本文总体都是在说不管你在哪里,你的暑假应该做点什么.让暑假变得有意义,故选A

点评 本文并不难,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.理解题就要结合自己的理解来解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.Here is the package yon ordered.It      this morning.(  )
A.deliverB.is deliveredC.deliveredD.was delivered

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.As a good writer,I need to collect more _____to keep the story interesting.(  )
A.marketsB.materialsC.mistakesD.matches

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.--Our teacher wants us to be            when we talk with the foreigners.
--Yes,we should believe in ourselves.(  )
A.comfortableB.confidentC.unusualD.energetic

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-What do you think of our new school football team?
-Great!We are confident of the _______ in the coming final.(  )
A.purposeB.resultC.victoryD.excitement

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.If I were you,I would                electricity.It is dangerous.(  )
A.stay awayB.keep far fromC.stay away fromD.keep from

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.Mark _________ in China for 10years and now he teaches Chinese in Britain.(  )
A.has workedB.workedC.had workedD.is working

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.---Two ________died in the accident.
--_________terrible it is!(  )
A.policemen,HowB.policeman,WhatC.police,WhatD.policemans,How

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.The writer put some colorful pictures to keep the readers      .(  )
A.interestB.interestsC.interestingD.interested

查看答案和解析>>

同步练习册答案