精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.Will you be excited when you finally get to relax?
What will the Junior 3 students do to celebrate after the senior high school entrance exams in June?Here,three of them tell us what they plan to do after the big exam.
Li Junzhe,15,Huaihua,Hunan:
My friends and I will travel to Beijing and the Shanghai Expo right after the exam.We planned to go by ourselves but were turned down by our parents.They said we were too young to travel alone.Actually I'm okay with it because I've already traveled by myself.
Zhu Hangian,15,Dexing,Jiangxi:
What am I going to do this summer?Of course I'll go to see the Shanghai Expo!But before that,I will watch movies.Because of the big exam,I haven't seen any movies for a long time.I will watch whatever is in the cinema!As for the Expo,I can't wait to see the seeds in the UK Pavilion.
Dong Xu,14,Dalian,Liaoning:
I will,no doubt,play computer games for days after the big exam.My mother never let me during the past few years.I can't imagine how exciting it will be now.Also my friends and I will go to see the Shanghai Expo.The first must-see on my list is the Liaoning Pavilion,our home pavilion.I'm curious (好奇的) about what we are showing to the world there.

根据短文内容,从A、B、C、D四个选项中选择最恰当的答案.
51.The underlined word“Pavilion.“meansA in Chinese.
A.场馆    B.水族馆     C.溜冰场       D.台球馆
52.Who has the experience of travelling alone?D
A.Dong Xu         B.Nobody     C.Zhu Hangjian   D.Li Junzhe
53.Zhu Hangian willA before traveling to Shanghai.
A.watch movies at home                         B.play computer games
C.see films in the cinema                         D.go to Beijing with his friends
54.The three students will be excited about their summer plans becauseA.
A.they will go to see the Shanghai Expo            B.they all want to see movies
C.they will play games for days                   D.they will travel to Beijing
55.What is the best title for this passage?B
A.A Plan To The Shanghai Expo                  B.Summer fun ahead!
C.A trip To Shanghai                             D.The Big Exam.

分析 本文主要介绍了三个初中生,对于即将结束的中考之后如何放松的计划.
第一个是李俊哲,15岁,湖南怀化人:他和他的朋友中考以后将去北京和上海世博会去旅游.
第二个是朱航安,15岁,浙江德兴人:中考以后先看电影,然后再去上海世博会看一看.
第三个董旭,14岁,辽宁大连人:中考以后先玩几天游戏,然后和朋友去上海世博会看一看.

解答 51.A.词义猜测题.根据The first must-see on my list is the Liaoning Pavilion,our home pavilion.可知,作者要去世博会参观,结合常识世博会根据地域的不同有很多场馆,此句中指他家乡的辽宁馆.故选A.
52.D.细节理解题.根据Actually I'm okay with it because I've already traveled by myself.可知,李俊哲曾自己单独旅行过.故选D.
53.A.细节理解题.根据But before that,I will watch movies.可知,Zhu Hangian 在去上海之前,在家看电影.故选A.
54.A.推理判断题.根据Li Junzhe,15,Huaihua,Hunan:My friends and I will travel to Beijing and the Shanghai Expo right after the exam;Zhu Hangian,15,Dexing,Jiangxi:Of course I'll go to see the Shanghai Expo;Dong Xu,14,Dalian,Liaoning:Also my friends and I will go to see the Shanghai Expo.可知,这三名学生都将在考试之后去看世博会,他们会为此感到兴奋.故选A.
55.B.主旨大意题.根据What will the Junior 3 students do to celebrate after the senior high school entrance exams in June?可知,全文围绕此中心主要讲了三个中学生对于即将到来的暑假假期一些提前的安排和计划,充满了乐趣.故选B.

点评 本篇短文是一篇教育文化类阅读短文.本文主要介绍了三个初中生,对于即将结束的中考之后如何放松的计划.本文浅显易懂,学生很容易把握文中中心内容.答题中注意带着问题阅读短文,一般就能顺利找出答题依据.对于不能直接找到根据的问题注意联系上下文,根据短文中心总结出正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Ann often helps me         math after school(  )
A.forB.withC.onD.by

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.This is         3-D printer.And this is an artificial (人工的) ear.Can you believe that scientists printed this artificial ear by this 3-D printer?(  )
A.aB.anC.theD./

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-How do you feel when you watch the national flag go up?
-It makes me ______ very proud.(  )
A.feelB.feltC.to feel

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.The children decide       their school yard this Friday afternoon.(  )
A.cleanB.to cleanC.cleaningD.cleaned

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.She's not strong enough _________ walking up mountains.(  )
A.to goB.goingC.goD.went

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.阅读短文,判断下列句子是否符合短文内容.符合的将答题卡上对应的小题所选的选项T涂黑,不符合的将选项F涂黑.
What's Cool?
By Maria Lee
This week,I asked students about fashion(时尚).I showed each student six things and asked them about each one.Some of their answers were interesting.Here are their likes and dislikes.
Judy Smith likes the key ring(钥匙环).Her friend Jeff says he can't stand the scarf(围巾)."It's for moms!"he said.William Jones loves the wallet,and his classmate Gina Taylor loves the watch.(Her best friend Ann Rice doesn't mind the watch,but she really likes the sunglasses!) Jerry Green also likes the sunglasses(太阳镜).
And the coolest(最酷的) thing was the belt.Everyone loved it!

46.Judy Smith likes the key ring.T
47.Gina Taylor doesn't love the watch.F
48.William Jones loves the wallet.T
49.Ann Rice really likes the sunglasses.T
50.The coolest thing was the scarf.F.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.In our school library there      a number of books on science,and in these years the number of them     growing larger and larger.(  )
A.are; isB.is; areC.have; areD.has; is

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.---____________ you sing an English song?
---Yes,I can.(  )
A.CanB.MayC.MustD.Need

查看答案和解析>>

同步练习册答案