精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】

Zhao Min, China

I have great interest in stamps. I have started collecting many kinds of stamps since 2011. I have collected over 300 different stamps. They’re really amazing.

Julia, the US

This toy bear is my only toy. I have kept it for three years. A volunteer who came to our village gave it to me. The toy bear has become my best friend. He knows all of my secrets (秘密).

Frank, England

Look! I have a toy gun. My uncle gave me the first toy gun when I was five. I have got twelve guns from him so far. Being a policeman like him is always my dream. We often play together on the weekend. It’s really fun.

Lisa, Canada

I was born on a big farm. There are a lot of horses. They are my friends. Feeding them is one of my favorite hobbies. Now I’m old enough to help my father work on the farm.

1How long has Zhao Min collected different kinds of stamps?

A. For about six months.B. For about three years.

C. For about eight years.D. For five years.

2What’s Frank’s dream?

A. Being a worker.B. Being a teacher.

C. Being an actor.D. Being a policeman.

3What’s one of Lisa’s favorite hobbies?

A. Riding horses.B. Feeding horses.

C. Playing with horses.D. Looking after horses.

4Who has become Julia’s best friend?

A. A toy bear.B. A volunteer.C. Her pet.D. A toy gun.

5Which of the following is TRUE?

A. Zhao Min has collected over 400 different stamps.

B. Frank often plays with his uncle on the weekend.

C. Lisa is a girl who comes from America.

D. Julia’s friend gave her a toy bear.

【答案】

1C

2D

3B

4A

5B

【解析】

这篇短文中有四位来自不同国家的学生,他们是赵敏、JuliaFrankLisa,短文中他们介绍了自己的爱好。

1细节理解题。根据短文第一段中I have started collecting many kinds of stamps since 2011.可知,赵敏从2011年开始集邮,到现在已经八年了。故应选C

2细节理解题。根据短文第三段中Being a policeman like him is always my dream.可知,Frank的梦想是成为像他叔叔一样的警察。由此可知应选D

3细节理解题。根据短文第四段中I was born on a big farm. There are a lot of horses. They are my friends. Feeding them is one of my favorite hobbies.可知,Lisa的一个爱好是喂马。故应选B

4细节理解题。根据短文第二段中The toy bear has become my best friend.可知,Julia最好的朋友是她的玩具熊。故应选A

5推理判断题。根据短文第三段中We often play together on the weekend可知,Frank经常在周末和他的叔叔一起玩,故B选项符合文意。根据第一段I have collected over 300 different stamps.可知A不对;根据最后一段Lisa, Canada可知C不对;根据第二段A volunteer who came to our village gave it to me可知D不对。

这篇短文给我们介绍了四个学生的爱好。短文主题明确,结构清晰,文章利用表格的形式,呈现了四个学生不同的爱好,内容贴近学生们的日常生活,容易理解。后面的题目设置有细节理解题和推理判断题,以考查学生们对文章的事实信息的理解为主,答案可以从文章中找到。做题时,我们可以利用题目中的人名做关键词,这样可以迅速定位信息,找到答案。如第1小题中的Zhao Min、第3小题中的Lisa等。第5小题是一个判断题,考查学生们对文章多处信息进行理解并判断,做题时,可以根据选项定位文章相关语句,用排除法作答。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】【2013河南】—Excuse me. I'm looking for Be the Best of Yourself.

—Sorry. The book you ask for______ out.

A. is selling B. is sold

C. was selling D. will be sold

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】选择合适的句子,补全对话,在对话下面的横线上填序号。

A:
B: I usually read books in Xinhua Library.
A: Oh, really!
B:It's behind the People's Park.
A:
B: Sure, if you like. But you must
remember the traffic rules.
A: Of course.
B: That's a good idea!
A: At 3:00 o'clock tomorrow afternoon, OK?
B: OK. See you then.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】选词填空

A: I’ve got a problem. I can’t sleep at night and I feel very tired in the morning.

B: Lots of people have that problem. Are you 【1】 something?

A: I think about exams a lot. That’s why I can’t 【2】 . I’m afraid I’m going to fail.

B: Maybe if you prepare a study plan ahead, you can organize your time better and feel more confident.

A: You’re right. I’m not organized, and I often have my books open, 【3】 , I never know which one to read first.

B: I think 【4】 things you need to do and planning when to do them will help you. And you’ll feel better if you only do one thing at a time.

A: Anything else ?

B: Yes, you should pay no attention to anyone who 【5】 you.

A: OK, thank you very much.

B: It’s my pleasure.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

1Carol and Jane are good friends. They can talk about and _________ everything.

2Nowadays, talent shows are getting more and more __________.

3Lily doesn’t care if her friends are the same______ her or d______________.

4There are a lot of new ____________(build) now, but many of the old ones are still there.

5Jane really enjoyed ________(walk) around the town.

6Good sleep can help us study well and get b __________grades.

7They are both _______/ 'tlntd/ singers and both kids are truly______(努力的)at school.

8If we make a home theater,We don’t need to buy t___________or wait in the crowd.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】【2013 湖南衡阳】Teenagers allowed to drive.

A. should not be B. should be not C. not should be

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下列短文,然后从A、B、C、D四个选项中选出最佳答案。 (D)
Readers (《朗读者》) is a popular TV show in China. It invites (邀请) people to read aloud (大声地) on the stage (舞台). The show also tells moving (感人的) stories behind those people. They can read everything, like poems (诗), books, and letters.
Many people are fans of the show. They begin (开始) to enjoy reading aloud at home.
Now, the show gives people a place to read. It is a reading pavilion (朗读亭). It showed up in cities like Shanghai, Hangzhou and Xi'an. Let's have a look!
The pavilion is not very big. Only (只有) one person can come into it each (每一) time. There is a microphone (麦克风) in it and it records (记录) people's voices.
Everyone can read for three minutes in it. You can read anything you like. The show will pick (挑选) some of the readers and invite them to read on TV.
Lots of people come to the pavilion to read. Yu Duohan is an 11-year-old girl from Shanghai. She read the story Take a Snail for a Walk (《牵一只蜗牛去散步》). "I love reading aloud," she said. "It makes the story become more beautiful."
The pavilion will also come to other cities across the country (国家). You can read your favorite stories in the pavilion soon.

(1)What can't people read in Readers?
A.Poems.
B.Letters.
C.Ads.
D.Stories.
(2)Which of the following sentences is TRUE?
A.Readers is a popular book.
B.The show will ask some of the readers to read on TV.
C.Yu Duohan, a 12-year-old boy, likes reading aloud very much.
D.You and your friends can get into the pavilion together (一起).
(3)What does the underlined sentence mean?
A.There will be pavilions in each city.
B.People from more and more cities can read aloud in pavilions.
C.Readers invites people to read in the pavilion.
D.People have to read aloud in their cities.
(4)The best title (标题) is ___________.
A.A small place for reading aloud
B.People who like to read aloud
C.Why we need to read aloud
D.Reading aloud is good

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
Stop reading for a minute and think about what you see when you look up at the sky on a clear night. You probably see many stars (星星). Long long ago, farmers watch some stars to know when to plant their crops. Travelers did so to find their way in the dark. Today stars are still important to some people.
Scientists find that most stars are very big. In fact some stars are so far away that it would take millions of years to get to them even by spaceship.
Another thing we know today about stars is that some are made up of(由…组成) hot gases. The gases are so hot that they send out light. If you watch a star carefully, you may notice that it twinkles(闪烁)sometimes. As you may understand, light from a star must shine through the air before you can see the star. Air is always moving, it makes light from the star move back and forth. When the light moves, it makes the star twinkle. Stars also have different colors. The colors of a star depend on how hot it is. To our surprise, the cool stars are red and the hottest stars are white.
(1)Long long ago, travelers ______ to find their way in the dark.
A.made a fire
B.used a lamp
C.watched stars
D.used sticks(棍)
(2)—Why does a star sometimes twinkle?
—Because ______.
A.its light travels through the moving air
B.its light is too bright
C.it is made up of hot gases
D.it is too dark
(3)Res stars are ______.
A.hot
B.cold
C.warm
D.cool
(4)Which is the TURE according to the passage?
A.Today stars are not important to people at all.
B.It took us a short time to get to the stars by spaceship.
C.You can see the star before it shines through the air.
D.Farmers knew when to plant their crops by watching some stars.
(5)The gases can send out light because ______
A.they are very far away
B.they are very hot
C.they have different colors
D.they can move

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】找出读音不同的项
A. what B. map C. jacket
A. fine B. white C. English
A. pen B. red C. evening
A. how B. brown C. yellow
A. blue B. ruler C. cup

查看答案和解析>>

同步练习册答案