【题目】
![]()
Hi,I’m a United States coin.My friends call me “Penny.”
In 1792,the U.S.Mint(美国造币局)was born.One of the first coins made was me!
For a time,I had Lady Liberty(自由女神)on my face.
In 1909,America put President Abraham Lincoln’s picture
on me.On my back,you could see wheat.Some people called me“the wheat penny.”
In 1959,I got the Lincoln Memorial on my back.Look closely at my back.There is a small statue of Lincoln.Can you find it?It is inside the memorial!
Can you guess how much it costs to make one penny?1.4 cents!It costs more than a penny to make a penny!
【1】When were the first United States coins made?
A.In 1792B.In 1909C.In 1959D.In 1972
【2】What can you see on the face of the first United States coins?
A.Wheat.B.Lady Liberty.C.Lincoln’s picture.D.A statue of Lincoln.
【3】What does the underlined word “closely”probably mean?
A.slowlyB.quietlyC.carefullyD.quickly
【4】Why did some people call Penny “the wheat penny”?
A.Because it was made of wheat.B.Because they could see wheat on its face.
C.Because Lincoln liked wheat.D.Because they could see wheat on its back.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】C
【4】D
【解析】
文章是对美国硬币“便士”的基本情况介绍。
【1】细节理解题。根据文中In 1792,the U.S. Mint(美国造币局)was born. One of the first coins made was me!1792年,美国的造币厂诞生了,最早的硬币之一就是我!可知,第一枚美国硬币诞生于1792年,故选A。
【2】细节理解题。根据文中For a time,I had Lady Liberty(自由女神)on my face.有一段时间,我的脸上有自由女神。可知是自由女神在硬币表面,故选B。
【3】词义猜测题。slowly慢地;quietly安静地;carefully仔细地;quickly快速地;根据文中句子.There is a small statue of Lincoln. Can you find it? It is inside the memorial!有一个林肯的小雕像,你能找到吗?在纪念馆里面!可知这个雕像是非常小的,需要仔细地观察,所以前面说的应该就是仔细看,故选C。
【4】细节理解题。根据文中On my back,you could see wheat. Some people called me “the wheat penny.”在我背上,你可以看到小麦。有人叫我“小麦便士。”可知,因为在硬币背面有小麦的图案,故选D。
细节理解题属直接解答性问题,是阅读理解题中最简单的一种,多数属中低难度的送分题。但由于中考所占的比例很大,应特别引起注意。比如第一题,When were the first United States coins made?根据文中In 1792,the U.S. Mint(美国造币局)was born. One of the first coins made was me!1792年,美国的造币厂诞生了,最早的硬币之一就是我!就可以得出答案。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Please tell the students _____ computer games too much. It’s not good for them.
A. to play B. play
C. to not play D. not to play
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Suzy的妈妈给她买了几条金鱼,但是她不知道应该怎么养。Suzy向她的朋友李华咨询这方面的知识。假如你是李华,请你给Suzy写一封邮件,邮件中包括以下内容:
养金鱼并不难 | |
了解金鱼的特点 | 1.金鱼通常不大,但是有的能长到20公分(centimeter); 2.大多数金鱼是橘色、黑色或白色; 3.精心照顾可以活很久 |
注意饲养的方法 | 1.你要确保水的洁净; 2.不要把金鱼放在太阳下面; 3.不要用手抓金鱼; 4.……(自拟一条) |
注意:
1.词数70左右.短文的开头己经写好,不计入总词数;
2.短文须包括所有要点,不要逐词翻译,可适当发挥,使短文连贯、通顺。
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Some people are taking photos, ________ are riding elephants.
A. other B. the other
C. another D. others
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】
Amy is seven years old. She can do many things by herself. She can smell with her nose. She can use her hands to play basketball. She can enjoy the delicious food with her mouth. In fact, she is proud of her sense(感觉) of taste. Even though (即使) she closes her eyes, she can still tell different food by her tongue(舌头). But her parents are worried about her. Why? Amy is deaf. She became deaf because of a high fever (高烧) when she was two years old. However, she doesn't feel sad. She goes to school every day. She is ready to help others. She gets along well with her classmates. She decides to be a teacher in the future.
【1】Amy can the food with her tongue.
A. smellB. playC. tasteD. lead
【2】How old is Amy?
A. Seven.B. Eight.C. Nine.D. Six.
【3】How did Amy lose her hearing?
A. Because of young age.B. Because of an accident.
C. Because of a high fever.D. Because of playing basketball.
【4】Are her parents worried about her?
A. I don't know.B. Yes, they are.
C. No, they don't.D. Of course not.
【5】Which of the following is TRUE?
A. Amy is good to her classmates.
B. Amy doesn't go to school.
C. Amy lost her hearing when she was born.
D. Amy is proud of her sense of hearing.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】【2013湖北孝感】Teenagers like reading the books _____ are written by Guo Jingjing.
A. who B. what C. whose D. that
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】请根据提示,选择图片,完成下列各小题,再根据实际情况回答60小题。
【1】Lin Ling is in a school.She is 14 years old.
【2】Tom's mother works in a school.
【3】Tom's father works at a hospital.
【4】Lin Ling's uncle has got a big hotel.He is the manager.
![]()
【5】—What is your father's job?
—He is________ .
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】–What was the weather like last winter? _There was ______ snow.
A.too many B. too much C. a few
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】
| Meiling is a cute panda.She is three years old.She is from China.She likes eating bamboo very much.Sometimes the keeper(饲养员) feeds her some fruit.Meiling lives next to her friend Lingdang.People in our zoo all like them very much. |
| Nick is a strong lion.He is five years old.He is from Africa.He usually eats meat.Some people are afraid of him,but Nick is very nice.He is a bit lazy.He usually sleeps for ten hours a day. |
| The two giraffes come from Africa.They are Gina and Tiffany.Gina is seven years old.Tiffany is six years old.They like eating leaves from tall trees.They are very nice.They like playing with people. |
| The bear is Sam.He is from America.He is four years old.He usually eats plants and fruit.Sometimes he eats a little meat.Sam is very clever(聪明的).He can learn from his keeper.He can greet(打招呼) people too. |
【1】How many pandas are there in the zoo?
A. Two.B. Three.C. Four.D. Five.
【2】What can we infer(推断) from the material(材料)?
A. Meiling can eat apples sometimes.B. Nick's keeper feeds him meat and fruit.
C. The two giraffes are brothers.D. You can read the material on TV.
【3】The material mainly(主要) talks about .
A. how animals live in the zooB. the keepers' work in the zoo
C. new animals in the zooD. what animals can eat in the zoo
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com