【题目】根据短文理解回答问题。
Last week was Road Safety Week at Jason’s school. All the students ha d to take part in a talk on road safety which was given by a police officer. The following is what the police officer said.
“Most traffic accidents shouldn’t happen. They happen because people are careless. A frequent cause of traffic accidents is speed. Some people drive too quickly. This means that if they have to stop suddenly, they cannot stop quickly enough to avoid hitting other cars or people. You need to remember this when you are crossing the street or walking along the sidewalk .”
“It’s not only drivers who cause accidents, however. People on foot pedestrians, and bicycle riders often cause accidents, too. Pedestrians sometimes walk out into the street without looking. You should always look on both sides before stepping into the street.”
“Do any of you ride a bike? Bicycle riders can cause accidents by changing directions suddenly or without warning other road users. Before you turn left, for example, you s hould check behind you to make sure there aren’t any cars, trucks or buses coming. You should show with your left hand to tell that you want to turn left. You should not turn until the street is clear.”
“The rules of the road are very simple. If we learn them and obey them, we should not have accidents any more.”![]()
(1)The main idea of the story is ______.
A.obeying the rules of the road can keep you from having accidents
B.it was Road Safety Week at Jason’s school
C.it’s not only drivers who cause traffic accidents
(2)Why do most traffic accidents happen?
A.Because people stop their cars suddenly.
B.Because people don’t know the rules.
C.Because people are care less.
(3)How can bicycle riders cause accidents?
A.By crossing the road without warning other road users.
B.By turning suddenly or without warning other road users.
C.By making sure th ere aren’t any cars coming.
(4)The word “frequent” in the passage means ______ in Chinese.
A.频繁的
B.偶尔的
C.所有的
(5)Which of the following is the best title of this passage?
A.Road Safety Week.
B.A Talk on Safety.
C.Safety First.
【答案】
(1)A
(2)C
(3)B
(4)A
(5)B
【解析】交通事故的一个常见的原因是速度。有些人开车太快。不仅是司机引起的事故,步行的行人和骑自行车的人-,也往往造成事故。 道路规则很简单。如果我们学会遵守,我们不将不会有任何更多的事故。
⑴主旨大意题。读短文可知本文意在说明遵守交通规则可以避免事故的发生,故选A
⑵细节理解题。根据第一段中They happen because people are careless 可知选C
⑶细节理解题。根据第二段中Bicycle riders can cause accidents by changing directions suddenly or without warning other road users.可知选B
⑷词义猜测题。根据A frequent cause of traffic accidents is speed. Some people drive too quickly. 可知速度太快是导致事故频繁发生的主要原因,由此可知选A
⑸标题归纳题。读短文知本文是在讲述有关安全的问题,所以可用A Talk on Safety 作为它的标题,故选B。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】my father didn't feel well, he worked hard.
A. Although B. Because C. Before D. When
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】-- _______ was your vacation?
-- It was great.
A. WhereB. How C. WhatD. When
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】写作
假如你叫李华,下图形象地勾勒出你和父母在即将到来的寒假里的一些活动场景。请据此写一篇80词左右的英语短文。谈谈你的假日计划和想法。短文的开头已给出,不计入总词数。![]()
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】She_______ at home last night.
A. doesn’t stay
B. didn’t stay
C. didn’t stayed
D. doesn’t stayed
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 请根据以下表格信息,介绍Alice的个人情况。60词左右。
Age | 14 | Job | a middle school student |
Home | in a small village | Distance | 10 kilometers |
Ability | swim | Get up | 5:30 |
Eat breakfast | 5:50 | Leave home | 6:00 |
How to go to school | Home | ||
注意:
1.短文须覆盖图示所有要点,并适当增加细节;
2.文中不得出现与你身份相关的信息;
3.词数:80左右。
Alice is 14 years old.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Don’t ________ trees.They are good for us.
A.cut down
B.think about
C.listen to
D.say to
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】— Plenty of latest news and information are often covered live on CCTV-1.
— That’s true. ________important news channel CCTV-1 is!
A. What an B. What C. What a D. How
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com