精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.Aunt Polly had told Tom to paint the whole fence (栅栏)in front of the house.He thought of the other boys out for the day enjoying themselves and he felt very unhappy.Then he had an idea!He picked up the brush and started painting slowly and carefully.Soon,his friend Ben Rogers appeared,eating an apple.Tom pretended (假装) not to see him.
"Tom!"Ben said."Why are you working?"
"Oh,it's you,Ben,"Tom said,"I didn't notice you."
"I'm gong for a swim,"Ben said,"but you don't'want to come.You want to work,don't you?It's much nicer!"Ben laughed loudly.Tom looked seriously at Ben and said."What is work?What do you call work?"
"Isn't that work?"Ben asked.
"Well,no.Does a boy get the opportunity to paint a fence every day?You've never painted a fence,have you?Auntie says I have to do it with great care!'
"Please,Tom.Let me do a little,"said Ben.
"No,Ben.If you do,you'll do it wrong.You can't paint very well.If it was the back fence wouldn't mind,but it isn't."
"I won't do it wrong.I'll be really careful.I'll give you my apple."Tom gave him the brush and paint with a sad face,but in his heart he was glad,His trick had worked.
After Ben got tired and left,other boys came along and Tom said the same things to them.Soon,the whole fence was painted white,but not by Tom.He felt very clever because he had discovered something important about the way people are.People only want what they can't have or want to do what they shouldn't do.

31.Which of the following has the closest meaning to the underlined word"opportunity"on this passage?D
A.Reward  B.Interest.  C.Ability.  D.Chance.
32.Why did Tom pretend not to see Ben?A
A.Because he wanted Ben to believe that the was enjoying the work.
B.Because he would like to try his best to attract Ben's attention.
C.Because he did not want Ben to see the fact that he had to work.
D.Because he was afraid that Ben might laugh at him if the saw him.
33.What can we infer (推断) from the story?C
A.Aunt Polly gave Tom a lot of pocket money for what he had done.
B.Ben and the other boys might feel unhappy when they found out the troth.
C.Tom believed that he had discovered how to deal with different people.
D.Everyone thought Tom clever when they realized what had happened.

分析 Polly阿姨让Tom粉刷房前所有的篱笆.他认为外边的男孩们玩得很开心,他感觉很不开心.然后他有了一个主意.他捡起刷子开始慢慢地、仔细地刷着.不久,他的朋友Ben Roger吃着苹果出现了.Tom假装没看见他.
"Tom"Ben说,"你为什么在工作?"
"哦,是你啊,Ben."Tom说,"我没注意到你."
"我打算去游泳."Ben说,"但是你不想去.你想工作,对吗?那更好."Ben放声大笑.Tom严肃的看着Ben,说,"什么是工作?你说的工作是什么?"
"难道那不是工作?"Ben问道.
"不是.一个男孩每天都有粉刷一个篱笆的机会吗?你从没有粉刷过,是吗?阿姨说我必须仔细的粉刷."
"Tom,请让我刷一下吧."Ben说.
"不行,Ben.如果你做了,你会做不好.你刷不好.如果是背面无所谓,但这不是."
"我不会做不好的.我会非常小心的.我会给你我的苹果."Tom给他刷子,然后带着悲伤的表情粉刷着.但是在Ben心里却很高兴.他的玩笑起作用了.
    当Ben累了就离开后.其他男孩经过,Tom都这样说.不久,篱笆都被刷白了,但不全是Tom做的.他自我感觉非常聪明,因为她发现了一些重要的关于与人打交道的事情.人都想要拥有得不到的东西,做他们不应该做的事情.

解答 31.答案:D 猜测词义题 联系上下文描述,可知此处指的是每天刷围墙的机会.故选D
32.答案:A 推理判断题  联系下文Tom gave him the brush and paint with a sad face,but in his heart he was glad,His trick had worked.描述,可知他这样做主要是为了让Ben认为他对这项工作很感兴趣,故选A.
33.答案:C 推理判断题 根据最后一段He felt very clever because he had discovered something important about the way people are.描述,可知Tom相信他找到了如何与不同的人打交道.故选C.

点评 此题是一篇故事类的阅读.讲述了Tom不愿意刷墙,就利用了伙伴们的好奇心理,自己既得到了好处又让别人替自己干了活.涉及的题目需要在掌握全文大意的基础上,理解文章的深层含义.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.一Your coat looks very nice.Could you tell me--?
-Of course.You can buy it at ww-vq.17ugo.com.(  )
A.where you boughtB.why you bought it
C.when you bought it   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.They are in the same school,_________in different classes.(  )
A.andB.orC.butD.D、

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-What do you think of the film So Young directed by Zhao Wei?
-Wonderful.I think it's _____than the other films about youth in recent years.(  )
A.the bestB.the worstC.much betterD.much worse

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.Alice interviewed some people and asked them about ____ on Father's Day.(  )
A.what they doB.what they did.
C.what they will do   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.The World Health Organization has given some advice on         to protect us from being infected(感染) with H7N9.(  )
A.howB.whatC.whereD.when

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.----I will buy you a new bike if you learn how to swim this summer.
----Is that a ______?I'm sure I'll get the bike.(  )
A.chanceB.promiseC.trickD.treat

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.--Pauline has lost her phone.-No.It's in her bag.I _________ hear it.(  )
A.mustB.canC.mayD.shall

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-Shall we get up at 7:00tomorrow morning?
-No.We'll meet at ten.We ________ get up so early.(  )
A.can'tB.mustn'tC.needn't

查看答案和解析>>

同步练习册答案