【题目】 Lucy has a pencil. It’s a yellow pencil. It is from her brother Kevin. Lucy likes it very much. She also has a piece of white paper (纸). Lucy writes a letter to her grandma with the pencil and paper. Her grandma is in the US. Lucy misses her grandma. Here’s the letter.
Dear Grandma.
Hello! I love you.
Lucy takes her letter to her mom. Her mom is in the kitchen. “Look at my letter to Grandma, Mom,” says Lucy. Her mom looks at the letter. “This is a short letter,” says her mom.
“Yes, Mom.” says Lucy. “But it’s very sweet.”
“Your grandma will like it,” says Mom.
![]()
阅读短文内容,回答下列问题。
【1】What color is Lucy’ s pencil?
_________________________________________________
【2】Who does Lucy write a letter to?
_________________________________________________
【3】Where’s Lucy’s grandma?
_________________________________________________
【4】Is the letter short?
_________________________________________________
【5】What does Lucy think of her letter?
_________________________________________________
【答案】
【1】Yellow.
【2】Her Grandma.
【3】In the US.
【4】Yes, it is.
【5】She thinks it’s very sweet.
【解析】
文章大意:文章主要讲的是Lucy的哥哥送给她一支铅笔,而她有一张白纸,所以她用这支铅笔和这张白纸写信给她美国的奶奶,写完后拿去给她的妈妈看,妈妈说这是一封很短的信。Lucy说“这封信虽然很短,但是很甜蜜”。
【1】细节理解题。根据文章第一段第一行“Lucy has a pencil. It’s a yellow pencil”“露西有一个铅笔,它是一个黄色的铅笔”,故填Yellow。
【2】细节理解题。根据文章第一段第二、三行“Lucy writes a letter to her grandma with the pencil and paper”“露西用铅笔和纸给她奶奶写了一封信”,故填Her Grandma。
【3】细节理解题。根据文章第一段第三行“Her grandma is in the US”“她的奶奶在美国”,故填In the US。
【4】细节理解题。根据文章倒数第三行“This is a short letter”“这是一封很短的信”可知,应该是肯定回答,故填Yes,it is.
【5】细节理解题。根据文章倒数第二行“it’s very sweet”“它是很令人愉快的”,故填She thinks it’s very sweet.
任务型阅读中的细节理解题。首先找出问句中的关键词,然后定位到文章具体位置,然后写出正确答案即可。
例如题目1中,关键词是What color和Lucy’ s pencil,可定位到文章第一段第一行“Lucy has a pencil. It’s a yellow pencil”“露西有一个铅笔,它是一个黄色的铅笔”,故填Yellow。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Ms Wang is an excellent teacher.________ in our class loves her.
A. Someone B. No one C. Everyone D. Anyone
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】(2013四川雅安)They arrived ________ Shanghai ________ a cold morning.
A.in;in
B.in;on
C.at;on
D.at;in
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—You may go to Milan for a free trip.
—It’s a very kind________,but I really can’t accept it.
A.excuse
B.offer
C.promise
D.decision
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。
D
Biting could be worrying
It makes our fingers look ugly. It's dirty. It could hurt a lot. But many people just can't stop doing it: biting their nails.
Up to 45 percent of teenagers in the UK bite their nails, the BBC reported. There are also many famous nail biters, including ex-British Prime Minister Gordon Brown and American singer Britney Spears.
There's nothing wrong with biting nails to keep them tidy. But it could get out of control.
Some people bite a nail not because it's too long, but because they are driving, reading, feeling stressed out, or just have nothing else to do.
The same could happen to skin picking and hair pulling. A normal behavior could become “pathological”(病态的), as experts say.
In 2013, the American Psychiatric Association labeled (把……列为) nail biting as an obsessive-compulsive disorder (OCD). People with this disorder may wash their hands too many times or have to line up their shoes in a certain way.
These behaviors have a lot in common. OCD is doing something normal and healthy too much, NPR reported.
But nail biting is different from other OCD behaviors in at least one way.
“In OCD, the behavior is really unwanted,” Carol Mathews, a psychiatrist(精神病医生)at the University of California, San Francisco, told NPR. People with OCD don't want to wash their hands over and over again. There is no fun in it. They just fear that if they don't do something, something else that's very bad will happen to them.
But nail biters enjoy it.
“It's rewarding. When you get the right nail, it feels good,” said Mathews.
Therefore some people argue that most nail biters are not having a problem as serious as a mental (心理的) disorder.
But anyway, it's still a bad habit. So what can we do to stop it?
Since most people bite nails as a way of relieving (缓解) stress, finding another way to relieve that stress could be useful, suggested Rochelle Torgerson, a doctor at the Mayo Clinic in the US. Try playing with your pen instead.
Besides, nail biters feel the urge (刺激,冲动) to bite if they find a small imperfect part of the nail, said Mathews. So always keep your nails in good shape.![]()
(1)What does the phrase obsessive-compulsive disorder in Paragraph 6 mean?
A.An activity that people enjoy doing it.
B.A kind of behavior that people is really wanted.
C.A way of doing something that people does it normal and healthy.
D.A mental disorder that people are unable to control the thoughts or the activities.
(2)How is nail biting different from other OCD behaviors?
A.People do it over and over again.
B.People do it happily and willingly.
C.It does no harm to people's health.
D.It is a physical and mental problem.
(3)What do doctors suggest people do to stop nail biting?
A.Pick skin or pull hair instead.
B.Force them to control the urge to bite.
C.Keep them busy and forget about nails.
D.Find some other ways to release their stress.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读理解![]()
Find Which Direction Is South
Do you have a good sense of direction? If not, please take with you a compass. But if you forget to take a compass, you can still find your way.
It's never a wise idea to believe that the family member who was good at the job of map-reading knows where the family is. You can tell by the troubled look on their faces that nothing on the ground seems to match the map. Never mind. The sun is shining and it's still morning. If you don't know the exact time, you can still find out where south is, but you'll need to be patient.
①Find a straight stick and put it in the ground in a place where you can mark its shadow(a dark shape on a surface that is made when something stands between a light and the surface).
②Try to position the stick as vertically(垂直)as you can. You can check this by making a simple plumb line(铅锤线). You haven't got one? OK, use a thread(线) from your clothes with a button(纽扣) tied at the end to act as a weight.
③Mark the end of the shadow cast(投射) by the stick.
④Wait about half an hour and mark the end of the shadow again.
⑤Keep doing this until you have made several marks.
⑥The mark nearest the stick will represent the shortest shadow, which is cast at midday, when the sun is highest in the sky and pointing to the exact south.
⑦Pick a point in the distance along the line between the shortest shadow and the stick.
⑧That point is south of where you are.
⑨Now you can turn the map, like you did before, and find which way you should be travelling.
(1)To find the direction, we have to be patient probably because ___________.
A.it is not easy to find a proper stick
B.it is not easy to position the stick
C.it takes hours to make the marks
D.it takes hours to mark the map
(2)The passage would probably be most helpful to ___________.
A.those who draw maps
B.those who get lost
C.those who make compasses
D.those who do experiments
(3)Which of the following pictures best shows the way of finding the direction of south?
A.
B.![]()
C.
D.![]()
(4)The writer presents this passage by ___________.
A.telling an interesting story
B.describing an activity in a lively way
C.testing an idea by reasoning
D.introducing a practical method
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】I________the copy with the original,but there was not much difference.
A.predicted
B.compared
C.made
D.improved
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com