【题目】任务型阅读
Look! People are gathering to get water from a huge well in the village of Natwarghad in the western Indian state of Gujarat! ①Because of the large population on the earth, the world is ________hungry, it is ______be thirsty for water now. The world's population has reached 7 billion. And it could possible grow to 15 billion by the year 2100.
②On the other hand, about 97% of water on the earth is sea water which we can't drink or use for watering plants directly. Man can only drink or use the other 3% of fresh water which comes from rivers, lakes and underground. And we can't even use all of that, because some of them has been polluted.
Now more water is needed. The problem is: can we avoid a serious water shortage later on? Firstly, we should all learn how to save water. Secondly, we should find out the ways to reuse it. Today, in most large cities water is used only once, but it can be used again .Even if every large city reuse its water, still there would not be enough. What could people turn to next?
The sea seems to have the best answer. The sea is very big. Look at the map of the world, there is more sea than land. It covers three quarters of the earth. All that needs to be done is to get the salt out of the sea water. Scientists are trying to find a cheaper way of doing it. So you see,③如果我们可以找出解决方法,我们就不会有干涸(dry up)的危险。
(1)将①处句子补充完整。(每空词数不限)
Because of the large population on the earth, the world is hungry, it is be thirsty for water now.
(2)将②处划线部分译成中文。.
(3)The passage tells us the sea covers _______of the earth.
![]()
A.sea 45%
B.sea 75%
C.sea 97%
D.Sea 35%
(4)将③处中文译成英语。.
(5)The name of the passage would be _______.
A.The Sea Water
B.How to Save Water
C.The Polluted Water
D.The Thirsty World
【答案】
(1)not only,but also/also
(2)另一方面,在地球上大约百分之97的水是海水,我们不能直接地喝它或是用来浇灌植物。
(3)C
(4)If we can find a way out, we'll be in no danger of drying up.
(5)D
【解析】文章大意:本文主要介绍了随着地球上人口的增加,地球上的人们面临着缺水的危机。现在人们正在想法解决这一难题。
(1)根据Because of the large population on the earth,可知地球上的人口数量巨大,因此需要很多水和食物,故此处表示世界不仅饥饿,而且需要很多水,故此处为① not only ② but also/also
(2)On the other hand另一方面, on the earth 地球上, we can't drink or use for watering plants directly我们不能直接喝它和浇灌植物.故此处的意思为:另一方面,在地球上大约百分之九十七的水是海水,我们不能直接地喝它或是用来浇灌植物。
(3)根据about 97% of water on the earth is sea water可知地球上海水占97%,故选C。
(4)如果我们可以找出解决方法,我们就不会有干涸(dry up)的危险。find a way out找出解决方法,be in no danger of doing sth“没有做某事的危险”,dry up干涸。If引导的条件状语从句用一般现在时,主句用一般将来时,故此处为If we can find a way out, we'll be in no danger of drying up.
(5)本文主要介绍地球上人口越来越多,地球上的水资源短缺,因此主要概括为地球是一个缺水的星球,故选D。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达
难忘的初中生活即将结束,你也将升入你心仪的高中。师爱情深,师爱无价;学会感恩,学会回报。你校校园网站举办以"My favorite teacher"为题的英语征文活动。请你以My favorite teacher, 根据下列思维导图提供的信息,写一篇文章,介绍自己最喜欢的一位初中老师和两件你们之间的感人故事。
要求:1、80-120词。2、文章中包括导图中的全部信息,条理清晰,行文连贯,段落分明。3、信中不能出现真实姓名和校名。![]()
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】If you _______ , I will _______ myself.
A. don’t come; mop up it B. don’t come; mop it up
C. won’t come; mop up it D. won’t come; mop it up
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】-Would you like swimming with me? - Yes, I ‘d love to.
A. to go B. go C. going D. is going
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 I often feel ______ in the evening.
A. tired B. tiring C. tire D. be tired
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】We are going to spend lots of time the sun the beach this summer.
A. enjoy; in B. to enjoy; in
C. enjoying; on D. on enjoying; on
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】假如你是李平,最近你学习上遇到困惑。请用英语给你的英国朋友Nancy写一封电子邮件,讲诉你的问题并寻求她的帮助。
注意:1).邮件必须包括下面三幅画所描述的内容。
2).词数80左右,开头已给出,不计入总词数。![]()
Dear Nancy,
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】You're supposed to ________ your shoes before you enter the room.
A. take off B. put off
C. get off D. turn off
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com