【题目】Much has been said and written about heroes now, mainly because many people think we have too few of them. There are many different kinds of heroes, but they usually seem to have two things. First, heroes show their great power by actions. Second, heroes can be tested by the time. Because of these good points, we need to choose our heroes carefully.
Olympic winner Jackie Joyner-Kersee tells young people to work hard. She hopes that if someone tries to copy her, it will be because she has got success by working hard. She says that a hero should affect another person’s life.
Poet Maya Angelou believes that a hero encourages people to treat others well. A hero should show politeness, courage, patience, and strength all the time. A hero should encourage others to follow him with actions, even though only in small ways.
Author Daniel Boorstin suggests that, “Celebrities are people who appear on newspapers, but heroes are people who make history.” If a person is truly a hero, he or she will not be soon forgotten.
We all need heroes. We need to be able to respect (尊重) people around us. Many times , the greatest heroes are the people we can see every day — our relatives, friends, and neighbours — who will never give up when facing difficulty. The parent who supports our family, the teacher who will make more money at another job but chooses to help students — all these people can be considered as heroes. A hero sets a good example, an example that encourages others to follow. ![]()
【1】Joyner-Kersee hopes that young people ___________.
A. will work hard B. will become heroes
C. will follow her D. will achieve her goal
【2】The underlined word “celebrities” in Paragraph 4 means ___________.
A. 志愿者 B. 记者 C. 政客 D. 名人
【3】From the passage we know that ___________.
A. there are fewer heroes than before
B. many common people set examples to us
C. heroes should be polite, patient and famous
D. heroes have to do some great things
【4】The best title for this passage is ___________.
A. What Heroes Do B. Who Are Heroes
C. How Heroes Live D. Where Heroes are
【答案】
【1】A
【2】D
【3】B
【4】B
【解析】
试题分析:这篇短文主要讲述英雄是什么,作者想要通过这篇文章告诉人们,英雄不一定就是那些做大事为我们带来影响的人,很多我们周围的普通人也在为我们做榜样。他们坚忍不拔的精神值得我们学习,他们同样是英雄。
【1】细节理解题。根据文章第二段第一句话Olympic winner Jackie Joyner-Kersee tells young people to work hard.“奥林匹克冠军杰西乔伊娜告诉年轻人要努力工作。”可知答案,故选A。
【2】词义猜测题。根据这个词所在句子Celebrities are people who appear on newspapers, but heroes are people who make history.“名人是出现在报纸,但是英雄是制造历史的人。”可知celebrities意思是“名人”,故选D。
【3】细节理解题。根据文章最后一段第二句话Many times , the greatest heroes are the people we can see every day — our relatives, friends, and neighbours — who will never give up when facing difficulty.“许多时候,伟大的英雄就是我们每天都能看到的人,我们的亲属、朋友和邻居,当面临困难时从不放弃。”可知,文章想要告诉我们很多普通人都在给我们做榜样,故选B。
【4】标题归纳题。作者通过本文主要想向我们介绍什么是英雄,不是只有伟人才算英雄,很多普通人同样是英雄。故选B
句意:教育类短文阅读。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据图意,在句子的空格上填入适当的单词或词组,使句子完整、正确。
【1】I have a _________. I use it to draw pictures.
![]()
【2】This is not my ___________. It’s Tom’s.
![]()
【3】I want to eat an ______________.
![]()
【4】Her ________is here.
![]()
【5】That __________ is Alan’s.
![]()
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达 (本大题共10分)
某英语报开展“How to Deal with the Exam Stress”征文比赛,请你根据图片和表格中提示的内容,简要描述并适当发表自己的观点,写一篇英语短文。
注意:(1)词数90左右,短文首句已给出,不计入总词数
适当的压力 | 积极思考,认真学习 及时复习,防止遗忘 |
过重的压力
| 无法入睡,非常疲倦 害怕考试,导致失败 |
应对的措施 | 合理计划,准备充分 …… (至少2条) |
(2)文中不得提及考生所在学校及自己的姓名
How to Deal with the Exam Stress
Everyone may have the exam stress. A little bit of stress can be a good thing to us.
____________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】用方框内所给词的适当形式填空,使短文通顺正确。
![]()
This is my desk. Two__【1】___ are on it. One is my English book, and the other (另一本) is my math book. You can also see (也能看见)【2】CDs on the desk. The CDs are 【3】_. My pencil box is on the desk,【4】. A pen, 【5】_ eraser and a ruler _【6】_ in it. The pen is black, the _【7】_ is yellow, and the ruler is white. _【8】_ is my pencil? Aha, it’s under the desk. Is my computer game _【9】the desk,too? No, it isn’t. Where is it? I can’t【10】_it in my room.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】
A TRIP TO SINGAPORE
![]()
Child: Aged from 3 to 12
根据表格所提供的信息选择最佳答案。
【1】What can you see at Night Safari ?
A. Different kinds of animals
B. Kinds of butterflies
C. Different birds
【2】If John’s parents takes him and his two younger sisters, one aged 5, the other aged 13, to Jurong Bird Park, how much will he pay?
A. $63 B. $49 C. $42
【3】Mother and father take their 5-year-old child to _________ with the least money.
A. Undersea World
B. Butterfly Park
C. Night Safari
【4】You can visit _______ after 10:00 pm.
A. Underwater World
B. Butterfly Park
C. Night Safari
【5】Which of the following is TRUE according to the information above?
A. Undersea world opens for the longest time among all these four.
B. You take the bus on the Yellow Line to the zoo to see the dolphin.
C. Butterfly Park has the world’s largest collections of butterflies.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】
Name: | Julia |
| Name: | Paul |
| Name: | Linda |
| ||
From: | Cuba | From: | England | From: | Canada | |||||
Look: | long hair, round face, big eyes | Look: | short blond hair, long face, small blue eyes | Look: | long red hair, round face, big brown eyes | |||||
Clothes: | green dress, white shoes | Clothes: | yellow jacket, blue pants, brown shoes | Clothes:/span> | white dress, brown shoes | |||||
QQ number: | 3746360 | QQ number: | 7364851 | QQ number: | 51053867 | |||||
Tel: | 543752 | Tel: | 874599 | Tel: | 4358390 | |||||
根据表格内容,判断正(T)误(F)。
【1】Julia is in brown shoes.
【2】Paul is from the UK.
【3】Linda’s QQ number is 7364854.
【4】Linda is in blue pants.
【5】Julia and Linda have round faces.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达
现在是星期天早上8点半, 请根据下面图片中的提示, 写一篇短文, 介绍约翰全家正在做什么。
要求: 1. 包含图片中的内容, 可适当发挥;
2. 50~60个词。
![]()
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】选择合适的句子补全对话。
Tom: 【1】______ I’m Tom.
Lucy: Good morning.Tom.
Tom:【2】_______
Lucy:I’m Lucy.
Tom:【3】______________
Lucy: L-U-C-Y,Lucy.
Tom: Thank you, Lucy.【4】_______________
Lucy:Fine, thank you.And you ?
Tom:Fine, thanks.【5】____________ Goodbye,Lucy.
Lucy: Bye.
![]()
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Do you remember your dreams? Do people have the same dreams? Why do I dream?
There are many questions about dreams. We dream during the REM (快速眼动) stage of sleep. We have about five periods of REM sleep during the night. The first REM cycle (周期) lasts about 10 minutes. As the night goes on, the REM cycle gets longer. By early morning, the REM cycle can last up to 90 minutes. Usually, it is in this last REM cycle that we remember our dreams.
Dreams change as people age. People may have several dreams each night. Some are like films and usually in color. They come to us over and over again. That may be because the dreamer is worrying about something and trying to find the answer. Sometimes we wake up with a good feeling from a dream. But often we can’t remember the dreams clearly.
It is reported that too much dreaming is bad for our health. The more we sleep, the longer we dream. The mind is hard at work. That is why we may have a long sleep and still feel tired when we wake up.
Do you feel a little sleepy after lunch? Well, that’s normal. Your body naturally slows down then. What should you do about it? Don’t drink coffee, take anap, instead. There are many advantages of a daily nap. First of all, you can remember things better and make fewer mistakes. Also, you can learn things more easily after taking a nap. A 20-minute nap can reduce your pressure. Finally, a nap can make you cheerful.
But, there are some simple rules you should follow about taking a nap. First, take a nap at noon, about eight hours after you wake up. In general, a 20-minute nap is the best. If you sleep longer, you may fall into a deep sleep. After waking up, you will feel worse. Also, you should set an alarm clock. That way, you can fully relax during the nap. You don’t have to keep looking at the clock so that you don’t oversleep. Now, next time you feel sleepy after lunch, don’t get stressed. Put your head down, close your eyes and take a nap.
![]()
【1】According to the article, which of the following is true?
A. People always ask questions in their dreams.
B. People never dream in their last REM cycle.
C. The first REM cycle is the shortest of the five.
D. It’s impossible for people to remember their dreams.
【2】According to the article, why do people sometimes have the same dream again and again?
A. Because they are worried about something.
B. Because they often watch interesting color films.
C. Because they want to remember the dream clearly.
D. Because other people ask them too many questions.
【3】The underlined word “nap” in Paragraph 5 most probably means “___________”.
A. A long walk B. a kind of drink
C. a short sleep D. a deep sleep
【4】According to the article, which of the following is not an advantage of a daily nap?
A. We can run much faster.
B. We can learn things more easily.
C. We can become happier.
D. We can remember things better.
【5】According to the article, which of the following is true?
A. Dreaming is harmful to our health.
B. The longer we dream, the better we sleep.
C. We should fall into a deep sleep after lunch.
D. We’ll feel better after a 20-minute nap at noon.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com