【题目】(Train timetable) Xuzhou/Xuzhou East →, Shanghai/Shanghai Hongqiao
![]()
【1】Which train needs the longest time?
A. G7295 B. G367 C. K515 D. 1227
【2】If you buy the cheapest ticket, what time do you leave Xuzhou/Xuzhou East?
A. 09:01 B. 9:36 C. 9:53 D. 10:05
【3】Which sentence is RIGHT?
A. G7295 takes longer time than G367 but is cheaper.
B. Soft sleepers on K515 and 1227 are the same price.
C. G367 arrives at Shanghai Hongqiao before noon.
D. There are hard seats on G7295 and G367.
【答案】
【1】D
【2】D
【3】C
【解析】试题分析:本文是一份表格,是由“徐州/徐州东”开往“上海/上海虹桥东”的火车时刻表。
【1】题意:哪趟火车(时间)?考查细节理解题。根据表格的最后一行信息,可知是1127次,8小时零十分钟,故选D。
【2】题意:如果你买最便宜的票,你什么时候离开徐州/徐州东部?考查细节理解题。根据表格最后一栏所提供的信息,可知是10:05,故选D。
【3】题意:哪个句子是正确的?考查细节理解题。A. G7295 takes longer time than G367 but is cheaper. G7295花费的时间比G367长,但它更便宜;根据表格内容,可知时间长价格高,故说法错误。B. Soft sleepers on K515 and 1227 are the same price.在K515和1227上软卧是相同的价格;根据表格内容,可知差了11元,故说法错误。C. G367 arrives at Shanghai Hongqiao before noon.G367在中午之前抵达上海虹桥;根据表格内容,可知说法正确。D. There are hard seats on G7295 and G367.G7295和G367上有硬座;根据表格内容,可知说法错误。综合以上分析,可知选C。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】— do you usually fly kites?
— In the park.
A. Why B. How C. When D. Where
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达
某英语教育网站正在举办有关分享的主题征文活动,请你根据图示内容,结合自己的经历写一篇题为“Sharing”的英语短文。
![]()
注意:
1.短文需包括图示内容,并适当发挥。
2.词数80左右,短文的开头已经给出,不计入总词数。
3. 文中不得提及有关考生个人身份的任何信息,如校名、人名等。
Sharing
It’s very important for us to learn to share with each other.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】一Shall we go for a picnic tomorrow?
一If it rain.
A. isn't B. won'tC. don't D. doesn't
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】![]()
In order to show that showering isn’t a big deal, an American hasn’t taken a shower for 12 years. Instead, he sprays (喷洒) himself with something special that is said to have kept him clean over the years.
Dave Whitlock, a chemical engineer, thinks no fact can show that bathing is a healthy practice. “I haven’t taken a shower for 12 years, ” he says. “In fact, the chemical (化学物) in our soap have killed all the friendly bacteria (细菌) that live on our skin when we use it. ”
For a long time, many people haven’t realized skin bacteria are important and helpful to the body. Although Whitlock isn’t a biologist (生物学家), he has tried his best to invent a kind of spray called “Mother Dirt” with friendly bacteria. According to Whitlock, the bacteria in the spray can take in something dirty on our skin and produce a kind of chemical which is good for our body.
Now the spray is being produced in a company which Whitlock has helped to set up. The spray has no smell and feels just like water. It can be sprayed all over the skin twice a day to avoid showering. And for those who really enjoy showering, the company is planning to develop a kind of special shower gel (沐浴露) with friendly bacteria.
【1】Why hasn’t Whitlock taken a shower for 12 years?
A. Because he hates showering.
B. Because he wants to prove his idea.
C. Because there aren’t any friendly bacteria on his skin.
D. Because he is too busy with his work.
【2】Which is TRUE about the spray that was invented by Whitlock?
A. It can help to keep the skin clean and healthy.
B. It can help the skin produce more friendly bacteria.
C. It smells better than shower gel we use.
D. There are not any chemicals in it.
【3】What can we know about Dave Whitlock?
A. He is an American biologist.
B. He thinks showering is important.
C. He always uses some soap to wash himself.
D. He’s trying to make people learn a lot about showering.
【4】What can we know from the passage?
A. Whitlock suggests that we should take showers often.
B. Almost everyone knows the importance of skin bacteria.
C. Using soap often is harmful to our skin’s health.
D. The spray Whitlock invented is becoming more and more popular.
【5】What’s the best title for the passage?
A. The use of friendly bacteria. B. A strange American biologist.
C. No showering for 12 years. D. The importance of cleaning the skin.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 Careless driving lots of highway accidents.
A. makes B. breaks C. results D. causes
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Those books are all free;take any of them you like.(选出画线单词的正确意思)
A.有空的
B.免费的
C.付费的
D.崭新的
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】That is an old hotel,________ it is very clean and quiet.
A.because
B.or
C.but
D.and
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 --- Is that black car_______? --- Yes, it's_____.Very beautiful, isn't it?
A. Miss Brown's; hers
B. Miss Brown; her
C. Miss Brown's; herself
D. Miss Brown; hers
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com