【题目】If you’re ready to add more physical activity(体育运动) to your life, here are some tips(建议).
Make physical activity part of your routine, like brushing your teeth or going to work. Try biking to work at least once a week, using the stairs more often, or walking to some places near home. But talk to your doctor before you start an exercise routine, especially if you haven’t been very active or have health problems.
Walking is one of the best fitness(健康) activities. To keep up a routine, you can walk with family members, friends or pets. Count your steps with a step counter(计数器). You can buy one at a sporting goods store. If you don’t have time for one 30-minute walk, break it into three 10-minute walks.
Find an activity that you enjoy, and stay with it. Change it with other activities so you don’t get bored. For example, walk three days a week, and swim or bike on the other days. Join a volleyball or basketball club for fun and exercise. By finding more activities you enjoy, you’ll have a greater chance for success.
![]()
【1】The underlined word “routine” probably means “______” in Chinese.
A. 建议 B. 惯例 C. 爱好
【2】What does the writer suggest doing before starting daily exercise?
A. Talking to the doctor.
B. Walking to work.
C. Buying a step counter.
【3】How many tips does the writer mention when talking about the walking activity?
A. Two. B. Three. C. Four.
【4】To avoid getting bord with the same activity, we can ______.
A. break one 30-minute walk into three
B. change the activity we are staying with
C. do the activity with our family members
【5】The passage mainly talks about ______.
A. the ways to count walking steps
B. some health problems we may face
C. some advice on physical activity
【答案】
【1】B
【2】A
【3】B
【4】B
【5】C
【解析】
试题分析:本文大意:如果你想在生活中增加更多的活动,这有几个建议。使身体活动成为你惯例的一部分,就像刷牙或上班。尝试骑自行车去工作至少一周一次,更经常使用楼梯,或者步行去家附近的某些地方。为了坚持惯例,你可以和你的家人、朋友或宠物一起走。如果你没有时间步行30分钟,把它分成三个10分钟的步行。和其它活动交替,那么你不会变得厌烦。例如,一周步行3天,加入垒球、排球或篮球俱乐部来娱乐和锻炼。
【1】B 词义猜测题。题意:有下划线的“routine”可能的汉语意思是什么?A. 建议;B. 惯例; C. 爱好。句意:使得像刷牙、上班的日常习惯成为你身体锻炼的一部分。从句意可以推测出是“日常习惯”的意思,故选B。
【2】A 细节理解题。题意:在开始日常锻炼前,作者建议做什么?A. Talking to the doctor.和医生交流; B. Walking to work步行上班;C. Buying a step counter. 买计数器。从第二自然段的“But talk to your doctor before you start an exercise routine”可知,本题选A。
【3】B细节理解题。当谈到散步时,作者提到了多少条建议?从第三自然段可知,提出了三条建议。故选B。
【4】B 推理判断题。题意:为了避免对同一个活动生厌,我们可以做什么? 从短文第4自然段的“Change it with other activities so you don’t get bored.”可知,本题选B。
【5】C 主旨推断题。题意:短文主要谈论的是什么?A. the ways to count walking steps 数步行的步数的方式;B. some health problems we may face 我们要面对的一些健康问题;C. some advice on physical activity一些身体活动的建议。众观全文,本文主要讲的是身体锻炼的建议。故选C。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 Teens are gaining(增加)weight. Today most teenagers are at least one size larger than teens were 20 years ago. Even clothing sizes have changed. Did you know that a small today used to be a medium, 20 years ago?
A recent research shows 97%of teens need more exercise. It's bad news because too little exercise means you are missing a lot of good things in life. Exercise helps in two ways.
First,exercise helps your body. Physical activity can make your body strong. It can also keep you at a healthy weight. Doctors say that people who stay at a healthy weight have fewer health problems.
Second,exercise can help your mind. People who get plenty of physical activity might worry less and sleep better at night. You may even learn better in school. Students who are healthy can listen and understand better in class.
So you can change your life and be more active at any point. It's never too late. An article called “How to Limit Screen Time and Get Moving”gives these ideas:
Step away from the screen. Doctors call watching TV or playing video games screen time. You should have no more than two hours of screen time a day. You will enjoy life more if you live it instead of watching it!
Start slowly. An hour a day can seem like a long time. Start with 10 minutes of new activities every day. Add more as you get stronger. Think about walking. Take the stairs instead of the lift. You will feel healthier.
Make fitness fun. Find/span> a sport you like. It doesn't need to be the traditional sports of basketball, soccer,or baseball. Those are all great sports and if you like them, play them. However,you can also try hiking,skateboarding,or even rope jumping. If you enjoy the sport,you will do it.
Choose food carefully. Help your family shop for healthy food. Read the labels(标签).Look for healthy foods. Eat lots of fiuits and vegetables. Stop buying soft drinks and junk foods. You will feel better if you eat right.
Exercise with others. Find a friend or family member to exercise or play with you. You will have more fun and it helps keep you responsible for going.
【1】What is the main idea of Paragraph 1?
A. Teens are gaining weight.
B. Teens,one size larger.
C. Teens' clothing sizes changed.
D. A small used to be a medium.
【2】Which of the following is a FACT from the passage?
A. You should have no more than two hours of screen time a day.
B. You will have more fun and it helps keep you responsible for going.
C. A recent research shows 97%of teens need more exercise.
D. However,you can also try hiking,skateboarding,or even rope jumping.
【3】Where might you find this passage?
A. In a story. B.In a magazine.
C.In a play. D. In a speech.
【4】Which of the following shows the structure(结构)of the first 5 paragraphs?
![]()
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】口语运用: 根据对话内容,从方框中选出能填入空白处的最佳选项,补全对话。(10分)
A: Hello! Shanghai Railway Station. What can I do for you?
B: Hello! 【1】
A: When?
B: Tomorrow morning. 【2】
A: Yes, there are. D3113 leaves at 8:13a.m. and G7553 leaves at 8:24 a.m. 【3】
B: Well, I’d like D3113.
A: We have tickets at¥117 for the first-class coach(一等座) and¥73 for the second-class coach.
Which kind do you want?
B: 【4】
A: OK, two second-class coach tickets to Hangzhou. It’s ¥146. 【5】
B: OK. I’ll pay for them later. Thanks.
![]()
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 书面表达(15分)
雷锋同志说过:“我要把有限的生命,投入到无限的为人民服务之中去。”请以“Everyone Needs Help”为题,写一篇作文。
![]()
要求:◆词数:90个左右。文章开头已给出,不计入总词数。
◆书写工整,拼写、语法正确,内容层次分明。
◆全文中不要提及真实的校名和人名。
Everyone Needs Help
In our daily life,
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】完形填空(共10分,每小题1分)
根据短文内容,用方框中所给词的正确形式填空,使短文完整、正确。(每个词只能用一次)
![]()
In September, 2014, Asia's biggest tennis star, retired (退役) from tennis. She made the decision because of the pain in her right knee, 【1】 she said she had no regrets. "I'm very 【2】 with my tennis career. I don't feel sorry or have any regrets about retiring.
Li Na was born on February 26, 1982 in Wuhan, Hu bei province. She 【3】 to play tennis at the age of six. The 32-year-old is one of the 【4】 sports stars in China. She won the 2011 French Open, becoming the 【5】 player from China to win a Grand Slam singles title (大满贯单打头衔) , and clinched the Australian Open title in January, 2014.
Li has tens of thousands of 【6】 in China. They call her "Big Sister Na" and "Colden Flower". After 【7】 the news, many people said they respected her decision and wished
【8】 the best. "We thank Li Na. She has brought many proud and shining moments to Chinese tennis. "
After the retirement, Li 【9】 to start a family. She also wants to open a tennis college to help build up the base 【10】 Chinese tennis.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】
![]()
Hello, everyone! I’m Frank. I 【1】_______________ ten. I study (学习) at No.11 Middle School. Here is a photo 【2】_______________ my family. The man behind (在...后面) me is my father. His name is Dale Brown. He is【3】______________ teacher in my school. He teaches English. And this is my mother. She is a teacher, 【4】______________. These are my grandparents. 【5】______________ is that woman next to (在...旁边) my grandmother? She is my 【6】______________, my father’s sister. 【7】____________ is a doctor. How 【8】______________ the little girl? Oh, she is my sister, Lily. We 【9】____________ a dog. It is in the picture, too. I love my family 【10】____________ I love our dog, too.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Tom: Good evening, Mum.
Mum: Good evening, Tom.
Tom: Do we eat chicken for dinner, Mum?
Mum: No, we eat fish and carrots, dear.
Tom: Mum, I don’t like carrots. I like chicken.
Mum: But we need more vegetables, not only meat. It’s not healthy to eat chicken every day.
Tom: OK. But dad likes chicken, too.
Mum: Well, let’s eat chicken and tomatoes tomorrow.
Tom: That sounds great!
![]()
【1】 What do they eat for dinner?
A. Chicken. B. Carrots.
C. Carrots and fish. D. Tomatoes.
【2】What does Tom want to eat for dinner?
A. Fish. B. Chicken.
C. Carrots. D. Tomatoes.
【3】What do they need to eat more?
A. Chicken. B. Meat. C. Vegetables. D. Rice.
【4】Does Tom’s father like chicken?
A. No, he doesn’t. B. Yes, he does.
C. No, he does. D. We don’t know.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】
![]()
根据以上四则海报,选择正确答案。
【1】We can _______ on Friday night.
A. see a movie B. watch a basketball game
C. give books to the library
【2】If we want to watch different programs, we may go to the school hall ______.
A. on Friday B. on Saturday C. on weekdays
【3】There is a basketball game between______and ______at 4:30 p.m. tomorrow.
A. our school; No. 1 High school
B. No. 1 High school; No. 3 High school
C. our school; No. 3 High school
【4】We can give old books to the library ________.
A. at 9:00 a.m. on Sunday
B. at 6:00 p.m. on Monday
C. at 11:00 a.m. on Friday
【5】Which of the following is true?
A. The basketball game is between our school and No. 2 High School.
B. We can go to the movies at 7:30 p. m. on Friday.
C. Our friends can come to the Art Festival with us.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com