精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.Want to know what we can do to help make our city a better place to live in?Why not take part in"Clean & Green weekend"?Join us,and you can make new friends and help protect the environment at the same time.

46.The main purpose of"clean & Green Weekend"is toA.
A.make our city more beautiful 
B.offer the chance to have fun
C.help students meet old friends
47.The students who want to join in the rubbish collecting activity must meetC.
A.at 1pm on Saturday  
B.at 2pm next Sunday  
C.at 9am next Saturday
48.If we're going to repaint the school walls,we need toB.
A.draw pictures well  
B.wear some old clothes    
C.bring some tools with us
49.According to the passage,we knowC.
A.graffiti can make the buildings look cool
B.the person who collects rubbish can get a gift
C.we can plant trees to improve the environment
50.We might read the above passageB.
A.in a fashion magazine     
B.on a school notice board
C.in a newspaper advertisement.

分析 这篇短文主要介绍了三则布告通知,建议大家加入到保护环境的活动中.

解答 46.A 细节理解题.根据"Want to know what we can do to help make our city a better place to live in?Why not take part in"Clean & Green weekend"?"可知这个项目的目的是做些事情让我们的城市变得更好,更美丽.故选A.
47.C 细节理解题.根据第一则通知中"Meet us at the south entrance to Taohe Park at 9 a.m.next Saturday if you want to join in."意为"如果你想加入请于下周六早上9点在陶河公园南入口处集合".故选C.
48.B 细节理解题.根据第三则通知We are repainting the school walls from 1 p.m.on Saturday.You don't have to bring any tools,just remember to wear some old clothes!可知"要记得穿上旧衣服".故选B.
49.C 细节理解题.根据第二则通知A great way to make the air cleaner is by planting lots of trees!可知"种树可以让空气更加干净,我们可以种树来保护环境".故选C.
50.B 判断推理题.根据三篇的内容,可知这是关于三个活动的通知.其中包括活动的目的、时间、集合地点等信息.所以我们可能会在学校的通知板上看到这些内容.故选B.

点评 本题考查广告类阅读.是由三篇小广告组成的.三个广告各自独立,又都和保护环境有关.环境保护一直是考试的常考话题.细节理解题需要带着问题去找原句,找答案即可.判断推理题需要结合我们的生活实际来判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.It's difficult for the village children to cross the river to get to school.We think a bridge_____ over the river.(  )
A.was builtB.should be builtC.has been builtD.is being built

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.-______ is"The Same Song"shown onC CTV-3?
-Once a week.(  )
A.How longB.How oftenC.How soon

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.At last,he came up      a good idea to solve the problem(  )
A.inB.forC.withD.at

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

12.W:Hi,Jack!Have you heard of Liu Xiang?
MOf course.(41)E  I've collected more than three hundred pictures about him.
W (42)D.
MLet me see.He was born on July 13th,1983.This year,he is 26.
W (43)C.
M:It is said that he began his sports career when he was 7years old.
W:Emm,does he have any hobbies?
MOf course running.
W:I mean any other hobbies.
M:He likes ping-pong very much.I think most Chinese people like ping-pong.(44)B.
W:Yeah.This is our pride.
MLiu Xiang is good at singing,too.(45)A.
W:I've heard of that.
A.He sings pretty well.
B.Do you agree?
C.When did he begin to play sports?
D.How old is he now?
E.He is a great athlete in China.
F.Of course.
G.He got injured last year.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.--What will the weather be like tomorrow?
--It ______ be rainy,cloudy or sunny.Who knows?(  )
A.mustB.mightC.shallD.should

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-Is that Mrs.Green speaking?
-Yes.            (  )
A.Who's that?B.I'm Mrs.GreenC.Who are you?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.--How do you like the songs sung by Jay Chou?
--They are wonderful,__________ I can't hear the words clearly sometimes.(  )
A.thoughB.becauseC.so

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.My mother cooked   delicious meal.After   meal,we went shopping.(  )
A.a;  不填B.the;  不填C.a; theD.an; the

查看答案和解析>>

同步练习册答案