精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.Alice is my pen friend.She is a 16-year-old girl from the UK,but now she lives in China.She is a middle school student in Nanjing.She likes going to school,but there are some things she doesn't like,such as PE.She enjoys playing sports.She thinks sports are interesting and exciting.But she doesn't like doing physical exercises in PE classes.She feels that they are boring!Her favourite subject is Science.It seems that the amazing and useful Science attracts her.She thinks she is on the way to be a scientist.She wishes to invent things to make the world more and more beautiful.
In her free time,she often goes to the beach.She loves just sitting around and talking to friends there.She's getting better at understanding boys,but she hates listening to hours of talk about football."It's not interesting at all!"she once said to me.
That is my penfriend Alice.
Information about Alice
Basic informationName:Alice              Age:sixteen(59)years old.
Birth place:in the UK      Living now:in China
WhatWhy/For what
LikesPlaying sports.Interesting and (60)exciting
Going to the (61)beachSitting around
and (62)talking to friends.
Favourite subject:Science(63)amazing  and useful.
DislikesHaving (64)PE classes.Physical exercises are (65)boring
(66)hearing talks about football.Not interesting at all.
WishesTo be a scientist.Be (67)attractedby Science.
To invent things.Make the world (68)morebeautiful.

分析 爱丽丝是我的笔友.她是来自英国的一个16岁的女孩,但现在她生活在中国.她是南京的一个中学生.她喜欢上学,但有些事情她不喜欢,她喜欢体育运动.她认为体育是有趣和令人兴奋的.但她不喜欢在体育课上做体育锻炼.她觉得他们很无聊!她最喜欢的科目是科学.看来,不可思议的和有用的科学吸引了她. 她认为她正走在成为一名科学家的道路上.她希望发明的东西使世界越来越美丽.在她的空闲时间,她经常去海边.她喜欢坐在那里和朋友聊天.她越来越了解男孩子们,但她讨厌听他们谈论足球的几个小时."这并不有趣!"她曾经对我说.这就是我的笔友爱丽丝.

解答 59.years.细节理解题.根据语境She is a 16-year-old girl from the UK可知爱丽丝16岁.故答案为:years   
60.exciting.细节理解题.根据语境She thinks sports are interesting and exciting.可知她认为运动是有趣和令人兴奋的.故答案为:exciting      
61.beach.细节理解题.根据语境In her free time,she often goes to the beach.可知爱丽丝喜欢去沙滩.故答案为:beach    
62.talking.细节理解题.根据语境She loves just sitting around and talking to friends there.可知爱丽丝喜欢和朋友坐在一起聊天.故答案为:talking       
63.amazing.细节理解题.根据语境It seems that the amazing and useful Science attracts her.可知科学是令人惊奇很有用的.故答案为:amazing
64.PE.细节理解题.根据语境 But she doesn't like doing physical exercises in PE classes.可知爱丽丝不喜欢体育课.故答案为:PE     
65.boring.细节理解题.根据语境But she doesn't like doing physical exercises in PE classes.She feels that they are boring!可知爱丽丝认为体育锻炼是无聊的.故答案为:boring       
66.hearing.细节理解题.根据语境but she hates listening to hours of talk about football.可知爱丽丝不喜欢听谈论足球,又因此处强调听的结果及内容,所以用hear,dislike后应跟动名词hearing.故答案为:hearing    
67.attracted.细节理解题.根据语境It seems that the amazing and useful Science attracts her.根据by Science,可知爱丽丝被科学吸引,句子的语态是被动语态,其结构为:系动词be后跟动词的过去分词.故答案为:attracted    
68.more.细节理解题.根据语境She wishes to invent things to make the world more and more beautiful.可知爱丽丝希望发明东西使世界变的更美丽.故答案为:more

点评 本题考查人物故事类阅读理解.文章讲述的是我的笔友爱丽丝的故事.阅读这类材料时,同学们一定要根据主要情节掌握文章主旨大意,同时抓住每一个细节,设身处地根据文章内容揣摩作者的态度和意图,根据情节展开想象,即使是碰到深层理解题也可迎刃而解.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Almost all cultures celebrate the end of one year and the beginning of another in some way.Different cultures celebrate the beginning of a new year in different ways,and at different times on the calendar.
In Western countries,people usually celebrate New Year at midnight on December 31st-January 1st.People may go to parties,sometimes dressed in formal(正式的)clothes,and the may drink champagne(香槟)at midnight.During the first minutes of the new year,people cheer and wish each other happiness for the year ahead.But some cultures prefer to celebrate the new year by waking up early to watch the sun rise.They welcome the new wear with the first light of the sunrise.
Many cultures also do special things to get rid of(摆脱)bad luck at the beginning of a new year.For example,in Ecuador,families make a big doll from old clothes.The doll is filled with old newspapers and firecrackers.At midnight,these dolls are burned to show the bad things from the past year are gone and the new year can start afresh(重新).Other common traditions to keep away bad luck in a new year include throwing things into rivers or the ocean,or saying special things on the first day of the new year.
Other New Year traditions are followed to bring good luck in the new year.One widespread Spanish tradition for good luck is to eat grapes on New Year's Day.The more grapes a person eats,the more good luck the person will have in the tear.In France,people eat pancakes for good luck at New Year.In the United States,some people eat black-eyed peas for good luck-but to get good luck for a whole year you have to eat 365of them!

61.The reading is mainly aboutB.
A.the meaning of"Happy New Year!"
B.several different New Year traditions
C.what to eat on New Year's Day
D.why people dress up nicely on New Year's Day
62.It's clear thatA.
A.some cultures celebrate New Year in the morning
B.the Western people celebrate New Year only on New Year's Day
C.people in Ecuador go to parties on December 31st-January 1st
D.no cultures do special things to celebrate New Year
63.In some cultures,people throw things into rivers or oceans toB.
A.bring good luck
B.keep away bad luck
C.forget everything
D.plan for the next year
64.To have a happy new year,C.
A.friends talk to each other in special ways
B.families make big dolls filled with old clothes
C.some people get up early to watch the sunrise  
D.Europeans eat 365grapes on New Year's Day
65.When eating black-eyed peas on New Year's Day,people thinkA.
A.one pea brings one day of luck
B.black-eyed peas are the best medicine
C.the peas are too black and taste bad
D.the peas are helpful to count numbers.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.找出画线部分读音不同的单词(  )
A.panicB.blackboardC.chaseD.catch

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.-Jack broke his leg yesterday and ________ to the hospital.
-I am sorry to hear that.(  )
A.sentB.is sentC.was sent

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

6.A:Hi,Tony!What are you doing here?
B:Hi,Judy!I'm reading about travelling.
A:About travelling?(76)Are you planning (for) your/the summer vacation
Are you planning/Do you plan to travel/go traveling
Do you have any plans for the summer vacation…?
B:Yes,I'm planning to travel during my summer vacation.Summer is the perfect time for fun and I'd like to stay cool in the hot weather.
A:That'll be fun!(77)Have you decided/made up your mind/found out where to go/visit
Have you decided on the place…?
B:Not yet.I'm looking for a place I've never been to.Any suggestions?
A:(78)I think you can go to…
I suggest (that) you go to/I suggest your going to…
My suggestion is that you go to…
You may/can go to….It's quite cool there in summer.I'm sure you will like that place because there are many fun activities.And the food there is also special.
B:(79)That's a good/great idea/That's great/good
It sounds/Sounds good/great
(Then) I will go to …
I'll think about it….Thanks for your suggestion.What's your plan for the summer vacation?
A:I will stay at home.(80)I'll help my father with his business/…
I'll help my mother with the housework/…
I'll do my homework/….But please tell me about your vacation after you come back.
B:No problem.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.-Is Jack in the classroom now?-No,he          football on the playground.(  )
A.playsB.playedC.is playingD.was playing

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.---The weather is very good.Let's go to the seaside.---_________.Why not?(  )
A.Have funB.Not reallyC.Sounds fineD.Not at all

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.--Tina,is this     schoolbag?
--Yes,it's mine.(  )
A.hisB.herC.YoursD.your

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.Can you imagine that                little ants can carry                many big worms?(  )
A.so; soB.such; suchC.such; soD.so; such

查看答案和解析>>

同步练习册答案