精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.Our new foreign students are going to arrive very soon,and here are some ways to communicate with them politely.
How close do you stand when you talk to a friend?You can stand close to people in the Middle East but don’t stand too close to North Americans!Give them more personal space.
Do you know How to touch people correctly?Chinese girls often walk arm in arm with their friends.South Americans sometimes hold your arm when they talk to you,so you can’t move away!But in Britain many people don’t like other people to touch them at all.
Do you look at people when you talk?In some places,it isn’t polite to look at people when you talk,but in other countries it isn’t polite to look somewhere else.In Britain and the US,people usually look at each other when they talk.
And how do you say goodbye?That’s easy,wave(挥手) to say goodbye.But be careful!In Greece,it’s not at all polite!In fact,it’s very rude!

根据短文内容,选择正确答案.
61.From the passage,we should giveB more personal space.
A.people in the Middle East          B.people in North America
C.people in the South America        D.people in North China
62.The underlined word“touch”meansA in Chinese.
A.触碰         B.打击             C.感动       D.震撼
63.We can’t wave to say goodbye inD.
A.America       B.Japan             C.Britain      D.Greece
64.How many ways are given to communicate with foreign students?C
A.Two          B.Three             C.Four        D.Five
65.What’s the best title of this passage?D
A.Saying goodbye          B.Touching people
C.Looking at people        D.communicating politely.

分析 这是一篇日常生活类的阅读.文章的大意是:我们新的外籍学生很快要来了,下面是一些和他们礼貌交流的方法.
当和朋友交谈时距离有多远?在中东地区你可以靠近人们,但是在北美你不能离他们太近.给他们更多的个人空间.
你知道怎样正确的接触人吗?中国的女孩经常和他的朋友们挽着胳膊走路.所以你不能离开.但是在英国很多人一点也不喜欢人们碰他们.
当你说话时你看着他们吗?在一些地方说话时看别人是不礼貌的.但是在另外一些国家看别处是不礼貌.在英国和美国,说话时彼此看着对方.
那么你怎样说再见?那很容易,挥挥手说再见.但是要小心.在希腊是一点也不礼貌的.实际上,它是很粗鲁的.

解答 61.B.细节理解.根据but don't stand too close to North Americans.可知和北美人说话不能离的太近;故选B.
62.A.细节理解.根据 Chinese girls often walk arm in arm with their friends.可知是推测这里指的是接触,碰;故选A.
63.D.细节理解.根据In Greece,it’s not at all polite!可知在希腊是一点也不礼貌的.故选D.
64.C.细节理解.根据从四个方面:How close do you stand when you talk to a friend?/Do you know How to touch people correctly?/Do you look at people when you talk?/how do you say goodbye?可知在国外和人们交流时要注意四种交际的方式;故选C.
65.D.主旨大意题.根据文章第一段的here are some ways to communicate with them politely.及联系全篇内容可知,该文是叙述怎样和外国人礼貌的交流的;故选D.

点评 日常生活这一话题主要涉及人们衣食住行和礼貌等方面的活动.这一话题的选材主要针对人们日常的礼貌情况.做这一类题时,最主要的是要把握好人物的活动意图,不能断章取义.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.-Look!The man at the gate ______ be our head teacher.He is always standing there every morning.
-No,it ______ be him.He is having a meeting in the office now.(  )
A.must;can'tB.must;mustn'tC.can't;can't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.--Do you know Jimmy?
--Sure.He is one of my best friends.I know him very ____.(  )
A.littleB.wellC.alone

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.-Could you please     the radio a bit?It's too loud.-Sorry,I'll do it right away.(  )
A.turn downB.turn upC.turn onD.turn to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.---Hey,July.
---____________?
---I need your help.(  )
A.Oh,reallyB.What's upC.How are youD.All right

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4._____ good news!The World Cup will be held in South Africa.(  )
A.WhatB.HowC.What a

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.根据文章内容,判断文后的句子的正确(T)与错误(F)
Mum went to Peter's bed and said,"I want to borrow Tim's radio for you."Peter touched the letter in his pocket and said,"Thanks,Mum!But you are so tired now.""Today I want to send you a special gift on the radio.It will surprise you.I will come back soon."She said and quickly left in the heavy snow.
Peter took out the letter.He got it in the afternoon.Mum didn't know about it.Mum wrote in the letter:The 26th of this month is my son Peter's birthday.Could you please bless (祝福)him on Happy Family?He has been ill for one month.The radio station wrote on the top:I'm sorry to tell you that we have canceled(取消) this program.
Mum came back with a radio.She walked very slowly.There was lots of snow on her clothes And the program began quickly.
Next Peter got very surprised."Originally  (原来),we planned to cancel this program,but lots of people like it very much.Now,let's bless the following people together.Kate,Martin,Linda…"The list was very long.Mum was too tired and she fell asleep.Peter didn't hear his name to the end.But he was quite moved (感动).He woke up Mum,"Mum,I heard my name just now.They said with tears.Peter also smiled with tears.He believed it was the best birthday gift for him.

51.Mum went out to borrow a radio for Peter.T
52.It was rainy on Peter's birthday.F
53.Mum didn't know that the radio station had planned to cancel the program.T
54.Mum was too busy to listen to the program.F
55.Peter was moved because he heard his name on the radio.F.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.Don't meet an"Internet friend"alone,____ something dangerous may happen to you.(  )
A.butB.andC.orD.yet

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.There     some milk in the glass.(  )
A.isB.areC.beD.has

查看答案和解析>>

同步练习册答案