【题目】 There was a kingdom long, long ago. It was ruled by king who loved riddles. Once a year the king made a new riddle. He gave a prize to the person who could solve the riddle.
![]()
There was a baker who also lived in this kingdom. Everyone agreed that he baked the finest breads. The baker had almost everything he needed except for a horse. If the baker had a horse, he could sell his fine breads from one end of the kingdom to the other.
One year the king made a new riddle that puzzled everyone. "I will give a prize to the person
who can solve my riddle, " the king said. Whoever wins will have the pick of one of my strongest
horses." He then drew a line down the middle of the courtyard "Make this line shorter without erasing(清除) any part of it,” the king challenged.
People came from far and wide. They looked at the line and squinted at it. They even put their
noses to the ground and scratched their heads.
How can you make a line shorter without erasing any part of it?” the people in the crowd asked each other. Some of them tried. The dressmaker kicked dirt(泥土)over the line to hide it. The farmer poured water over the line to make it disappear. None of these efforts worked, and the people went home disappointed. Everyone was puzzled about how to solve this new riddle.
A week passed, and nobody had any new ideas. Then one day the baker came into the courtyard with a bag of flour(面粉).
Your Majesty, "the baker said to the king, I can make your line shorter without erasing any part of it. "Then the baker opened his bag of flour. He poured out a line of flour right next to the king’s line. The line the baker made was longer than the king’s line.
Now, good king, "the baker smiled, "your line is shorter.
The people were amazed. The king laughed and clapped his hands. "You have won the prize. I will give you a horse of your choice.
The baker was excited. Now he could sell his breads from one end of the kingdom to the other.
【1】What was the baker's problem at the beginning of the story?
A. He couldn't make fine breads
B. He needed money to open more stores
C. He didn’t have enough flour to make more breads
D. He had difficulty selling breads all over the kingdom
【2】The dressmaker and the farmer failed because they both__________.
A. tried to erase the line B. poured water over the line
C. kicked dirt over the line D. put their noses to the ground
【3】The baker smiled because _______.
A. he was glad to see he king B. he wanted to make the king happy
C. he felt sure that he solved the riddle D. he sold a lot of breads to the villagers
【4】This story shows that the king liked _______.
A. to be rich B. to train horses C. to eat breads D. to have fun
【5】Who tells this story?
A. The king B. The farmer and the dressmaker
C. The baker D. Someone who is not a character in the story
【答案】
【1】D
【2】A
【3】C
【4】D
【5】D
【解析】
考点本文是一则故事,讲述了国王喜欢给人出难题,而烘烤师希望得到一匹马,在一次国王要奖励解决难题的人一批强壮的马时,烘烤师通过自己的智慧战胜众多对手的故事。
【1】细节理解题。故事开始时,烘烤师的难题是什么?根据第二段内容:The baker had almost everything he needed except for a horse. If the baker had a horse, he could sell his fine breads from one end of the kingdom to the other.(烘烤师除了一匹马几乎什么东西都不缺,如果他有一匹马他就能够把他的上乘面包从王国的一端卖到另一端)可知应选D。
【2】细节理解题。裁缝和农民失败了,因为他们都 。根据文章第五段内容:The dressmaker kicked dirt(泥土)over the line to hide it. The farmer poured water over the line to make it disappear.(裁缝挖线上的土去隐藏这条线,农民向线上泼水试图使它消失)可知,他们都违反了国王事先的规定:Make this line shorter without erasing(清除) any part of it,(不清除线的部分而使线变短)。故选A。
【3】细节理解题。烘烤师笑了,因为__________ 。根据文章倒数第三段内容:Now, good king, "the baker smiled, "your line is shorter.(现在,尊敬的国王,你的线变短了),上下文透露出烘烤师对自己的方法很自信。故选C。
【4】推理判断题。这个故事显示出国王喜欢 _________ 。整篇文章叙述国王喜欢为别人出难题,并且会给那些能够解决难题的人以奖励,可见国王是一个搞笑的人。选项A 和C选项不符合题意。B喜欢驯马,文中没有提到,只讲到了Whoever wins will have the pick of one of my strongest horses.(无论谁解决了难题都可以在我最强壮的马中挑选一匹),不足以表达国王的爱好,故选D。
【5】推理判断题。谁讲的这个故事?根据文章叙述的口气可知,故事出自一个与故事背景无关的第三者讲述,故选D。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】
It’s not WASTE until it is WASTED!
With the World Environment Day coming, our school is now requiring every student to form a habit of sorting the waste. Here in our schoolyard we lay four different colors of rubbish bins for different kinds of rubbish. The red is for harmful waste; the blue is for waste that can be recycled (循环再用); the green is for kitchen waste; the yellow is for other waste.
The followings are some instructions for you. Glass: Empty bottles without caps can be recycled to make new glass bottles. Warning: Mirrors and light bulbs (电灯泡) must not be included in the glass waste. Paper: Newspapers, magazines, boxes must be clean enough to be recycled. Warning: Paper tissues (餐纸) and wall paper are not recyclable as paper and should be kept separately. PMD waste: Packaging made of Plastic or Metal and Drink boxes are used to make new packaging. Warning: Plastic pots (e.g. yoghurt pots), plastic bags must not be included with the PMD waste. Harmful waste: out-of-date drugs, used batteries(电池), paint and oil … Besides, if you don’t need your old bikes at all, our school volunteers will collect them. We’re going to fix them up and then give them away to kids who don’t have enough money for a bike. To find out more about recycling, you can visit our school website. |
【1】According to the passage, __________ different colors of rubbish bins are laid in the schoolyard.
A. 4 B. 5 C. 6 D. 7
【2】The fish bones (骨) should be thrown in the __________ bin.
A. red B. green C. blue D. yellow
【3】From the passage, we can see that __________ are harmful to the environment.
A. paper tissues B. empty bottles
C. drink boxes D. out-of-date drugs
【4】If you give your old bike to the volunteers, it will be __________.
A. sold to collect money for the poor kids
B. fixed up and given back to you for free
C. fixed up and given away to the poor kids
D. given away immediately to the poor kids
【5】The main purpose of this passage is ________.
A. to look for volunteers for waste sorting
B. to introduce waste sorting to the students
C. to introduce the World Environment Day
D. to advertise glass, paper and plastic products
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】B
| Hopper Price: Free for Android and iOS system This app can predict(预测)when the price of the flight to your destination will be the lowest, when they will change and the best time to buy a ticket for a certain day and place. You can save money and book tickets quickly on this app. |
| PackPoint Price: Free for Android and iOS system This app can provide a travel checklist for you and tell you what you need to pack according to the place you are going to, how long you are going to stay and why you are going there. So next time you won't feel sorry because of leaving something important at home. |
| Dark Sky Price: Free for Android, $3.99 for iOS system "Dark Sky" is in the list of the best apps for App Store in the year of 2015. It can tell you the weather when you get to your destination and predict the weather of the next hour and even the rest of the week with high accuracy(准确度). |
| TripAdvisor Price: Free for Android and iOS system TripAdvisor is your special guide to hotels, restaurants and attractions worldwide. You can see millions of comments(评论),images and videos of the places you are going to visit. It can also tell you the place of interest nearby according to your location. |
【1】The underlined word "destination" means in Chinese.
A. 出发地 B. 中途站 C. 目的地 D. 机场
【2】What can PackPoint help you to do?
A. It can help you pack your luggage(行李)you need.
B. It can help you find the place you want to go to.
C. It can help you buy cheaper flight tickets.
D. It can tell you the weather of the place you'll visit.
【3】According to the passage, which of the following is NOT TRUE?
A. Dark Sky is good at predicting weather correctly.
B. Users can't watch videos of sights on TripAdvisor.
C. Packpoint can tell users what to take during a trip.
D. Users can book tickets that you want on Hopper.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Don’t eat _______ food, it’s __________ bad for your health.
A. too many, much too B. too much, too much
C. too much, much too D. much too, too much
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—Who’s the woman ________ red?
—Oh,she is my new teacher.
A.in
B.wears
C.dressing
D.puts on
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—What’s your brother like?
—________.
A.He likes fruit
B.He is cute
C.He is like fruit
D.He looks like happy
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】请认真阅读下列短文,并根据所读内容在文章后表格中第56-65小题的空格里填入一个最恰当的单词。
注意:每个空格只填1个单词。请将答案填写在答题卡标号为56-65的相应横线上。
![]()
Claude Monet's paintings were quite different from the art styles that were popular in the 1870s France. Traditional artists always did their artwork in a studio and their paintings were realistic-they looked exactly like the real world. Claude Monet was part of a group of painters who were called Impressionists(印象派画家). Their paintings were light and a bit fuzzy-they gave an impression of what the real world looked like. Sometimes Impressionists worked outside, which was a very unusual thought in their time. Impressionism received its name from an early painting by Claude Monet titled impression, Sunrise.
Knowing that trains were interesting subjects and represented modern progress, Claude Monet
crated a series of Impressionist paintings of trains from January to March of 1877. He worked on
his paintings right on the train platform at the Gare Saint-Lazare, the train station on Saint Lazare
Street. Although there were many train stations in Paris, this was the first train station built in Paris so it had historical significance(意义).
Monet’s friend, Impressionist painter Pierre Auguste Renoir, told the following story to his sons about Claude Monet and painting the trains. Monet needed permission(允许)to spend time on the train platform and paint what he saw in his impressionistic style. One day Monet dressed himself in his very best suit along with a fine top hat, a good linen shirt and a silk tie. He appeared to be a wealthy gentleman while he really was a poor painter.
When he went towards the clerk at the train office, he presented his calling card which introduced him as Claude Monet, Painter. He asked to see the station master. The clerk quickly allowed this fine gentleman to enter the station master's office. The station master was also impressed and gave Monet permission to paint on the train platform. The station master even kept trains from leaving on time so Monet could complete a scene even though passengers complained.
Was it all worthwhile(值得)? Monet’s train scenes turned his career into a success and for the station master, made his train station famous until even now.
Claude Monet
Introduction | ◆Claude Monet was one of the Impressionist painters whose paintings were not the 【1】as the popular art styles in the 1870s France. ◆Impressionist paintings gave an impression of【2】the real world looked. ◆He helped Impressionism get its 【3】by his painting Impression, Sunrise. |
A 【4】of painting trains | ◆At that time trains were subjects that could keep people’s 【5】and represented modern progress. ◆He created paintings of trains 【6】January and March in 1877, at the train station with the longest 【7】in Paris. ◆He dressed himself as a wealthy gentleman to win the station master’s 【8】. ◆In order to help Monet complete a scene, the station master even made trains leave 【9】than they should do. |
Result | ◆His train scenes made not only his career 【10】but also the train station famous. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】---What do you think of James?
---Well, his father, James sharing his things with others.
A. like; likes B. likes; like
C. likes; likes D. like; like
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】He sees a boy ________ basketball with his friends now.
A.play
B.plays
C.to play
D.playing
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com