【题目】阅读下面表格,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。![]()
【1】Maria is Jeff’s sister, so what’s Maria’s family name?
A.Bush.
B.Jeff.
C.Smith.
D.Gina.
【2】Gina has a brother. Who is her brother according to(根据)the telephone number?A.Jeff.
B.Smith.
C.Paul.
D.Bush.
【3】What does Paul like?
A.Soccer.
B.Baseball.
C.Computer games.
D.Volleyball.
【4】Who likes volleyball?
A.Jeff.
B.Gina.
C.Paul.
D.Maria.
【5】 Who likes playing computer games?
A.Jeff.
B.Gina
C.Paul.
D.Maria.
【答案】
【1】C
【2】C
【3】B
【4】D
【5】A
【解析】
试题解析:本文主要介绍了两个男生和三个女生的个人信息以及日常兴趣爱好。
【1】细节理解题。根据表格内容,可知Jeff的全名叫做Jeff Smith,因此他的妹妹的姓也是Smith。故选C。
【2】细节理解题。根据电话号码,可知Paul的电话号码与Gina的一致。故选C。
【3】细节理解题。根据表格中Paul的like,可知他喜欢的是Baseball and basketball。故选B。
【4】细节理解题。根据表格中的内容,可知道是Maria喜欢排球。故选D。
【5】细节理解题。根据表格中的内容,可知道是Jeff Smith喜欢玩电脑游戏,故选A。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】The first robots were invented in the 1920s. Robots have appeared in many American films. In some films, they are stronger, faster and cleverer than people.
In real life, robots are mainly used in factories. They do some dangerous and difficult jobs for humans.
Robots also helpdisabledpeople, for example, blind people. Today many blind people have a guide dog to help them. In the future, guide dogs might be robot dogs.
One kind of robot guide dog has wheels. It moves in front of the owner. It is very clever. It knows the speed of its owner’s walk. The owner wears a special belt (带子). This belt sends instructions to the owner from the dog, such as “Stop here”, “Turn left” or “Turn right”.
In the United States, another kind of robot helps disabled people to take care of themselves in their daily life. The robot hears the sound of its owner’s voice. It follows instructions such as “Turn the page” or “Make a cup of coffee”.
Robots are also used in American hospitals. They can do simple jobs. At one hospital, for example, a robot takes meals from the kitchen to patients’ rooms. It never gets lost because this robot has a map of the hospital in its computer memory.
Though robots can help people in many different ways, they will never take the place of humans.
![]()
【1】From the passage, we know robots cannot be ______.
A. dangerous animals B. factory workers
C. guide dogs D. hospital helpers
【2】A robot guide dog ______.
A. goes in front of the blind people
B. walk side by side with blind people
C. has a map in its head
D. helps patients with their meals
【3】The underlined word “disabled” means ______.
A. 不能的 B. 有害的 C. 失灵的 D. 残疾的
【4】Some disabled people need robots help to ______.
A. take care of themselves
B. talk to other people
C. become scientists
D. do dangerous jobs
【5】In the passage, the writer wants to tell us that ______.
A. robots are stronger and cleverer than humans
B. disabled people cannot look after themselves without the robots
C. robots will take the place of humans some day in the future
D. robots can help humans in many different ways
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】When you are learning English, listening, speaking, and writing are important, but reading can also be very helpful. When you read, you can not only learn some new words, but also you can learn how to use these English words.
Try to read at the right level. 【1】____ If you need to stop every three words to use a dictionary, it is not interesting.
Try to increase the number of your new words. If there are four or five new words on a page, write it in your notebook. But you don't have to write them while you read. 【2】_____Then come back when you have finished reading to look them up in a dictionary and write them in your own vocabulary book. Then try to remember them.
Try to read regularly. For example, read for a short time once a day. 【3】_____ Fix a time to read and keep to it. You could read for fifteen minutes when you go to bed, or when you get up or at lunchtime.
Read what interests you. 【4】_____You can also read newspaper.
![]()
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达(共计15分)
初中生活即将结束,6月6日下午,你班的班长方华组织了一次毕业聚会:话友谊、忆过去、签名留言、拍照记念。请根据图片的先后顺序描述此次聚会的过程。
![]()
注意:
1.文中不能出现真实姓名和学校的名称。
2.至少用两句话描写每幅图画的内容,可以适当发挥。
3.首句已给出,不计入总词数。词数80词以上。
4.参考词汇:签名sign one’s name, 班长monitor, 心形的heart-shaped
As the junior life is ending, our class decided to have a party to celebrate it. _________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Tornadoes(龙卷风) are one of the worst weather events on earth. Each year, tornadoes kill many people. The storms often carry homes, cars and trees from one place to another. And they can also destroy anything when they pass by.
A tornado comes from a thunderstorm(雷雨) in the sky down to the ground. It is big at the top and small at the bottom.
A tornado appears when winds in different directions meet in the cloud and begin to turn in circles. People can see tornadoes almost everywhere in the world. But most happen from late winter to middle summer. There is a second high season in November. During spring, warm air moves north and mixes with the cold air left from winter. In November, the opposite happens. Cold air moves south and mixes with the warm air left from summer.
Tornadoes always come suddenly. Weather scientists have done something to predict(预测) tornadoes. But the storms often move too fast for people to protect themselves. Last year, tornadoes killed more than one hundred people in United States.
Scientists say the best place to be in is a small room, without windows, in the middle the lowest part of a building when tornadoes come.
根据短文内容,选择最佳答案。
【1】According to the passage, we know the shape of the tornadoes may be like ______.
![]()
【2】In the United States, most tornadoes happen _____.
A. from late summer to middle summer
B. from late autumn to middle winter
C. from late autumn to middle spring
D. from late winter to middle summer
【3】According to Paragraph 4, tornadoes appear when ______.
A. warm air and cold air mix
B. cold air and cold air mix
C. warm air and warm air mix
D. warm water and cold water mix
【4】What’s the Chinese meaning of the underlined word “destroy”?
A. 保护 B.珍惜 C.毁灭 D.惩罚
【5】From the passage, we know that ______.
A. the United States has very few tornadoes
B. tornadoes are one of the worst weather events in the world
C. people should stay in big rooms with windows when tornadoes come
D. more than one thousand people were killed by tornadoes in the USA last year
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】)从A--J选项中选出能填入空白处的最佳选项补全对话。(选项中有两项是多余的)
![]()
Salesperson: 【1】 We’re planning to have a big sale
next week.
Customer: 【2】
Salesperson: Meat products will be on sale for 20% off.
Customer: What about vegetables?
Salesperson: 【3】
Customer: Sounds great! 【4】
Salesperson: Seafood products will be on sale for 30% off.
Customer: 【5】
Salesperson: Of course! 【6】 I’m sure you will be satisfied.
Customer: OK. 【7】
Salesperson: About 9:00 o’clock. You’d better come here earlier. There must be lots of people coming here
that day.
Customer: 【8】
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文内容, 选择正确答案。
D
Have you ever heard someone use the phrase "once in a blue moon"? People use this expression to describe something that they do not do very often. For example, someone might say that he tries to avoid eating sweets because they are unhealthy, but will eat chocolate "once in a blue moon". Or someone who does not usually like to go to the beach might say "I visit the shore(海滨)once in a blue moon." While many people use this phrase, not everyone knows the meaning behind it.
The first thing to know is that the moon itself is never really blue. This is just an expression. In fact, the phrase "blue moon" has something to do with the shape of the moon, not the color.
As the moon travels around the earth, it appears to change shape. We associate (联系) certain names with certain shapes of the moon. For example, when we can see a small part of the moon, it is called a crescent moon (新月). A crescent is a shape that looks like the tip of a fingernail(指甲). When we cannot see the moon at all, it is called a new moon. When we can see the whole moon, it is called a full moon. Usually, there is only one full moon every month. Sometimes, however, there will be two full moons in one month. When this happens, the second full moon is called a "blue moon".
Over the next 20 years, there will only be 15 blue moons. As you can see, a blue moon is a very rare event(稀罕事件). This fact has led people to use the expression "once in a blue moon" to describe other very rare events in their lives.
(1)Which of the following would be a good example of using the phrase "once in a blue moon"?
A.Simon often tells jokes.
Simon tells joke once in a blue moon.
B.Tom rarely remembers to do exercise.
Tom does exercise once in a blue moon.
C.Mary likes to go shopping every weekend.
Mary goes shopping once in a blue moon.
D.Cindy hates to stay up, but she stays up every day.
Cindy stays up once in a blue moon.
(2)When does a blue moon happen in nature?
A.When the moon has a blue color.
B.When we cannot see the moon at all.
C.When there are two full moons in one month.
D.When we can only see a small part of the moon.
(3)Which of the following is another example of something that has a crescent shape?
A.The letter "O".
B.The letter "M".
C.The letter "H".
D.The letter "C".
(4)How often will a blue moon happen over the next twenty years?
A.Once a year.
B.Less than once a year.
C.More than once a year.
D.At least twice a year.
(5)What does the underlined part "This fact" in the last paragraph refer to?
A.A blue moon is a very rare event.
B.The moon appears to change shape.
C.The moon itself is never really blue.
D.A blue moon has something to do with the shape of the moon.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】口语运用(共5小题,每小题2分,共10分)
根据对话内容,从右边方框中的六个选项中,选出五个合适的句子补全对话,并将所选句子的字母标号在答题上上涂黑。
Bob: Hello.
Sally: __【1】__
Bob: What’s your name, please?
Sally: ___【2】__
Bob: Can you spell it, please?
Sally: ___【3】___
Bob: My name is Bob.
Sally: ___【4】__
Bob: B-O-B, Bob.
Sally: __【5】__
Bob: Nice to meet your, too.
![]()
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com