精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.By the time Bill arrived in a little town,every hotel room had been taken."You have to give me a room somewhere,"he said to the manager at the hotel,or just a bed-I don't care where."
"Well,I do have a double room with one guest,"answered the manager,"but to tell you the truth,he snores(打鼾) so loudly that people in the next room have complained(抱怨).I'm not sure if you would like to live with him."
"No problem,"Bill said to him."I'll take it."
The next morning,Bill came down to breakfast happily.
"How did you sleep?"asked the manager.
"Very well,"answered Bill.
The manager was surprised,"Didn't that guest snore last night?"
"No.I made him stop snoring at once,"said Bill.
"How did you do that?"asked the manager."Did you give him some medicine to stop the snoring?"
"No,I didn't.But there is what I did.He was lying in bed when I went into the room,"Bill explained,"I went over,gave him a kiss on the face,and said,‘Good night,my dear,'and he sat up all night watching me."

41.Bill lived withD in a double room at the hotel.
A.his wife       B.his son       C.a friend       D.a guest
42.People in the next room complained because that guestA loudly at night.
A.snored      B.laughed       C.cried       D.sang
43.The guest wasC when Bill went into the room.
A.eating supper              B.sitting on the chair
C.lying in bed              D.talking on the phone
44.Bill made that guest stop snoring byB.
A.giving him some medicine           B.giving him a kiss on the face
C.chatting with him all night        D.snoring more loudly than him
45.We know from the textAslept well that night.
A.Bill     B.everyone       C.Bill's wife        D.no one.

分析 翻译:
比尔到达小镇的时候,每一个房间都被住满."你得给我一个房间,"他对旅馆经理说,或者只要一张床,我不在乎在哪里.""嗯,我有一个客人的双人间,"经理回答,"但是告诉你真相,他打鼾如此大声以至隔壁房间的人都抱怨.我不知道你是否愿意和他住在一起.""没有问题,"比尔对他说."我就住这间吧."第二天早晨,比尔愉快的下楼吃早饭时."你睡得怎么样?"经理问."很好,"比尔回答说.经理很惊讶,"不,客人昨晚打鼾吗?""我一去他就停了,"比尔说."你是怎么做到的?经理问."你给他一些药来阻止打鼾吗?""不,我没有.但我做了点事.我走进房间的时候,他正躺在床上,"比尔解释说,"我过去了,在脸上给他一个吻,说,"晚安,我亲爱的,"然后他整夜坐着看着我."

解答 41.D.细节理解题.根据语境"Well,I do have a double room with one guest,"answered the manager和"No problem,"Bill said to him."I'll take it."可知比尔和一位客人住在双人间里.故选:D
42.A.细节理解题.根据语境"but to tell you the truth,he snores(鼾) so loudly that people in the next room have complained(抱怨).可知隔壁房间的人抱怨是因为客人晚上打呼噜声音大.故选:A
43.C.细节理解题.根据语境He was lying in bed when I went into the room,"Bill explained可知当比尔走进房间时,客人正躺在床上.故选:C
44.B.细节理解题.根据语境"I went over,gave him a kiss on the face,and said,‘Good night,my dear,'and he sat up all night watching me."可知比尔通过在客人脸上一吻,让客人停止打鼾.故选:B
45.A.推测题.根据语境The next morning,Bill came down to breakfast happily."How did you sleep?"asked the manager."Very well,"answered Bill.可知比尔晚上睡了个好觉.故选:A

点评 本题考查逸闻趣事类阅读.文章讲述的是一个聪明的人住宿的故事.阅读这类材料时,同学们一定要根据主要情节掌握文章主旨大意,同时抓住每一个细节,设身处地根据文章内容揣摩作者的态度和意图,根据情节展开想象,即使是碰到深层理解题也可迎刃而解.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.找出画线部分读音不同的单词(  )
A.dreamB.pleaseC.breadD.breathe

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.---Hey,July.
---____________?
---I need your help.(  )
A.Oh,reallyB.What's upC.How are youD.All right

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.根据文章内容,判断文后的句子的正确(T)与错误(F)
Mum went to Peter's bed and said,"I want to borrow Tim's radio for you."Peter touched the letter in his pocket and said,"Thanks,Mum!But you are so tired now.""Today I want to send you a special gift on the radio.It will surprise you.I will come back soon."She said and quickly left in the heavy snow.
Peter took out the letter.He got it in the afternoon.Mum didn't know about it.Mum wrote in the letter:The 26th of this month is my son Peter's birthday.Could you please bless (祝福)him on Happy Family?He has been ill for one month.The radio station wrote on the top:I'm sorry to tell you that we have canceled(取消) this program.
Mum came back with a radio.She walked very slowly.There was lots of snow on her clothes And the program began quickly.
Next Peter got very surprised."Originally  (原来),we planned to cancel this program,but lots of people like it very much.Now,let's bless the following people together.Kate,Martin,Linda…"The list was very long.Mum was too tired and she fell asleep.Peter didn't hear his name to the end.But he was quite moved (感动).He woke up Mum,"Mum,I heard my name just now.They said with tears.Peter also smiled with tears.He believed it was the best birthday gift for him.

51.Mum went out to borrow a radio for Peter.T
52.It was rainy on Peter's birthday.F
53.Mum didn't know that the radio station had planned to cancel the program.T
54.Mum was too busy to listen to the program.F
55.Peter was moved because he heard his name on the radio.F.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

3.For most children,the most useful way of spending their time is playing a game.It doesn't matter(26)C game is.Things become better when they need a (n)(27)D to play with.On the one hand,it is quite(28)A for the development of a child's personality (个性) to win and to(29)D the best ways to get that.On the other hand,if a child only cares about(30)C,then for him,playing a game is funny only when he wins.Or if he finds a better partner,he will get(31)A and he doesn't want to go on playing.
  It's parents'(32)B to make their children know that:you can't always win and there are many unpleasant moments(33)A when you have to learn how to lose.The idea is to compete,to prove you are good,not only to win.
  In a word,playing a game is not funny only when you win.It is funny(34)C you enjoy it and try your best to win.If you are just a little bit unlucky,don't(35)Aa lot.You will surely prove your abilities some other day.
26.A.howB.whyC.whatD.when
27.A.ownerB.workerC.studentD.partner
28.A.usefulB.simpleC.correctD.special
29.A.pay attention toB.take pride inC.jump out ofD.think of
30.A.playingB.studyingC.winningD.losing
31.A.unhappyB.lonelyC.relaxedD.excited
32.A.ruleB.dutyC.planD.habit
33.A.in lifeB.in the futureC.in factD.in the way
34.A.orB.andC.whenD.before
35.A.worryB.believeC.wishD.imagine

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.Don't meet an"Internet friend"alone,____ something dangerous may happen to you.(  )
A.butB.andC.orD.yet

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.Bob promises to join in the football match ______ he has to help his parents on the farm.(  )
A.ifB.asC.unlessD.when

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.-How much did you                the dictionary?
一12 yuan.(  )
A.buyB.spendC.costD.pay for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Drunk driving is _______ serious problem.It's against the law.(  )
A.aB.anC.theD./

查看答案和解析>>

同步练习册答案