精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】

People in different places eat different things.

In South China people like to eat rice. Sometimes they eat it twice or three times a day. They usually eat it with fish, meat and vegetables. It tastes very delicious.

Japanese like to eat rice, too. They also eat a lot of fish. Sometimes they eat raw (生的) fish. It sounds strange but smells very fresh.

In western countries like Britain, Australia and the USA, the most important food is bread or potatoes. People usually make their bread at home. And they cook potatoes in different ways. In England the most popular food is fish and chips. Sometimes people eat this food at home, in their workplace, in the park or even on the street. People call it “takeaway” food.

In China today, there are also much “takeaway” food, and most children like to eat them.

1People in South China usually have ______ for dinner.

A. bread B. potatoes C. rice

2Bread is the most important food in ______.

A. Britain B. Australia and America C. A and B

3People may feel ______ to hear that Japanese eat raw fish.

A. lovely B. surprised C. quiet

4The passage mainly talks about ______.

A. food B. animals C. vegetables

5Which sentence is RIGHT?

A. People in China and America eat the same food.

B. Australians never make bread at their home.

C. Fish is very popular in Japan and England.

【答案】

1C

2C

3B

4A

5C

【解析】

文章讲述了不同地方的人吃的食物不一样,中国南方人喜欢吃米饭,日本人吃生的鱼,西方人喜欢吃面包和土豆

1根据In South China people like to eat rice. Sometimes they eat it twice or three times a day.可知是吃米饭;故选C

2根据In western countries like Britain, Australia and the USA, the most important food is bread or potatoes.可知是英国,美国和澳大利亚;故选C

3根据Sometimes they eat raw (生的) fish. It sounds strange but smells very fresh.可知是听说日本人吃生鱼很惊讶;故选B

4根据文章讲述了不同地方的人吃的食物不一样,中国南方人喜欢吃米饭,日本人吃生的鱼,西方人喜欢吃面包和土豆。可知主要讲食物;故选A

5根据In South China people like to eat rice. In western countries like Britain, Australia and the USA, the most important food is bread or potatoes.可知A不对;根据People usually make their bread at home可知B不对;根据Japanese like to eat rice, too. They also eat a lot of fish. Sometimes they eat raw (生的) fish. In England the most popular food is fish and chips.可知C对;故选C

短文阅读,做题时要结合文章的特点,题目涉及细节理解,词义猜测和推理判断,做题时要在了解文章大意的基础上,结合题目针对不同的题型采用不同的解答方式,比如细节理解题,我们要抓住里面的最有效的信息选择出正确的答案,总之理解透文章是做好一篇阅读理解的关键。例如:小题1 根据In South China people like to eat rice. Sometimes they eat it twice or three times a day.可知是吃米饭;故选C

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】书面表达

端午节是中国的传统节日。吃粽子是中国的一种传统习俗。每年农历五月初,中国百姓家家户户要浸糯米、洗粽叶、包粽子。请根据以下提示,描写制作粽子的过程。

要求:1、制作过程必须包括以下的五个环节;

2、词数80词左右(开头的首句已给出,不计算在总词数内)。

How shall we make Zongzi?

To make this special food, we need to have _________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 John, you _______ stay out too late. Your mother will worry about you.

A. needn’t B. shouldn’t

C. must D. can

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】请根据句意从方框中选择合适的动词,并用其适当形式填空,使句子通顺。

1Linda is so careless that she always ___________mistakes.

2Tom, _________________shy in class. Put up your hand, please.

3Look! He ____________out some of the larger fruit into small pieces.

4---Your room is really untidy. Things are all over the floor.

---Sorry, Mum. I ___________it up right now.

5He often___________me not to play too many computer games, but I didn’t listen to him.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Jackie Chan can ______ Chinese kung fu.

A. play B. does C. plays D. do

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】---If there are _____people driving, there will be ______air pollution.

---Yes, the air will be fresher and cleaner.

A. less, less B. less, fewer

C. fewer, fewer D. fewer, less

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Enjoying Dinner with Friends in America

Americans, like many people elsewhere in the world, like to invite friends to their homes for an evening of food, drink and conversation. Formal dinners, in fine homes and hotels in the United States are much the same as formal dinners anywhere in the world. But as most people in the United States have no servants (佣人) , their dinner parties at home are mostly informal. Guests may sit down at a table, or, as many new small homes have no separate (单独的) dining room or very small dining space, guests can also serve themselves and eat in the living room, holding their plates on their knees.

A more enjoyable form of entertainment is the picnic. Americans are great picnickers, and almost every family has a picnic basket. Summer invitations are often for a picnic at a park or in the open countryside. Unless hamburgers or hot dogs are cooked over a fire, picnic food is usually cold sandwiches, salads, potato chips, etc. Watermelon is a favourite dessert, followed very often by baseball for the young and active, and naps (打盹) for the weary (疲惫的困乏的).

1What do most Americans like to do?

A. To entertain friends at home with food and drink.

B. To invite friends to some fine homes.

C. To spend an evening with friends in the country.

2Why do most Americans prefer informal parties?

A. Because they have no servants to help them.

B. Because their houses are too small to hold formal dinner parties.

C. Because it takes them too much time to prepare formal parties.

3Where do guests sit and eat at informal dinner?

A. At a table in the dinning room.

B. In the living room.

C. Both A and B.

4According to the passage, what do people usually NOT have for a picnic?

A. Cooked food. B. Hot food. C. Cold food.

5Why is the picnic said to be a more enjoyable form of entertainment?

A. Because people can be closer to nature.

B. Because a dessert is served.

C. Because the whole family can have it together.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

My favorite animals are koalas,because they're very cute.Do you know about koalas?Let me tell you about them.

Koalas come from Australia.They have small black eyes,big ears and thick(浓密的) hair.Their hair is usually grey and brown.They are about 70~80 cm long.What do they like to eat best?Eucalyptus leaves(桉树叶)!They seldom drink,because they can get much water from the eucalyptus leaves.They sleep in the trees over the day,but they get up and have food at night.They can sleep over 16 to 18 hours a day.

Koalas are in danger now.Today there are only 43,000 koalas.People cut down trees and kill koalas.We must do something to save them.

1】【1Why does the writer like koalas?

_________________________

2】【2Where are koalas from?

____________________________

3】【3Where do koalas sleep?

__________________________

4】【4How long can koalas sleep?

____________________________

5】【5How many koalas are there today?

___________________________

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】书面表达

雷锋同志说过:“我要把有限的生命,投入到无限的为人民服务之中去。”请以“Everyone Needs Help”为题,写一篇作文。

要求:◆词数:80个左右。文章开头已给出,不计入总词数;

◆书写工整,拼写、语法正确,内容层次分明

◆全文中不要提及真实的校名和人名。

Everyone Needs Help

In our daily life,_____________________________________________________________

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

同步练习册答案