【题目】A short Chinese man seems to be the tallest in the world right now. Jack Ma (Ma Yun), 50, is executive chairman (董事局主席) of Alibaba(阿里巴巴) Group. On Sept 19, Alibaba went public on the New York Stock Exchange (纽约证券交易所), raising $25 billion through an IPO (首次公开发行股票), the biggest in US history. Ma, a former English teacher, has become the richest man on the Chinese mainland.
Born in Hangzhou, Zhejiang, Ma grew up as a happy kid. At the age of 12, he wanted to learn English. Every morning, he woke up at 5 am, cycled 40 minutes to a hotel near the West Lake where he could chat to foreign tourists. He did it for nine years, rain or shine.
In a 1995 trip to the US, Ma was showed the Internet for the first time. He searched Yahoo using the word “Beer”, and found that there was nothing in there about China. Seeing the chance, Ma returned to China and set up a website called China Pages without even knowing much about computers.
Four years later, 18 people including Ma, his wife and his friends founded Alibaba in Hangzhou. He believed in the Internet business potential (潜力) when few other Chinese did. Now, Alibaba has developed into the world’s largest e-commerce (电子商务) company, owning popular shopping websites like Taobao and Tmall. It makes more profit than Amazon and e-Bay combined.
![]()
【1】 We can tell from the first paragraph that _____.
A. Ababa Group is the biggest company inspan> China
B. Alibaba’s IPO has raised $25 billion
C. Jack Ma used to be a math teacher
D. Jack Ma is the richest man in the world
【2】 When did Ma and his team found Alibaba?
A. In 1995. B. In 1998.
C. In 1999. D. In 2014.
【3】 Which is the world’s largest e-commerce company?
A. Alibaba. B. Taobao. C. Amazon. D. e-Bay.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】A
【解析】
试题分析:这篇短文介绍了阿里巴巴集团的董事主席马云,他从小喜欢英语,刻苦练习,后来他在美国意外接触到了网络,后来在中国开办了世界最大的电子商务公司,拥有了淘宝、天猫商城等购物网站。
【1】B细节理解题。从第一段我们可以了解到阿里巴巴集团在纽约证券交易所首次公开发行股票250亿美元。故答案为B,其它三个选项与原文不符。
【2】C推理判断题。根据文中提到1995年在美国的雅虎网查看的啤酒,然后根据第四段“Four years later, Ma, his wife and his friends set up Alibaba in Hangzhou.”可知是1999年成立的阿里巴巴公司。故选C。
【3】A细节理解题。依据短文中的句子“Now, Alibaba has developed into the world’s largest e-commerce (电子商务) company,”可知,阿里巴巴成为世界最大的电子商务公司。故答案为A。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Complete the following passage with the words or phrases in the box. Each can only be used once.(将下列单词或词组填入空格,每空格限填一词,每个单词或词组只能填一次。)
A. widely B. suffer C. health D.thinner E. complain of |
With such a large rise on mobile phone users around the world over the last 10 years,many people are worried about_【1】__ possible problems.For some time, scientists have been thinking that mobile phones could lead to cancer.But so far,there is no strong evidence (证据)for this.
The Norway Institute of Public Health and the UK 's Health Protection Agency both released some studies last year.They said that there was no link found between mobile phone radiation(辐射) and cancer.
However,many mobile phone users often __【2】__headaches, dizziness (头晕)and even feeling sick.Last October,a court case (诉讼案件)in Italy said that heavy mobile phone usage had caused brain cancer in one man.
He had used a mobile phone up to six hours a day for 12 years.
But the biggest problem with research now is that it is too early to reach conclusions.Mobile phones have only been__【3】__ used since the 1990s,and cancers can take many years to develop.
There is also still a strong argument that mobile phones are a major risk for children."Inner child,small central brain structures are going to be exposed(暴露),"said Dr.Annie,"Besides,kids have a skell(头盖骨) which is__【4】__.
There is much more water in their brain,so there are many reasons that they take in more of the same radiation."
/p>
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】你们外教想知道班里同学做家务的情况,作为班长你为此进行了一次调查。请你根据下表中的调查内容,给外教介绍一下调查结果,并谈谈你的观点。90词左右,可适当发挥。
The number of the students | Chores | Likes or dislikes | Reason |
20 | clean the room |
| interesting |
10 | do the dishes |
| boring |
5 | wash clothes |
| relaxing, easy |
3 | × | × | × |
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】– _______ does he likes giraffes?
-- Because they are ______.
A. What; ugly B. Why; smart
C. Why; terrible D. How; scary
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】补全对话, 每空一词
A: Hello! your name?
B: My nameJack.
A: Nice toyou!
B: Nice to meet you, !
A: old are you?
B: I’m eleven. Whatyou?
A: I’m eleven, too.
B: I’m Chinese. are you from?
A: I’mEngland. Do you have a friend?
B: Yes. His first name is Jill. And his last name is Black. He is my friend, he is notmy class.
A: Goodbye!
B: Bye!![]()
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 My mom is a wonderful _____.The food she cooks tastes ______.
A. cook, good B. cooker, delicious
C. cook, well D. chef, nicely
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】从方框中选择最佳选项完成对话, 有两项多余。
A. How old are you? |
![]()
Daming: Good morning!
Linda:
Daming: My name is Daming. I'm Chinese.
Linda: My name is Linda.
Daming:
Linda: No, I'm not. I'm from America.
Daming: I'm twelve.
Linda: I'm eleven.
Daming:
Linda: Nice to meet you, too.
Daming: Let's go and play games.
Linda: OK ! Let's go.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】![]()
You must hear of the weekly talk show The Reader(《朗读者》).Its host is Dong Qing.(A)It_is_becoming_more_and_more_popular.
Dong Qing often invites people to read aloud some famous articles.(B)their, own, life, also, share, the, readers stories, from.Some Internet users call it “a breath of fresh air” among all kinds of shows in China.
Dong Qing gives readers different topics(主题) in each episode(期). The first episode was about 80 minutes long, and its topic was “Encounter(遇见)”. Some famous people appeared on the screen at that time.They were famous Chinese translator(翻译家)Xu Yuanchong, famous Chinese actor Pu Cunxin, Chinese tech-giant — the founder of Lenovo(中国科技巨头联想创始人)Liu Chuanzhi and a Beijing doctor Jiang Li.
根据短文内容,完成下列任务。
任务一:回答下列问题。
【1】What do the readers do in the talk show?
________________________________________________________________________
【2】How long did the first episode last?
________________________________________________________________________
【3】What does Xu Yuanchong do?
________________________________________________________________________
任务二:汉译英。
【4】将(A)处画线的句子译成汉语。
________________________________________________________________________
任务三:连词成句。
【5】将(B)处画线单词连词成句。
________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】(题文)假如你是John,今天你在网上看到了下面的贴子。请根据贴子内容,谈谈你的看法,并提出一些建议。
![]()
注意:(1)句子通顺、连贯、语法正确;
(2)70词左右。开头与结尾已给出,但不计入总词数。
Dear Madam,
I'm sorry to learn that you have so much trouble with your daughter.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com