精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】 Facts(事实) About Giraffes

Giraffes are the world's tallest(最高的) animals with long legs and long necks.Giraffes' legs are longer than many animals'.They can run 56 kilometres an hourGiraffes are very friendly animalsand they live on the grassland(草原) in small groups of six or seven giraffes.

Giraffes can reach the leaves on the treetopsbut few other animals can reach themEven the giraffe's tongue(舌头) is longIt's about 53 cmA giraffe eats hundreds of kilos of leaves each week and must travel a long way to find enough(足够的) food.

Mother giraffes stand up to give birth(生产)so their babies have to fall more than 1.5 metres to the groundBut they can stand in half an hour and run with their mothers after ten hours

根据短文内容,补全下列句子。每空不多于2个单词。

1Giraffes can ______ very fast(快地) on the grassland.

2______ or______ giraffes live together on the grassland.

3Few other animals can reach the______ on the treetops.

4Giraffes eat too much so they must walk far to find enough______ .

5Mother giraffes ______ when they give birth.

【答案】

1run

2Six seven

3leaves

4food

5stand up

【解析】

文章主要介绍有关长颈鹿的事实。

1细节理解题。分析句子结构,can是情态动词,后面跟动词原形。根据“They can run 56 kilometres an hour!他们每小时能跑56公里!”可知,长颈鹿跑得非常快。故答案:run

2细节理解题。根据“they live on the grassland(草原) in small groups of six or seven giraffes它们以六到七只长颈鹿为一小群生活在草原上”可知,六七只长颈鹿在草原上生活在一起;six句首单词大写。故答案:(1). Six (2). seven

3细节理解题。根据“Giraffes can reach the leaves on the treetopsbut few other animals can reach them!长颈鹿能够到树梢上的叶子,但很少有其他动物能够到它们!”可知,很少有其他动物能够到树梢上的叶子。故答案:leaves

4细节理解题。根据“A giraffe eats hundreds of kilos of leaves each week and must travel a long way to find enough(足够的) food. 长颈鹿每周吃几百公斤树叶,必须走很长的路才能找到足够的食物。”可知,长颈鹿吃得多,必须走很远才能找到足够的食物。故答案:food

5细节理解题。根据“Mother giraffes stand up to give birth(生产),长颈鹿妈妈站起来生孩子”可知,长颈鹿妈妈生产时站起来。故答案:stand up

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Last week, Sam wrote to _____________ boy to tell his life in the middle school.

A. a five- year-old B. a five years old

C. a five-years-old D. a five year old

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】He usually________home at six o’clock.

A.walk

B.walks

C.walks to

D.on foot

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】We________home at 6:00 every day.

A.go

B.go to

C.goes

D.goes to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 Complete the following passage with the words or phrases in the box. Each can only be used once.(将下列单词或词组填入空格,每空格限填一词,每个单词或词组只能填一次)。

The elephant was lying heavily on its side, fast asleep. A few dogs started barking at it. The elephant woke up in a terrible anger and all the dogs ran back to the village for 【1】 . That didn’t stop the elephant. It destroyed a few houses and hurt several people. The villages were frightened and angry. Then someone suggested 2 Parbati for help, the elephant princess(公主).

Parbati Barua’s father was a hunter of tigers and an elephant tamer(驯象师). He taught Parbati to ride an elephant before she could even 3 .He also taught her the dangerous art of the elephant round-up-how to catch wild elephants.

Parbati hasn’t 4 lived in the forest. After a happy childhood hunting with her father, she was sent to boarding school in the city. But Parbati never got used to being there and many years later she went back to her old life. “Life in the city is too dull. Catching elephants is an adventure and excitement lasts for days after the chase,” she says.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】2014年福建省龙岩市中考The two high school students fought bravely against bad persons on the bus in Jiangxi were highly praised.

A. who B. whom

C. which D. what

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】He wants   music to relax himself.

A. to listen to

B. listen to

C. to listen

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 My name is Carla. My school is big and beautiful (漂亮的). Here is a map of it. Where is the classroom building? It is next to the office building. Our teachers work in the office building. Behind the office building, there is a sports hall. The dining hall is on the left of the sports hall. It is also near a pay phone (付费电话). The playground is between the library and the science building. I like the library very much. Oh, look at the students' dormitory (宿舍) building. It is in front of the science building!

根据短文内容完成图表,每空限填一词。

1_________

2_________

3_________

4_________

5_________

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

Have you ever been to Thailand? For thousands of tourists from China, this small country in Southeast Asia is an excellent place to _________. Bangkok (曼谷) is the _________ of Thailand. There are many temples (寺庙) in Bangkok. You can _________ some monks (僧侣) walking along the streets.

The _________ time to visit Thailand is from April 5h to 6th, because it is the time of _________. People sing, dance and go on the streets to ________ water at each other. The local people think that water can wash away bad things and bring good luck.

On the one hand, beaches and sunshine are a lot of travelers’ choices. In this country, there are many hotels facing the sea, so you can have fun on the beach or _________ in the sea. On the other hand, Thailand is a good place to try ________ food. You can eat seafood at any restaurant or buy some tropical (热带的) fruit such as mangoes and durians (榴莲) at _________ prices.

If you go to Thailand, you won’t forget to _________ an elephant. The elephant is a symbol of Thailand. It's believed that Thailand is one of the most fascinating travel places.

1A. take a holidayB. take the busC. take risks

2A. worldB. countrysideC. capital

3A. hearB. seeC. listen

4A. mostB. worstC. best

5A. the Water FestivalB. ChristmasC. Thanksgiving

6A. lookB. throwC. arrive

7A. swimB. walkC. lose

8A. terribleB. sourC. delicious

9A. cheapB. expensiveC. low

10A. hitB. rideC. drive

查看答案和解析>>

同步练习册答案