精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.阅读下面短文,从题中所给的A,B,C,D 四个选项中选出最佳选项.
A rich Japanese was on vacation in New York.One day he went into a shop.He wanted to buy a nice-looking watch very much,but the owner of the shop asked five hundred dollars for it.Suddenly a young man came into the shop,took the watch out of the owner's hands and ran out with it.It all happened in a few seconds.When the owner ran out into the street,the young man already disappeared (消失)among the people.
The rich man went on.At the next corner,he saw the young man with the stolen watch in his hand."Do you want to buy a fine watch,sir?"he asked in a low voice,"It's only a hundred dollars.""The young man doesn't know I saw him stealing the watch,"he thought.The rich man paid him at once and went back to his room with the watch.He told his friend about the fine watch.
His friend had a look at the watch and began laughing.He said,"You are foolish.This watch isn't worth even ten dollars.I'm sure the shop owner and the young man planned this play together."

56.Which country did the rich Japanese travel to?B
A.The UK            B.The USA.C.France           D.Australia
57.The owner of the shop askedA dollars for the watch.
A.500                 B.250               C.100               D.150
58.The rich Japanese bought the watch fromC.
A.the shop owner      B.his friend      C.the young man   D.the people in the street
59.The rich man's friend began laughing becauseD
A.the watch was nice            B.the watch was really cheap
C.he had a watch like that        D.he thought the rich man was foolish
60.From the story,we can learn thatD may be dishonest.
A.the rich man's friend         B.the shop owner
C.the young man               D.both B and C.

分析 译文:一个富裕的日本人在纽约度假.一天他走进了一个商店.他很想买一个好看的手表,但是店主向他要500美元卖这个表.突然一个年轻人进入商店从店主手中夺走了表并带着表跑了出去.这一切就发生在几秒钟里.当店主跑到街上,年轻人已经消失在了人群中.这个富裕的人继续走.在下一个街角他看到了那个年轻人,手里拿着那块偷来的表."先生,你想要买一块好看的表吗?"他低声的问,"仅仅100美元""这个年轻人不知道我看到他偷走了表."他想.这个富裕的人立刻付了钱给年轻人并带着表回到了他的房间里.他告诉了朋友关于这块漂亮的表的事.他的朋友看了一眼表然后大笑.他说"你真是愚蠢.这块表甚至不值10美元.我确定店主和年轻人一起设计了这个骗局."

解答 56.B 细节理解题.根据A rich Japanese was on vacation in New York可知这个富有的日本人是去美国纽约旅行.故选B.
57.A 细节理解题.根据but the owner of the shop asked five hundred dollars for it.可知店主要500美元才卖这块表.故选A.
58.C 细节理解题.根据he saw the young man with the stolen watch in his hand.及"The young man doesn't know I saw him stealing the watch,"he thought.The rich man paid him at once and went back to his room with the watch.等信息可知这个日本人是从年轻人那里买回的手表.故选C.
59.D 细节理解题.根据"You are foolish.This watch isn't worth even ten dollars.可知日本人的朋友之所以嘲笑他是认为他很愚蠢,不识货,这块表甚至不值10美元,他被骗了.故选D.
60.D 细节理解题.根据最后一句I'm sure the shop owner and the young man planned this play together.可知是店主和年轻人一起设计了这个骗局,所以他们俩是不诚实的.故选D.

点评 本文是一篇逸闻趣事类短文阅读.主要讲了一个日本游客为了买手表被骗的故事.题目都是细节理解方面.做题时对整篇短文内容有了一定的了解后,要马上看短文后的问题,带着问题去选择或判断答案.要确定所需查找的信息范围,并注意所查找信息的特点.与选项内容细细比对后捕获正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.Chinese people       keep pigs for food.But now some people keep them as pets.(  )
A.used toB.has toC.had better

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.You ________ be serious!You're actually going to lend him money again?(  )
A.needn'tB.can'tC.shouldn'tD.mustn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.It's said that more than 100            will attend this meeting in Shanghai.(  )
A.man teachersB.woman teachersC.men teachersD.womans teachers

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.A primary school bus driver stopped the bus in a gas station in Ohio because he had to use the bathroom.Instead of turning off the engine (引擎) and taking the key with him,the driver left the bus running.And he forgot to set the brake (制动器) because he was in a hurry."It was cold outside,and I didn't want the kids to get cold while I was using the bathroom,"he told a police officer.
The bus slowly started moving away from the gas station.As the bus picked up speed,the kids began shouting and crying.Ten-year-old Jake ran forward to the driver's seat and held the steering wheel (方向盘).He pressed hard on the brake pedal (踏板) and managed to stop the bus as it came nearer to a river bed.Jake turned off the engine at last.After the police arrived at the scene,they praised Jake for his great effort.
"That is one cool kid,"said the police officer."I told him he would make a great police officer when he grew up."
Jake wasn't impressed with what he had done."Stopping the bus,"he said,"was easy compared to playing Grand Theft Auto III,"his favorite action video game.The bus driver was taken to the police station.He was at first charged (指控) with"leaving a child alone while motor is running."The lawyer said he hoped to upgrade the charge because of the number of children (twenty) on the bus.
"Whatever he is charged with,"the police officer said,"I will see that he never drives a bus again."

46.Why didn't the driver turn off the engine when he went to the bathroom?BecauseC.
A.he was in a hurry B.he forgot to do it
C.he didn't want the kids to get cold  D.he thought he would be back in a minute
47.What is the correct order?B
a.The bus started moving.
b.Jake turned off the engine.
c.Jake held the steering wheel.
d.The kids began shouting and crying.
e.Jake ran forward to the driver's seat.
f.Jake pressed hard on the brake pedal.
A.a-b-c-d-e-f  B.a-d-e-c-f-b C.d-a-c-e-f-b D.d-e-a-b-c-f
48.What do we know about Jake?D
A.He could drive.B.He was eleven years old.
C.He wanted to be a police officer.D.He liked playing Grand Theft Auto III.
49.What does the underlined word"upgrade"mean in the fourth paragraph?C
A.改变 B.取消C.加重 D.减轻
50.What will most probably happen to the bus driver?He willC.
A.not be charged
B.face the most serious charge
C.not be allowed to drive a bus again
D.only be charged with"leaving a child alone while motor is running"

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.When I called the bus service,I _______ that there was no more bus.(  )
A.was tellingB.was toldC.has toldD.had told

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.----I'm out of here.It's time for class.
----OK.Goodbye.(  )
A.I'm not hereB.I'd like to come here
C.I'm not inD.I have to go now

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-I'm afraid I will get lost in Sydney.It's my first time to be here,you see.
-Don't worry.Here is a____.It will help.(  )
A.newspaperB.watchC.mapD.camera

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.I like English very much.I never miss a        to practice English with foreigners.(  )
A.subjectB.mistakeC.chanceD.space

查看答案和解析>>

同步练习册答案