【题目】
![]()
Although Lu Han is first famous as a singer, the former EXO member is paying more attention to acting these days. After acting in the box office hits 20 Once Again and The Witness. Now, the 26-year-old is trying his hand at TV shows.
Earlier, Lu played a lead role in a Chinese TV show called Fighter of the Destiny. Based on a popular web story, the show is about how an orphan (孤儿) boy goes from being a nobody to a hero in a fantasy world.
According to Lu, his experience in the TV drama included a number of firsts.It was the first time he played in a costume drama and a fantasy drama, and it's the first time he played the role of a leader.
Leste Chen was the director for 20 Once Again. Chen said he chose Lu because his big fan base could bring box office numbers. But after working with Lu, he thought the young man was a "big surprise". According to Chen, Lu's performance was very natural. He was also dedicated to his work. Lu didn't even use a fall guy(替身) in a dangerous car accident scene.
Lu, however, is relaxed about his acting. "I'm not stressed ... I just want to develop my own acting style and be happy." He hopes to play more manly roles. "Don't be fooled by my appearance. I'm actually a strong man at heart," he said.
【1】From the passage we know that Lu Han_________ .
A. is a member of EXO singer now B. is not a singer but an actor
C. palyed a lead role as an orphan D. directed the film The Witness
【2】How many movies are mentioned in this passage?
A. One. B. Two. C. Three. D. Four.
【3】Leste Chen first chose Lu to act in the film 20 Once Again because ________
A. Lu was very handsome and famous B. Lu was a very good actor
C. Lu could bring box office numbers D. Lu's performance was very natural
【4】The underlined word "dedicated" in the fourth paragraph means _________
A. 成熟的 B. 独立的 C. 发展的 D. 敬业的
【5】According to the passage, we can infer(推断) that Lu Han ____________
A. doesn't sing songs any more B. doesn't look very manly
C. used a fall guy in his films D. played the lead role in a TV show
【答案】
【1】C
【2】B
【3】C
【4】D
【5】B
【解析】文章大意:这是一篇对鹿晗描写的文章。鹿晗不仅仅是歌手还是演员,鹿晗在电视剧《择天记》中担任主角饰演一名孤儿,并担任电影《重返20岁》和《我是证人》的主角。他对表演非常的敬业,在表演危险场面时不使用替身。在别人看来,鹿晗缺少男子汉气概,而他自己认为是个很坚强的人。
【1】细节理解题。根据短文中的句子“Earlier, Lu played a lead role in a Chinese TV show called Fighter of the Destiny. Based on a popular web story, the show is about how an orphan (孤儿) boy goes from being a nobody to a hero in a fantasy world.”可知,鹿晗在电视剧《择天记》中担任主角饰演一名孤儿,故答案为C。
【2】细节理解题。短文共提到了两部电影20 Once Again and The Witness. 《重返20岁》和《我是证人》,故答案为B。
【3】细节理解题。根据文中句子“Chen said he chose Lu because his big fan base could bring box office numbers.” 陈正道选择鹿晗是因为他的粉丝群能带来票房收入。故答案为C。
【4】词义猜测题。根据后面的句子“Lu didn't even use a fall guy(替身) in a dangerous car accident scene.”鹿晗在一场车祸的戏中不使用替身,说明他对工作很敬业,故答案为D。
【5】推理判断题。根据短文最后的句子“"Don't be fooled by my appearance. I'm actually a strong man at heart," he said.”(“别被我的外表骗了。“我实际上是一个坚强的人,”他说。)可以判断,鹿晗表面看来缺少男子汉气概,故答案选B。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】A few years ago, when people had problems, they usually went to their families or friends to get advice. Today it is possible to get advice from radio shows, TV programmes and telephone hot lines.
A hot line is a telephone line. It offers a way of getting in touch with(联系、接触) advisers. Most hot lines are completelyanonymous. That is to say, callers do not have to say their names or telephone numbers. Most hot lines are free. Callers do not have to pay for the advice or the phone calls. At some hot lines, the advisers are volunteers. Other hot lines pay their advisers for their work. Usually the advisers are full-time-job people with years of education(教育) and experience, but sometimes, the advisers have only taken a short class before starting to work on the hot line. All the advisers listen to people and help them solve their problems.
【1】How did people get advice when they had problems a few years ago?
A. They listened to the radio.
B. They went to their families or friends.
C. They watched TV programmes.
D. They made telephone calls.
【2】What is a telephone hot line?
A. A hot telephone.
B. A phone call to the listeners.
C. A telephone line for people to get advice.
D. A class on the phone.
【3】What does the underlined word“anonymous”mean in Chinese in the passage?
A. 匿名的 B. 虔诚的 C. 开放的 D. 免费的
【4】How does a caller get in touch with the adviser working on the hot line?
![]()
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】— do you usually fly kites?
— In the park.
A. Why B. How C. When D. Where
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】China’s new four great inventions not only changed the lives of Chinese people, but also refreshed the foreigners' understanding of China.
The high-speed train
The speed of the high-speed train surprised almost everyone. If someone wants to take the high-speed rail to go from Beijing to Shanghai, it only takes half an hour. High-speed rail is more comfortable.
“Alipay” is amazing
Now suppose you have little cash to go out, so long as you carry your cell phones, you can pay for almost everything even in the market.
A shared bicycle
It’s a great invention to be able to ride and stop anywhere anytime you want on a shared bicycle.
"Cutting hands" on Taobao
The convenience of online shopping also makes us proud to live in China. You cut off 50 percent of the goods on Taobao. China's online shopping is so convenient that you can receive your things after the next order.
【1】Which one is NOT China‘s new four great inventions?_________
A. The high-speed train. B. Alipay.
C. Bicycle. D. Online shopping.
【2】We can take_________ to visit in Beijing Hutong.
A. a boat B. a train C. a shared bike D. a plane
【3】If you don’t have cash, you can use ________ to pay for what you want.
A. books B. inventions C. coins D. Alipay
【4】Which statement is NOT RIGHT according to the passage?_________
A. China’s new four great inventions only changed the lives of Chinese people.
B. High-speed rail is more comfortable.
C. China’s online shopping is so convenient.
D. You can use Alipay to pay for almost everything even in the market.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据对话内容,从方框中选择合适的选项补全对话,其中有两项多余。
During May Day many people come to Hainan to spend their holidays.The following dialogue is between Han Meimei (H) and a visitor(V).
V:Excuse me.【1】
H:Yes,I'm going there.We can go together.Come along.【2】
V:That's right.I've never been here before.But for this May Day,I've stayed here several days.
H:【3】
V:Many places.We've visited Xinglong,Monkey Island and Sanya City.
H:Oh,great.【4】
V:A very beautiful tropical seaside city (热带滨海城市),I should say.
H:【5】
V:Yes.We've been to Yalong Bay (亚龙湾),Dadonghai,Tian-ya Hai-jiao and Nanshan Park.
H:So you must have a good time here.
V:Certainly I have.I hope I'll visit Haikou Park.
![]()
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】They have cleaned the classroom.(改为否定句)
They________ ________the classroom.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达
某英语教育网站正在举办有关分享的主题征文活动,请你根据图示内容,结合自己的经历写一篇题为“Sharing”的英语短文。
![]()
注意:
1.短文需包括图示内容,并适当发挥。
2.词数80左右,短文的开头已经给出,不计入总词数。
3. 文中不得提及有关考生个人身份的任何信息,如校名、人名等。
Sharing
It’s very important for us to learn to share with each other.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】一Shall we go for a picnic tomorrow?
一If it rain.
A. isn't B. won'tC. don't D. doesn't
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】That is an old hotel,________ it is very clean and quiet.
A.because
B.or
C.but
D.and
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com