精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】阅读下面短文, 根据短文内容补全句子。每空不多于三个单词。

Who is your first deskmate(同桌)?


Jack

My first deskmate is Albert. He is a smart boy with black hair and brown eyes. He was shorter than()me at that time. Our favorite subject is science. And we have the same dream—to be a scientist.

Mary

My first deskmate is a girl. Her name is Nastya. She is kind, beautiful and funny. She was born(出生)in a village in Russia. The name of it is Green Mountains. Next summer we will go to her village together. It will be a great journey for us.

Lily

Emma is my first deskmate. She is a very tall girl with long straight black hair and brown eyes. She is also my good friend because she is nice to me.

1Albert is a ____ boy.

2Nastya was ____ in a village in Russia.

3________ will go to Green Mountains next summer.

4Emma is a good friend of Lily because she is ____ to Lily.

5Jack likes ____ best.

【答案】

1smart

2born

3Mary and Nastya

4kind/nice

5science

【解析】

这篇短文介绍了JackMaryLily,他们的第一个同桌是谁,他们长什么样子、有什么爱好以及其他们的一些信息。

1根据短文表格中第一行“My first deskmate is Albert. He is a smart boy with black hair and brown eyes.”可知,Albert是一个很聪明的男孩。故填smart

2根据短文表格中第二行“Her name is Nastya.”“She was born in a village in Russia”可知,Mary的同桌叫Nastya,她出生在俄罗斯的一个村庄里。故填born

3细节理解题。根据表格第二行,Mary所说的话中“The name of it is Green Mountains. Next summer we will go to her village together.”可知,她们明年夏天将会去她同桌所在的村庄Green Mountains。所以是Mary and Nastya要去Green Mountains。故填Mary and Nastya

4根据短文中表格第三行Lily的话“She is also my good friend because she is nice to me.”可知,LilyEmma是好朋友,因为Emma对她非常的好,kind 与原文的nice是同义词。故填kind/nice

5根据短文表格第一行Jack的话“Our favorite subject is science.”可知,Jack最喜欢的科目是科学,故填science

这篇短文中三个同学介绍了各自的同桌。短文内容比较简单,话题接近学生的日常生活,词汇和句型也是学生们比较熟悉的,因此在理解上不会有很大的难度。后面的题目设置从文中都能找出答案,做题的方法是:我们可以先从题干中寻找一个关键词,然后依据这个关键词去原文寻找答案。例如第1小题,我们可以用题目中的人名Albert 做关键词,定位到Jack的话中,然后可以很快找到答案。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 Have you brought ____ with you? We won't have time to come back.

Don't worry. All the things we need arc here, in this big bag.

A.something B.anything

C.nothing D.everything

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据对话内容和图片提示完成对话,每空一词。

A: Excuse me.Is there a hospital near here?

B: Yes, there is.Go down the Fifth Avenueand you can find it on your 1.It's2 the park 3 the school.

A: Where is the post office?

B: It's 4 5 the hospital.

A: Where is the hotel?

B: It's 6 the pay phoneand 7 8 9 Lily's Store.

A: Thank you very much.

B: You're 10.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】I like the writers________are popular among teenagers.

A.who

B.which

C.whom

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Xiao Xia ________ goes to school by bike(骑自行车)She walks to school

Aalways

Boften

Csometimes

Dnever

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】This is ____ English girl.____ girl's mother is in ____ red coat today.

A.a; The; an B.an; A; the

C.an; The; a D./; A; an

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Be careful to look _____ ways before you cross the street.

A. both B. all

C. either D. neither

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】你将听到的是一篇关于将熊猫运送到荷兰(the Netherlands)的短文。请根据所听内容填写下面的信息卡,并将答案写在答题卡相应题目的答题位置上。短文听两遍。

The Netherlands, a New Home for Xing Ya and Wu Wen

The date of leaving from Chengdu: On the twelfth of 1, 2017

The way of sending the pandas: By 2.

The purpose of sending the pandas to the Netherlands: To keep the good 3 between China and the Netherlands

The ages of the pandas: Three years old and 4 years old

The first activity during the welcoming party: Three officers made short 5.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Since you are tired, you’ d better and have a good rest.

A. to stop to study B. stop to study

C. stop studying D. to stop studying

查看答案和解析>>

同步练习册答案