【题目】
Joe was an old man. The 75-year-old lived very happily in a village and had a beautiful family. His children grew up and moved to different cities. Now, Joe has four grandchildren, and they visit him during their holidays.
During one vacation, Joe was preparing his home for the kids: cleaning and buying their favorite foods. After he finished working, he realized he lost his favorite watch. The watch was a gift from his wife when their first child was born. Joe treasured the watch very much, especially after his wife’s death. He was very upset about losing it.
Once his grandchildren came, they promised him they would find the watch.
One granddaughter asked: “Grandpa, do you remember when you saw the watch last before it went missing?”
“I guess when I was cleaning the barn!” Joe replied.
The children looked for more than two hours with Joe, but they could not find it. The kids were now also sad, but they tried to comfort their grandfather.
One grandson went back to the barn to look again. Joe asked why he was going there a second time. But the little boy just asked the others not to follow him and to keep silent.
He was there for about 15 minutes and then rushed to his grandfather. He found the watch and happily gave it to Joe.
Joe was surprised and asked how he was able to find it. The little boy replied: ”I sat there without making a noise, and the barn was so silent. After a few minutes, I heard the ‘tick, tick’ sound and found the watch.”
Joe hugged and thanked the little boy.
This is the power of silence. If we stay calm, we are more able to find the solution!
【1】From Paragraph 2, we learn that Joe _____.
A. knew his grandchildren very well
B. liked doing housework very much
C. got tired of his grandchildren’s visits
D. looked forward to his grandchildren’s visits
【2】The underlined word “Treasure” means________.
A. store for future use B. value highly
C. wear anytime D. mention carefully
【3】How did one of the grandchildren find the watch?
A. He did a thorough cleaning of the barn.
B. He searched the barn carefully for two hours.
C. He made no noise and followed the ticking sound.
D. He asked other children for help.
【4】Which is the right order of what happened in the story?
a. His grandchildren came.
b. They looked for more than two hours.
c. The little boy sat in the barn without making a sound.
d. One grandson went back to the barn again.
e. Joe lost his watch accidentally.
A. e a b d c B. e b a c d C. a e d b c D. a e c b d
【5】What can we learn from the story?
A. Love keeps us busy all the time.
B. Helping those in need makes one feel good.
C. Believe in yourself and you can succeed.
D. Silence sometimes is more powerful than using your voice.
【答案】
【1】D
【2】B
【3】C
【4】A
【5】D
【解析】本文讲述了乔丢了自己的手表,他的孙子们来了,帮助他找了两个小时,没有找到。后来他的一个孙子独自又去了谷仓一次,他坐在那里,不出声,听见了“滴答”声,他就找到了那块手表。这个故事告诉我们有时沉默,冷静下来更能找到解决问题的方法。
【1】D
推理判断题。根据During one vacation, Joe was preparing his home for the kids: cleaning and buying their favorite foods.可知乔为孩子们准备房子,打扫房子并买他们最喜欢的食物,故推断他去期望他的孙子孙女的到来,故选D。
【2】B
词义猜测题。根据He was very upset about losing it.可知乔丢了那块手表感到难过,因此他非常珍惜那块手表,故选B。
【3】C
细节理解题。根据“I sat there without making a noise, and the barn was so silent. After a few minutes, I heard the ‘tick, tick’ sound and found the watch.”可知他的孙子在谷仓里不出声,里面安静下来,他听见“滴答”声就找到了那块手表,故选C。
【4】A
推理判断题。根据After he finished working, he realized he lost his favorite watch.和 Once his grandchildren came, they promised him they would find the watch.和The children looked for more than two hours with Joe, but they could not find it.和But the little boy just asked the others not to follow him and to keep silent.和”I sat there without making a noise, and the barn was so silent. After a few minutes, I heard the ‘tick, tick’ sound and found the watch.可知故事发生的顺序为:乔丢了自己的手表,他的孙子们来了,帮助他找了两个小时,没有找到。后来他的一个孙子独自又去了谷仓一次,他坐在那里,不出声,听见了“滴答”声,他就找到了那块手表,故选A。
【5】D
推理判断题。根据This is the power of silence. If we stay calm, we are more able to find the solution! 可知有时沉默下来,冷静下来,就能找到解决问题的办法。故选D。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—Where’s Heping Hospital?
—It’s over there,between the bank ________ the supermarket.
A.on
B.and
C.to
D.with
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】
SIDE A No. 293083![]()
Student Bus Card
Name: Lilian College: University of Chichester
From: April 1st, 2014 To: June 30th, 2014
Price: $180
Not valid (有效的)for travel unless it’s used in the bus companies of
Stagecoacn, Season, Goldrider and Busabout in the UK
SIDE B No. 293083![]()
Thank you for travelling with Stagecoach
If the card is found, please return to any Stagecoach driver.
【1】The card is used for________.
A. taking a taxi B. travelling by train
C. taking a bus D. entering the college
【2】What does Lilian do according to the card?
A. A bus driver B. A university student
C. A college teacher D. A middle school student
【3】You can NOT find _________in the card.
A. Lilian’s age B. the price
C. the card number D. the time limit
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Tom _______ 280 yuan for this bike last week.
A. spent B. took C. cost D. paid
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】We walk ________ the park and enjoy our meal under a tree.
A.across
B.on
C.between
D.through
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】---Don’t forget to feed(喂) the bird any more. ---_______.
A. Yes, I do B. No, I don’t
C. Yes, I won’t D. No, I won’t
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达
假如你校有几位来自美国的交换生,他们打算周末步行去翠湖公园。请根据提示为他们写出前往的路线,并简要介绍公园的情况。
要点提示:1. 路线(见下图);
![]()
2. 公园环境优美,凉爽,还可游泳、野餐(picnic)等;
3. ……
要求:1. 词数:80左右,开头已给出,不计入总词数;
2. 文中不能出现自己的姓名和所在学校的名称。
Cuihu Park is not far from here. It’s easy to get there. Just go straight _______________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】你班将于本周六组织同学们去张家界国家森林公园进行科普小活动。请你根据下面的提示,以班长李华的名义给同学们发布一则通知。
![]()
要求:1.内容必须包括所提示信息,可适当发挥。
2.文中不能出现自己的真实姓名和学校名称。
3.不少于50词(文章开头和结尾已给出,不计入总词数)。
Dear classmates,
May I have your attention please? We will have scientific activities in Zhangjiajie Forest Park this Saturday.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
That’s all. Thank you!
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读短文及文后选项,选出可以填入空白处的最佳选项。
Mickey Wilson set out to have fun skiing on a Colorado mountain. But he ended up saving a man’s life.【1】The story was published on Facebook and had been shared thousands of times in the past 24hours. 【2】Chairlift carry people from the bottom of a mountain to its top, so they can ski down the hill. Wilson’s friends was wearing a bag on his back. When it was time for him to get off the chairlift, the bag became caught.【3】 The lift circled around and started to bring him back down the mountain. The man was hanging from the chairlift, with the bag tied around his neck .【4】 Other skiers gathered under the man’s chair and tried to think of a way to reach him, but they could not get him down.
Wilson had an idea, he climbed up a very tall tree and then climbed across the chairlift’s wire to reach his friend. He used a life to cut off the strap of the bag that was caught .His friend fell over three meters into the snow where rescue workers were waiting. 【5】 Wilson said he was confident to help his friend because of his e xperience as a professional slackliner.(职业绳索运动员)
A. He could not get off. B. Wilson said his friend was not able to breathe.
C. Wilson said his friend became caught on a chairlift.
D. They brought him down the mountain and took him to a hospital .
E. Later, Wilson used social media to report on his story of rescuing a friend.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com