精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】Tom:Hi, Julia. What are you going to be when you grow up?

Julia:I’m going to be a reporter.

Tom:Why do you want to be a reporter?

Julia:Because it’s an exciting job. I like talking to different people.

Tom:How are you going to do that?

Julia:Er...I’m going to take writing lessons.

Tom:Where are you going to work?

Julia:I’m not sure yet. Maybe in Hangzhou. The West Lake is beautiful.

Tom:When are you going to start for that?

Julia:After I finish college first.

1__________

2__________

3__________

4__________

【答案】

1reporter

2writing

3Hangzhou

4it is an exciting job

【解析】本对话主要内容是茱莉亚谈论未来的工作。

1题意:茱莉亚的理想工作是什么?考查细节理解题。根据第二句Julia:I’m going to be a reporter.(朱丽亚:我打算当一名记者。)可知茱莉亚的理想工作是当一名记者。故答案是reporter

2题意:茱莉亚打算怎样做?考查细节理解题。根据第六句Er...I’m going to take writing lessons.(呃……我要去上写作课。)可知茱莉亚打算去上写作课。故答案是writing 。

3题意:茱莉亚可能在哪里工作?考查细节理解题。根据第八句I’m not sure yet. Maybe in Hangzhou.(我还没确定。也许在杭州。)可知茱莉亚可能在杭州工作。故答案是Hangzhou 。

4题意:为什么她想当记者?她认为______________。考查细节理解题。根据第四行Julia:Because it’s an exciting job. I like talking to different people.(朱丽亚:因为这是一份令人兴奋的工作。我喜欢和不同的人交谈。)可知她认为这是一份令人兴奋的工作。故答案是it is an exciting job

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据表格所提供信息选择最佳答案

Word box character人物 director导演 fiction小说 comedy喜剧

【1】Matt Damon is a character in _________.

A. G-Force B. Post Grad C. Ponyo

【2】From the form above, we can know Harry Potter IV is a _________.

A. cartoon B. magic fiction C. comedy

【3】From the form above, there are _________compaines for the movies in all.

A. two B. three C. four

【4】If you want to watch a movie directed by Vicky Jenson, you can see _________.

A. Post Gard B. Ponyo C. G-Force

【5】Which of the following TRUE according to the information above?

A. Ponyo and G-Force were made by the same company.

B. Post Gard was directed by David Yates.

C. Ponyo is a comedy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下面短文, 根据短文内容, 从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中, 选择最佳选项。
C
A desert is a difficult place for animals to live, and some have unusual ways of making a living. The Texas lizard has a strange way to keep itself safe. When a predator(掠食动物) gets too close, blood goes out from the lizard's eyes. Then it breathes in much air to make its body look bigger. Another interesting desert animal is the javelina. To make a predator afraid and run away, the javelina bravely faces the animal. It makes a big noise with its teeth. It raises the hard hairs on its back to make itself look bigger. The javelina also gives off a strong smell as a warning when it is afraid. This smell is so strong that javelinas are also called "smelly pigs". Javelinas keep safe by staying close to their family, so there's a good chance they can make a predator change its mind!
You might think a rain forest would be easier to live in than a desert. After all, there's plenty of food and water in a rain forest. But that also means a lot of animals live there. Being able to climb trees is a useful skill in the rain forest. It allows an animal to keep away from predators. The sloth spends most of its life in the treetops. Its strong, curved claws(爪子) help it climb and hang upside down from branches. The sloth also moves very slowly. It does this so it's not noticed. The aye-aye lives only in the rain forest of Madagascar, near Africa. The aye-aye is a night animal. This helps it to stay safe from daytime predators. However, the number of the aye-aye keeps going down and they may die out. People have hunted it because they think it brings bad luck. Also, much of the rain forest in Madagascar has been cut down, which has destroyed the aye-aye's home. Today there are laws(法律) to keep people from killing it.
(1)What is the passage mainly about?
A.What the animals in the desert look like.
B.How the animals in the rain forest find their food.
C.How the animals in the desert and in the rain forest stay safe.
D.What animals are in danger of losing their living environment.
(2)How does a lizard protect itself when a predator gets too close?
A.It climbs trees.
B.It makes a big noise.
C.It gives off a strong smell.
D.Blood goes out from its eyes.
(3)What can we learn from the passage?
A.The aye-aye is a welcome animal in Africa.
B.There is no food, no water and no danger in the desert.
C.The lizard and the javelina can make their bodies look bigger to keep safe.
D.It is really dangerous for the sloth to live in the forest no matter where it is.
(4)Why does the sloth move very slowly?
A.Because it is a kind of lazy animal.
B.Because it is too fat to move fast.
C.In order not to be easily noticed.
D.In order not to hurt its claws.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】选择合适的句子,补全对话,在对话下面的横线上填序号。

A: 【1】

B: I usually read books in Xinhua Library.

A: Oh, really! 2

B:It’s behind the People’s Park.

A: 3

B: Sure, if you like. But you must

remember the traffic rules.

A: Of course. 4

B: That’s a good idea! 5

A: At 3:00 o’clock tomorrow afternoon, OK?

B: OK. See you then.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】书面表达。请将答案写在答题卡相应的位置上。(10分)

据所给图画和文字提示,用英语写一篇约80词的短文。要求完整叙述图画内容。

参考词汇:wine drunk 醉酒的

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】书面表达(10 分)根据所给图画和文字提示,用英语写一篇约 80 词的短文。要求完整叙述图画内容。

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Bruce Carter went to his office and he found a note(便条) on his desk. Read it and find out more information.

【1】Who is probably(可能) ill?

A. Bruce Carter

B. Bruce Carter’s son

C. The dog

D. Bruce Carter’s daughter

【2】Where did Bruce find the note?

A. At home. B. In his office.

C. In the hospital. D. We don’t know.

【3】Which of the following is True according to the note?

A. Mrs. Carter called Mr. Carter at 4:30 p.m.

B. Jerry is Mr. Carter’s son.

C. Mr. Carter should go to bed before 10:00 p.m.

D. Mr. Carter was out when Mrs. Carter called.

【4】Who’s Jerry?

A . Bruce Carter’s friend.

B. Bruce Carter’s secretary.

C. Bruce Carter’s wife.

D. A nurse in the hospital.

【5】According to(根据)the note, what should Mr. Carter do?

A. Call Mrs. Carter. B. Give the dog food.

C. Stay in hospital. D. Take Judy out for dinner.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

Where do you like to live? For this question, different people have different

answers. Some people like to live in a city because there are many shops and supermarkets.

They think it is convenient(方便的)to buy things. But some people think it is good

to live in a quiet town because they don’t like the dirty air in the big city. They dislike pollution(污染) in the city.

Today, some people like travelling, so they would like to buy house cars. House car is both a house and a car. You can’t buy it with a little money. There is a driving area in the car. You can do lots of things in the car. There is a bed and a lamp in the bedroom. You can make dinner in the kitchen. You can also find a fridge and a sink in it. You can listen to music and watch TV in the sitting room. If you are tired, you can have a shower or a bath in the bathroom. You can do many things you want to do. Life is travelling. Do you want to live in this kind of car?

【1】Why do some people like to live in the city?

A. Because it is a quiet place.

B. Because there are many people.

C. Because there are many cars and buses.

D. Because it is convenient to live there.

【2】What’s the advantage(优点)of living in the town?

A. There are no cars and buses.

B. There isn’t much pollution.

C. There aren’t span>any places to buy things.

D. The air is dirty there.

【3】What can’t you do in the house car?

A. Have a shower. B. Make dinner.

C. Play football. D. Listen to music.

【4】How much do you need to pay for the house car?

A. Much money. B. Little money.

C. A little money. D.5,000 yuan.

【5】From the passage, what can you know?

A. You can’t have a comfortable life in the town.

B. You can do anything you like in the house car.

C. It is difficult to buy all the things in the city.

D. Different people like to live in different places.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】书面表达(共1题,满分15分) 你校将开设一些特色课程,学生可根据兴趣进行选择。请根据以下内容提示为学校英文网页写一篇短文,介绍这些课程、提出你建议增设的课程并说明理由。

Students in our school are free to choose some special courses according to their interest.

注意:1. 参考词汇:模型制作 model making

2. 词数80左右(文章开头已给出,不计入词数);

3. 不得透露学校、姓名等任何个人信息,否则不予评分。

查看答案和解析>>

同步练习册答案