精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】 ANIMALS IN DANGER!

How much do you know about animals in danger? Read the short passages below.

10 million reptiles are killed every year. Their skin is used to make fashion items, like handbags and shoes.

The main reason whales are in danger is that man kills them for their meat and oils.

Orangutans live in rain forests. They want to live in peace, but people are cutting down the trees for wood and farming. This is a big problem because the trees are the orangutan’s homes. They are very difficult to find and study because they are shy animals. They are also our cousins!

There isn’t enough bamboo for pandas to eat because man has cut down nearly half the bamboo forests. Research has shown that there are only about 600 giant pandas left in the wild in the world. Most of them live in China.

Some people steal the turtle’s eggs to eat. The skin of the turtle is used to make some jewellery(珠宝).

In the Far East, rhinoceros’ horns are used to make medicines. They are also used to make ornaments.

So what can you do to help protect them?

●Try not to buy jewellery made from animals.

●Try to keep the earth clean and free from pollution.

●Tell other people about what you’ve learned.

1Reptiles’ skin is used to make ________.

A.fashion itemsB.oilsC.some jewelleryD.ornaments

2There are fewer homes for orangutans because ________.

A.their eggs are stolenB.their horns are cut

C.trees in rain forests are cut downD.half the bamboo forests have been cut down

3“________” isn’t protecting animals.

A.Keeping the earth cleanB.Eating wild animal meat

C.Stopping pollutionD.Telling others not to kill animals

【答案】

1A

2C

3B

【解析】

本文介绍了处于濒危的动物以及给了一些如何保护这些动物的建议。

1细节理解题。根据Their skin is used to make fashion items, like handbags and shoes,可知,爬行动物的皮用来制作时尚的东西。故选A

2细节理解题。根据but people are cutting down the trees for wood and farming. This is a big problem because the trees are the orangutan’s homes,可知,树木是猩猩的家,人们为了木头去砍树,所以猩猩的家园越来越少。故选C

3细节理解题。Try not to buy jewellery made from animals“尽量不要买由动物制作的珠宝”,Try to keep the earth clean and free from pollution“尽量保持地球干净,远离污染”,Tell other people about what you’ve learned“告诉其他人我们所学到的内容”,由此可知,B选项“吃野生动物的肉”不能保护动物。故选B

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】You must keep your eyes _____, let’s begin the game.

A.close B.closed

C.closing D.to close

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】-Who is your favorite ?-Mrs Zhang.

A. color B. subject

C. teacher D. people

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】We talked to 300 people. One hundred were aged 11 to 18. One hundred were between 19 and 26 years of age. One hundred were 27 to 35 old. We asked them what they liked to do in their free time. The results are in the chart.

Favourite things to do ( by age)

1People aged 11-18 least enjoyed _____.

A. taking a walk B. watching TV

C. going to the movies D playing computer games

2People aged l9-26 most enjoyed______.

A. taking a walk B. watching TV

C. going to the movies D. playing computer games

3How many people enjoy playing computer games in the 19-26 group?

A. 75 B. 60 C. 25 D. 50

4What did most people enjoy doing?

A. Watching TV and playing computer games.

B. Playing computer games and taking a walk.

C. Taking a walk and going to the movies.

D. Going to the movies and watching TV.

5Which of these sentences is true?

A. People aged 27-35 like playing computer games best.

B. People aged 11-18 like going to the movies best.

C. People aged 19-26 enjoy playing computer games more than watching TV.

D. Both A and C

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】— How heavily it rained this early morning.

—Yes. But ____ of the students in our class was late for school.

A. some

B. none

C. all

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】We believe scientists will________a way to solve the air pollution.

A.set off

B.put off

C.come up with

D.catch up with

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Can you swim?

Yes, I , but I ride a horse.

A.can; can B.can; can’t

C.can’t; can D.can’t; can’t

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Travel to Italy

根据表格所提供的信息选择最佳答案.

1There are famous Italian cities mentioned in the form.

A. two B. three C. four

2Milan has a climate according to the form.

A. wet B. hot C. dry

3According to the form, is the smallest in area.

A. Rome B. Venice C. Milan

4Florence is well known as

A. the largest city in Italy

B. the water city

C. the birthplace of Rensissance

5Which of the following is TRUE according to the form above?

A. In 2010,the population of Florence was larger than that of Milan.

B. The population of Rome was 2,74,000in 2010.

C. The capital city has an area of less than 1507square kilometers.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】I heard that Line 1 of Ningbo Subway________last month.

A.was tested

B.is tested

C.tests

D.tested

查看答案和解析>>

同步练习册答案