【题目】Wiki is the Hawaiian(夏威夷语) word for “quick”. Today, it is a very popular word among Internet users. What does it mean? Wiki(维基) is a wedsite where everyone can create(创建) and chage its pages. The most famous wiki is Wikipedia, an online encyclopedia (百科全书) that offers millions of articles. But there are lots of other wikis such as Wikihow, Wikinews and Wiktionary. They all have one thing in common. They are created and managed by a wiki community(社区).
A wiki community is made up of the millions of people who visit a wike site. Many of the visitors are readers looking for information. Some visitors are _____ who creat articles for the site. Other visitors act as editors (编辑) who read the articles and check them for mistakes. Wiki are simple to creat and use, and they are becoming more and more popular.
But is wiki information reliable? If any one can add, delete or change information, can the information be trused? This depends on the wiki community. The community usually tries to make sure that the information on a topic is correct. If someone in the community sees an article with incorrect information, that person can edit or change it.
On a big wiki like Wikipedia, thousands of pages change every day. At certain times of the day there can be 50 or more pages changing every minute! Sometimes the changes may be as simple as spelling mistakes. Other times they are changes, additions or deletions to the content(内容).
A wiki gives the community a way to get information together and change it as things change. Wikis are greatly changing the way we get information. Do you want to find an interesting quote(语录) to use in a writing project or report? Go to Wikiquote. Do you want to learn the most recent information about a place you’re planning to visit? Try Wikitravel.
![]()
【1】 What do wikis have in common?
A. They all provide the latest news.
B. They all have millions of articles.
C. They are all online encyclopedias.
D. They are all made by a wiki community.
【2】Which of the following can be put in the blank in Paragraph 2?
A. writers B. readers
C. editors D. users
【3】What does the underlined word “reliable” in Paragraph 3 mean?
A. Valuable B. Believable
C. Interesting D. Enough
【4】 What can we learn from Paragraph 4 ?
A. Wiki are easy to create and use.
B. Wikis change the way we get information.
C. Pages on wiki sites are changing all the time.
D. Spelling mistakes are very common on Wikis.
【5】 What does the writer think of Wikis?
A. They are very popular.
B. They change too quickly.
C. There are no mistakes on them.
D. They are not as good as printed books.
【答案】
【1】D
【2】A
【3】B
【4】C
【5】A
【解析】
试题分析:这篇短文介绍了一个wiki网站,人们对网站的使用和网站的相关信息。
【1】D细节理解题。根据短文中“They all have one thing in common. They are created and managed by a wiki community(社区).”得知,他们都属一个wiki社区管理。故选D。
【2】A推理判断题。根据第二段空白处后面“who creat articles for the site.”为网站创造文章的,可知应该是writers。故选A。
【3】B词义猜测题。根据本段内容大意是社区会保证信息的可靠性,如果发现不可信可以随时更改。可知第一句应该是引起下文,提问“网站信息可靠吗?”Valuable有价值的;Believable可信的; Interesting有趣的;Enough足够的;故选B。
【4】C推理判断题。根据第四段“At certain times of the day there can be 50 or more pages changing every minute!”可知网页时刻发生变化。故选C。
【5】A观点态度题。根据文章中最后一段对wiki网站的介绍,人们通过wiki网站可以了解很多信息,因此作者认为这个网站是很受欢迎的。故选A。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达(15分)
前天,你所在的班级就学生的作业问题展开了一次讨论。以下是你班同学的观点:许多学生认为做作业很有好处,而部分学生不这样认为。请根据以下提示用英语写一篇简要的介绍,并表明你自己的观点。
![]()
要求:1. 词数:80词左右,文章开头已给出,不计入总词数。
2. 必须包括全部要点,但不能逐词翻译。
3. 在文中不要提及真实的校名和姓名。
参考词汇:it’s good to do something, review, solve, problem, duty, too…to…, in my opinion
What Do Student Think of Their Homework?
The day before yesterday, we had a discussion about our homework.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读理解(共四节.20小题,计40分)
仔细阅读图片内容,从A.B.C.D.四个选项中找出一个正确的选项。(每小题2分,共10分)
![]()
【1】If you have a headache, take ________ tablets of Aspirin.
A.2 B.4 C.8 D.24
【2】If you are burned, you can use ______.
A.BAYOR ASPIRIN B.FIRST AID CREAM
C.ANTIHISTAMINE CREAM D.SOME TABLETS
【3】You can apply first aid cream every ______ hours.
A.3 B.4 C.3 to 4 D.24
【4】Antihistamine Cream is used for ______.
A.insect bites B.fast pain relief
C.burns D.cuts
【5】Don’t apply Antihistamine Cream______.
A.in a 24 hour period B.in the eyes
C.near the eyes D.on broken skin
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Around the world, people have different ideas about what good manners are. When you go to restaurants in different parts of the world, it’s to know the right and wrong things to do. For example, in China it’s OK to a lot of noise in a restaurant. In fact, if a restaurant isn’t noisy and , you may think there’s something wrong with it. However, in many western countries, restaurants are places. If people at a table talk too loud , other people who are eating there might even to the owner of the restaurant.
Paying the bill is also different from country to country. In China, one person usually pays for . In western countries, one person pays if he or she is entertaining clients(宴请宾客), but friends eat together, they usually share the cost. This is called “going Dutch(均摊费用)”. Also, when westerners pay the bill, they usually leave some money for the . This is called “leaving a tip”. Leaving a tip is thought to be polite. In the US, it’s to leave tips of 10%, 15%, or 20% of the bill, which is decided by how good the service(服务) is. Good waiters can make a lot of money!
The way people eat food is not the same in different parts of the world, but you can the same kinds of food in many countries. Chinese and Indian foods, for example, are popular all over the world.
![]()
【1】A. popular
【2】A. cause B. keep C. hear D. make
【3】 A. lively B. friendly C. lucky D. polite
【4】A. noisy B. quiet C. busy D. clean
【5】A. shout B. explain C. complain D. speak
【6】A. everybody B. nobody C. somebody D. none
【7】A. until B. when C. unless D. since
【8】A. gatekeeper B. seller C. waiter D. visitor
【9】A. terrible B. common C. serious D. unusual[来
【10】 A. invent B. discover C. prefer D. find
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据其内容简略回答问题。
Canada Geese are large blue and white birds. When autumn comes, they have to fly south where the weather is warmer. The winters are so cold in Canada that the birds will die if they stay there.
Last spring, Bill Lishman found sixteen young Canada Geese on his farm. They had lost their parents. Bill thought, “These young birds won't know what to do in the autumn.” He had a small plane and he decided to teach the birds to fly by following him. All through the summer, he went on short trips in his plane and the young geese flew after him.
When the cold weather arrived in the autumn, Bill flew to Virginia in the United States--600 miles south of his home in Canada. The geese followed him all the way. Bill left the geese in Virginia and he returned home. This spring, Bill was waiting for the birds to come back. They didn't arrive, so Bill flew to Virginia to get them. He looked for them for two weeks but he couldn't find them. When he arrived back home, he found the geese waiting for him. They had found their way home without him!![]()
(1)What will happen to the geese if they stay in Canada in winter? (No more than 4 words)
(2)Where did Bill find sixteen young geese last spring? (No more than 4 words)
(3)How far is it from Bill's home to Virginia? (No more than 4 words)
(4)How long did it take Bill to look for the geese in Virginia? (No more than 4 words)
(5)What do you think of Bill? (No more than 4 words)
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读表达
![]()
Now there is a wonderful kind of road in Japan. When you drive on the road, you can hear nice songs. There are three such roads in Japan. One of them is near Numata city and it’s about 175 meters long. When you drive on it, you can hear the song—Memories of Summer. It can last (持续)for a short time, about 12.7seconds. The drivers all like this road very much. They say the song keeps them awake (清醒的)when they are driving. Some people drive their cars to the road only because they want to listen to the nice song. The designer of this road says, “You can hear the beautiful song best when your speed is 50 kilometers per hour.”
回答下列问题不超过8个词
【1】 What can drivers do when they drive on a wonderful kind of road in Japan ?
【2】How many such roads are there in Japan now?
【3】How long can the song —Memories of Summer last?
【4】Why do drivers like driving on this kind of road so much?
【5】When can drivers hear the beautiful song best?
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】补全对话
A: Hi, Peter. You look upset. What’s wrong with you?
B: 【1】
A: For what?
B: My parents want me to go to music and art classes after school. 【2】 I like playing ball games very much. I want to be a famous football player.
A: You should tell them how you feel.
B: 【3】
A: What a pity! However, you shouldn’t argue with them.
B: I had no other ideas. 【4】
A: 【5】 Maybe they will understand you.
B: I hope so. I’ll have a try. Thank you.
A: You’re welcome.
![]()
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】文段表达
根据中文和英文提示,用英文写一封意思连贯、符合逻辑、不少于50词的邮件。邮件的开头和结尾已给出,不计入总词数。所给提示词语仅供选用。请不要写出你的校名和姓名。
假如你叫李华,你的英国笔友Peter想了解你学校的大致情况,你通常在学校做些什么,以及你在学校学习、生活的感受。请根据他提出的以下问题给他回复一封邮件。
提示词语:library, science, hall, interesting, favourite, play, join, club, enjoy
![]()
Dear Peter,
How is everything going? I'm writing to tell you about my new school.
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
Anything new at your school?
Yours,
Li Hua
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】
![]()
【1】If you don’t________ a flash, then it may be OK.
【2】When it began to rain, Ben was helping his mom ________dinner.
【3】It could be Mei’s hair band. Or it might_________ Linda. They both have long hair.
【4】The British teacher is very_________. He always tell us interesting jokes.
【5】If you are always _________from class, you will fail the examination.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com