精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.It was a very happy family.The life was fairly rich.Father,leopold,was a music master in Austria.Mother was warm-hearted.There were two children,Marianne,a schoolgirl,and little wolfgang,a child not quite four years old.Marianne was learning to play the piano,and day after day Leopold stood behind her as she practised.How patient her father was,and how cleverly he showed Marianne how to play some specially difficult pieces!She was making progress,very good progress,and that was excellent.And there,almost lost in the big chair,sat wolfgang,who never had to be told to keep quiet when Marianne was practising.One evening Leopold patted Marianne's shoulder,saying she had done well.At that moment wolfgang climbed on his father's knee and begged to be allowed to play the pretty piece Marianne had now mastered.What a joke that was!Picking up his baby son,Leopold laughed and said,"Look at your small hands.You must wait,little man!"
   There was no end of fun during tea,and Marianne had to tell her mother about Wolfgang wanting to play a difficult piece.When the meal was finished,Marianne helped to clear away the dishes,suddenly Leopold got up."Listen!"said he in a surprised voice,"Listen!""Marianne is playing the piece better than ever!"
   But Marianne was washing dishes in the kitchen.
   His wife following,Leopold walked quietly upstairs,the lamp in one hand,his music book in the other.He pushed open the door,and there was little Wolfgang playing in the darkness."I love it.."whispered (低语) the child.
   It was the beginning of Mozart's life of music.

53.Wolfgang was quiet when his sister practised the piano becauseB.
A.he liked his sister               B.he loved music
C.he didn't feel well               D.he didn't want to make a noise
54.Wolfgang's father told him he couldn't play the piano yet becauseA.
A.he was too small
B.his sister was taking lessons
C.he had to help his mother
D.he had to wait for his sister to finish practising.
55.At tea-time the family hadC.
A.no fun             B.a little fun          C.a lot of fun         D.little fun
56.Shortly after tea Leopold heard the music from upstairs.He was surprised becauseA.
A.Marianne had never played the piece so beautifully
B.Marianne was washing dishes in the kitchen
C.Wolfgang was playing in the darkness
D.Wolfgang loved the piece so much.

分析 翻译:
这是一个非常幸福的家庭.生活相当富裕.父亲,利奥波德,是奥地利的音乐大师.妈妈很热心.他有两个孩子,玛丽安,一个女生,和小沃尔夫冈,一个不到四岁的孩子.玛丽安在学弹钢琴,一天又一天,当她练习时,利奥波德站在她身后.她的父亲多么耐心啊!他展示玛丽安如何发挥一些特别困难的作品,她是多么的聪明啊!她正在取得进步,很好的进步,那是很好的.就在那儿,几乎在那把大大的椅子里看不到,坐着(小)沃尔夫冈.当玛丽安练习时,他从不需要被告知保持安静.一天晚上,利奥波德轻轻地拍了拍玛丽安的肩膀,说她做得很好.在那一刻,沃尔夫冈爬上了父亲的膝盖,请求允许他表演玛丽安现在已经掌握了的曲子.那是个笑话!抱起他的宝贝儿子,利奥波德笑着说,"看你的小手.你必须等待,小男子汉!"在喝茶间的乐趣是无穷无尽的,玛丽安不得不告诉她母亲沃尔夫冈想演奏一首有难度的曲子.当饭吃完了,玛丽安帮着清理盘子时,突然利奥波德起来."听!"他用一个惊讶的声音说,"听!玛丽安比以往任何时候都弹得好!"但玛丽安在厨房洗碗.他的妻子跟着,利奥波德悄悄地走上楼,一只手拿着灯,另一只手里拿着他的音乐书.他推开了门,沃尔夫冈在黑暗中演奏."我爱它."孩子低语.这是莫扎特音乐生活的开始.

解答 53.B.推断题.根据语境And there,almost lost in the big chair,sat wolfgang,who never had to be told to keep quiet when Marianne was practising.可知当他姐姐练习钢琴的时候,沃尔夫冈很安静,可以推知他喜欢音乐.故选:B  
54.A.推测题.根据语境"Look at your small hands.You must wait,little man!"可知沃尔夫冈的父亲告诉他,他不能弹钢琴,是因为他太小了.故选:A
55.C.推断题.根据语境There was no end of fun during tea,and Marianne had to tell her mother about Wolfgang wanting to play a difficult piece.可知在喝茶时,一家人很开心.故选:C 
56.A.推断题.根据语境hen the meal was finished,Marianne helped to clear away the dishes,suddenly Leopold got up."Listen!"said he in a surprised voice,"Listen!""Marianne is playing the piece better than ever!"可知利奥波德听到楼上的音乐后,他很惊讶,因为玛丽安从来没有把那首曲子弹得那么美妙.故选:A

点评 本题考查人物故事类阅读理解.文章讲述的是莫扎特小时候的故事.阅读这类材料时,同学们一定要根据主要情节掌握文章主旨大意,同时抓住每一个细节,设身处地根据文章内容揣摩作者的态度和意图,根据情节展开想象,即使是碰到深层理解题也可迎刃而解.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.One of the advantage of playing            guitar is that it can give you a great deal of pleasure.(  )
A.aB.theC.不填

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-Where did you get the book?
-From the library.And I have ________ it for two weeks.(  )
A.borrowedB.lentC.keptD.bought

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.It's                pleasure to see                sun rising in                east.(  )
A./; the;/B.a;/;/C.a; the; theD./; the; the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.They often take     walk after dinner.(  )
A.aB.C.theD.an

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.I don't know       .(  )
A.what's his nameB.what is he interested in
C.what does he likeD.what his job is

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-I'm afraid I can't remember_________.
-In Chouzhou Park,I think.(  )
A.when did I first meet youB.when I first met you
C.where did I first meet youD.where I first met you

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.---Many trees          around our school last spring.
---The more trees,the better.(  )
A.were plantingB.plantedC.were plantedD.are planted

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Nowadays we can collect much____ either from books or on the internet.(  )
A.suggestionB.ideaC.informationD.method

查看答案和解析>>

同步练习册答案