精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】

A group of people asked this question to a group 4-to-8-year-old children. “What does love mean?” The answers were surprising. The children would answer like they did below.

“When my grandmother hurt her knees (膝盖), she couldn’t bent (弯腰) over and paint her toenails (脚指甲) any more. So my grandfather does it for her all the time, even when his hands hurt too. That’s love.”

Rebecca–age 8

“Love is when someone hurts you. And you get so mad but you don’t shout at them because you know it would hurt her feelings.”

Samantha–age 6

“Love is what makes you smile when you’re tired.”

Terri–age 4

“I let my big sister pick on (捉弄) me because my mum says she only picks on me because she loves me. So I pick on my baby sister because I love her.”

Bethany–age 4

“I know my older sister loves me because she gives me all her old clothes and has to go out and buy new clothes.”

Lauren–age 4

“Love is when Mommy gives Daddy the best piece of chicken.”

Elaine–age 5

“My mommy loves me more than anybody. You don’t see anyone else kissing me to sleep at night.”

Clear–age 5

“You really shouldn’t say ‘I love you’ unless you mean it. But if you mean it, you should say it a lot. People forget.”

Jessica–age 8

1The passage mainly tells us about ______.

A. what “life” means to children B. what “family” means to children

C. what “friends” means to children D. what “love” means to children

2Who told us the love between mum and dad?

A. Clear. B. Elaine. C. Rebecca. D. Lauren.

3Which of the following is NOT true?

A. Rebecca’s grandmother ever couldn’t bend over.

B. Bethany is willing to be picked on by any other person.

C. If Samantha becomes angry, she will not shout at others.

D. Lauren prefers to wear her sister’s old clothes.

4What does Jessica mean about love?

A. Too much love is no love. B. You should say love more often.

C. You mean what you think. D. Say love more often if you have it.

5What is love according to Terri?

A. Love is the care between husband and wife.

B. Love is a rest when you are tired.

C. Love is what cheers you up when you are tired.

D. Love is a kiss from parents.

【答案】

1D

2B

3B

4D

5C

【解析】试题分析:这篇短文主要告诉我们爱对孩子们意味着什么。本文为我们展示了在孩子眼中爱的意义。如:关于爱Jessica的意思是:你爱要更经常地说;Terri认为:当你累的时候,爱是一种休息。

1】主旨大意题。这篇短文主要告诉我们爱对孩子们意味着什么。通读全文可知答案,故选D

2】细节理解题。谁告诉我们爸爸妈妈之间的爱?Elaine。根据“Love is when Mommy gives Daddy the best piece of chicken.” Elaine–age 5可知答案,故选B

3】推理判断题。下面哪一个是错误的?Bethany愿意被任何其他人捉弄。根据“I let my big sister pick on (捉弄) me我让我的大姐捉弄我,故选B

4】细节理解题。关于爱Jessica是什么意思?如果你爱要更经常地说。据Jessica的话:But if you mean it, you should say it a lot.故选D.

5】主旨概括题。按照Terri爱是什么?当你累的时候,爱是一种休息。据Terri 的话:“Love is what makes you smile when you’re tired.”爱是当你累了的时候能让你微笑的东西,故选C

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 When ______ the shop _______ every day? From 8.00 a.m. to 10.00 p.m.

A. does, open B. is, open

C. does, close D. is, opening

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

Do you know the two lovely mascots (吉祥物)? You may know the five "Fuwa" dolls from the 2008 Beijing Olympic Games (奥运会). On September 17 of this year, the two lovely mascots first showed on TV. Now, let's see who they are.

Look at the panda! It looks like an astronaut (宇航员). It wears an ice shell (冰壳) and looks

fat, so we call it "Bing Dwen Dwen". White is the colour of ice and snow. "Bing Dwen Dwen" likes ice sports very much and is good at them. That's why it is the mascot of 2022 Beijing Winter Olympic Games.

Do you think the red mascot looks like a lantern? The lantern's name is "Shuey Rhon Rhon".When the Chinese New Year comes, people always make or buy red lanterns. Red is the colour of hope and good luck, so people think their dreams will come true in the new year. “Shuey Rhon Rhon” can give players hope and help them do well in the 2022 Beijing Winter Paralympic Games(残奥会).

Many people in different countries like the two mascots very much, and they show their love for them on the Internet.

1 is the mascot of 2022 Beijing Winter Olympic Games.

A.“Fuwa” dollsB.Bing Dwen Dwen

C.An astronautD.Shuey Rhon Rhon

2Why do people make or buy red lanterns when the Chinese New Year comes?

A.Because it is easy to make red lanterns.

B.Because "Shuey Rhon Rhon" is a mascot.

C.Because people think red lanterns are very lovely.

D.Because people think red lanterns can bring good luck.

3From the passage, we can learn .

A."Bing Dwen Dwen" can skate very well.

B."Shuey Rhon Rhon" likes ice sports and is good at them.

C.The two lovely mascots first showed on TV on September 16.

D.Everybody likes the two mascots and shows his love on the Internet.

4What's the best title (标题) of the passage?

A.The sports in Olympic Games.B.Two Olympic mascots come to life.

C.2022 Beijing Winter Olympic Games.D.2022 Beijing Winter Paralympic Games.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据下面句子中的含义及所给的汉语提示,写出所缺单词的正确形式,每空一词。

1Please look at ___________(), Sonia.

2—How is your father(爸爸)

—He is fine, ___________(谢谢) you.

3My pen is ____________(黑色的).

4That’s my _____________(电话). It’s very nice.

5Gina is her __________(第一的) name.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读短文,根据短文内容回答问题。

Salt Lake City is known for many things. It is named for the Great Salt Lake, which is the largest salt water lake in North America. The city held the 2002 Winter Olympic Games. Now, it is famous for helping to protect a family of peregrine falcons.

Young peregrine falcons begin learning how to fly when they are about five or six weeks old. It takes about a week for the parents to teach them. In natural areas, it is a bit safer for the young birds to take the risks that come with learning to fly. In cities, it can be more dangerous because they can hit the buildings or fly into traffic.

In Salt Lake City, volunteers (志愿者) put on bright orange vests (背心)to protect themselves as they keep an eye on the young birds. These volunteers actually put themselves in danger to save the birds. For example, if a young peregrine falcon accidentally flies into traffic, one volunteer stops traffic. Another tries to catch the bird and move it out of harm's way.

Bob Walters, one of the volunteers, joins a group of more than 20 people interested in the peregrine falcons. They give some basic training on what will need to be done once the young birds start flying. Jon Everts has been volunteering for several years. He says he keeps coming back because it's one of the world's fastest birds.

Many birdwatchers in the area heard about the nests and the young falcons. Some of them came out to help. Others just wanted to watch as the babies took their first flights. The volunteers are right to be worried about the young falcons. In the last few years, people counted 16 young peregrine falcons around downtown Salt Lake City. Only 11 of those birds continued to live. Of the 11 birds, six were helped by volunteers.

These numbers help the volunteers remember that the work they are doing really makes a difference. Some of them work 12-hour days to protect the peregrine falcons and their families. However, when the volunteers see a new generation (一代) of falcons that are ready to leave home, it makes all their work meaningful.

1What is Salt Lake City famous for now?

2Why is it dangerous for young peregrine falcons to learn to fly in cities?

3If a young peregrine falcon flies into traffic, what do volunteers do?

4What does Jon Everts think of the peregrine falcons?

5What is the last paragraph mainly about?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】She wants _______ an Mp3 _____me on my birthday.

A. buys /for B. to buy/to

C. buy/to D. to buy/for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

The Simpsons are the most popular family in the world. Every week, many people all over the world stay at home to watch them on TV.

This is a cartoon family of five people: all of them have bad-looking yellow faces and big white eyes. The parents are Marge and Homer, Marge has blue hair. She loves her hair very much. She is always very kind to her family.

Homer works in a factory and spends all his free time watching TV and eating donuts(炸面圈). He always eats with his mouth open and he is too fat.

Bart is the oldest child. He always gets bad grades. He doesn’t like to do his homework and often makes his parents angry. He likes playing tricks(恶作刷) on his sister, Lisa. Lisa is a little younger than Bart and is always top of the class at school. She is the smartest person in the family. Maggie is the youngest child. She can’t talk or walk and she’s always silent. She can only say one word: "Daddy".

The Simpsons started in 1989 and it’s still very popular now. People of all ages like it because the Simpsons are like a real family. They aren’t perfect or beautiful like a lot of families on TV.

1What can we know about Bart according to the passage?

A.He is quite a smart boy.

B.He is the youngest in his family.

C.He doesn’t work hard at his study.

D.He likes to play tricks on his sister Maggie.

2What does the underlined word "silent" mean?

A.Outgoing.B.Serious.C.Quiet.D.Strict.

3What might the writer think of the Simpsons?

A.Boring.B.Successful.C.Terrible.D.Perfect.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】X.阅读理解七选五 根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。

选项中有两项为多余选项。

Tiffany, a 16-year-old girl, was very shy. Last September, her best friend, Sophie, moved abroad with her family because she had to continue her studies in America. She even said she would not come back for at least a few years. 1 “I was really sad the moment I heard the bad news and I didn't know what to do,” Tiffany recalled. “I shut myself in my room for a whole week. It was then that my aunt took me to a sports club one Saturday and I saw so many young people playing different kinds of sports there. I signed up for a beginners’ course in volleyball and since then I have been playing this sport. Now I practice twice a week there. It is wonderful playing sports in this club and I have made lots of friends as well. 2

The most basic aim of playing sports is that you can improve your health even if you are not very good at sports.Besides, you can get to know a circle of people at your age while playing sports. 3 Since she joined the sports club, she has opened up herself and now she has become veryactive and enjoys meeting and talking with others.

For most people, that is one of the reasons why they join a sports club. 4 You don’t have to sit down and talk to strangers. You go in for sports and it is easier to understand your partners on the same team. Now Tiffany is quite popular with her friends and she has also become more confident.

5 The mind needs exercise as well as the body.

A. Try to do some sports.

B. They don’t take plenty of exercise.

C. Tiffany used to be a very quiet girl.

D. Tiffany became lonely and helpless.

E. I think I’m good at singing and dancing.

F. What’s more, I feel I am much healthier than before.

G. You can get to know other young people who have similar interests.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】下面是四段英语小短文,请根据短文为每个人选择相应的电视节目,将节目图片和短文配对。然后回答最后一小题。

51. Henry wants to be a singer when he grows up. He likes singing all the time. He also likes listening to music in his free time.

52.Tina likes reading books. Reading is a way of relaxation(放松) for her. Reading teaches her to know about life and herself.

53.Jessy loves all kinds of foods. She wants to know more about Chinese food. There is a long way to go before she finds her favorite food.

54.Cathy is not good with her parents. She wants to learn how to get on well with parents. She thinks this TV program(节目) can help her.

A.B.C.D.

1______

2______

3______

4______

5Which TV program will you recommend(推荐) to a sixyearold child?

A.Readers.B.A Bite of China.

C.The Voice of China.D.Daddy, where are we going?

查看答案和解析>>

同步练习册答案