精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】

Hello! My name is John Brown. I’m from England. I’m an English teacher. I’m in Beijing International School. My telephone number is 8523-3237. Zhang Hao, Alice and Yingzi are my students.

I’m Zhang Hao. My English name is Peter. I’m eleven years old. I’m from Beijing. My telephone number is 8876-5342.

Alice Brown is my name. I’m twelve. I’m from Canada. My mom is a teacher. My telephone number is 7342-6979.

I’m Yingzi. I’m fourteen years old. I’m from Japan. 5673-6981 is my telephone number.

根据表格内容,选择正确答案。

1Where is John Brown from?

A.B.C.D.

2Peter is a .A.girlB.teacherC.momD.student

3Alice is a girl. Her telephone number is .

A.5673-6981B.8876-5342C.7342-6979D.8523-3237

4How old is Yingzi?A.11.B.12.C.13.D.14.

5下面哪一项叙述是不正确的?

A.John Brown is an English teacher.B.Zhang Hao is from China.

C.Alice is a teacher.D.Yingzi is a girl student.

【答案】

1C

2D

3C

4D

5C

【解析】

这篇短文给我们介绍了四个人的信息,他们是John Brown、张浩、Alice Brown和英子。内容包括他们的姓名、来自哪里、年龄、电话号码等。

1细节理解题。根据表格第一栏Hello! My name is John Brown. I’m from England.可知,John Brown来自英国。A选项的图片是自由女神,是美国;B选项是长城,是中国的;C选项是大本钟,在英国;D是富士山,在日本。故应选C

2细节理解题。根据表格第二栏I’m Zhang Hao. My English name is Peter. I’m eleven years old. I’m from Beijing可知,Peter来自北京,今年11岁了,Peter是一个男孩的名字,故AC不对,他也不可能是老师,故B也不对。故选D

3细节理解题。根据表格第三栏Alice Brown is my name. My telephone number is 7342-6979.可知,Alice的电话号码是7342-6979,故应选C

4细节理解题。根据表格第四栏I’m Yingzi. I’m fourteen years old.可知,英子今年14岁了。故应选D

5推理判断题。根据Alice Brown is my name. I’m twelve.可知Alice12岁,她不可能是老师,故C不对,选C。根据My name is John Brown. I’m from England. I’m an English teacher.可知A符合文意;根据I’m Zhang Hao. I’m from Beijing.可知B符合文意;根据第四栏的图片可知英子是女孩,故D正确。

这篇短文利用表格的形式给我们介绍了四个人的信息,文章结构清晰,主题明确,内容贴近日常生活,比较容易理解。题型是阅读理解,考查学生们阅读短文、搜索有用信息或根据有用信息进行合理的推测或判断的能力。题目设置有细节理解题和推理判断题,细节题的答案常可以直接在原文找到,做题时可利用题干中的关键词进行定位,如第1小题,可以用人名John Brown做关键词。再如第5小题,是一个推理判断题,可用排除法作答,根据Alice Brown is my name. I’m twelve.可知Alice12岁,她不可能是老师,故C不对,选C。根据My name is John Brown. I’m from England. I’m an English teacher.可知A符合文意;根据I’m Zhang Hao. I’m from Beijing.可知B符合文意;根据第四栏的图片可知英子是女孩,故D正确。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Look at the pictures and complete the sentences. (看图片完成下列句子)

26 27

28 29

1Last month, I saw an exciting __________ film called “Wolf Warrior 2”(战狼).

2Washing ___________ are used for washing clothes.

3We can take a __________ car to the top of the mountain.

4Alice didn’t buy the jeans. They were too long and __________.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

Many people believe that technologies (技术) are great for learning. Today, teaching tools such as PDAs ( personal digital assistant掌上电脑) are used in a lot of subjects, such as English.

History and Science.

Many teachers are supporters of using PDAs in language learning. There are several advantages (好处). They say students can have more time for discussion in the classroom because they can get ready for their lessons with the help of PDAs. For example, they can listen to articles at home. They also say that PDAs can help students learn without teachers' help. Some students might need to listen to an article many times to understand it. They can use PDAs to listen to it again and again.

The students are also happy to use PDAs. They think using PDAs is an enjoyable way to learn. It will make the classes much more interesting. And they can learn more in class. Teaching notes are stored in their PDAs and easy to find.

However, many parents complain (抱怨) that PDAs are doing harm to students. They worry that students will use them to download (下载) teaching notes and use them to cheat (作弊) during exams. If a student spends more time on a PDA, he will have less time to talk with teachers and classmates.

In a word, education needs to make changes with times as technology is playing an important part. Let's look forward to a wonderful future when PDAs and other technologies can add a lot to the classroom.

1What can students use PDAs to do? List one thing from the passage.

______________________________________________________________________

2Why do many parents complain that PDAs are doing harm to students?

______________________________________________________________________

3Do you think using PDAs is an enjoyable way to learn? Why or why not?

______________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

Have you seen snow? Many people in the world haven’t. That is because some countries n1 have snow, and some have only a little at the tops of some very high mountains. In the n2 of England, there is quite a lot of snow every winter, but in the south of England, there is usually l3.

Students from warm countries may feel uncomfortable when they come to England in autumn for the f4 time. They don’t like the cold and rainy weather there.

But snow is different. A5 the weather is cold, it is also beautiful. After some dark mornings, students may wake up and are s6 to see it is bright in their rooms. They may say to themselves, “Is it so late?” and jump out of bed and look at the clock or watch. No, it is not very late. They look out of the window and see there is snow on the ground, on the houses and in the trees. The light of their rooms comes from the snow.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

I lost my watch. It's white.I lost it in the school library.I must find it.

Please help me. My phone number is

290-3641.

Linda White

LostPlease call me at 309-7741if(如果)you find my dog Coco.He's brown and small.You can e-mail meat alan2010@qq.com or alan0601@163.com.

Alan Smith

Name:Sunny

Age5

Color:Black

Reward(悬赏金):$100

Please call me if you see Sunny.

Mr.Brown931-2207

Found:

Is it your dictionary? It’s blue. It’s under the desk of one of my students(学生) in Classroom 8G. Please call me at 864-0475.

Ms. Green

1Who lost a watch?

A.MikeB.AlanC.MaryD.Linda

2What color is Coco?

A.WhiteB.BrownC.BlackD.Yellow

3What is Alan’s telephone number?

A.290-3641B.931-2207C.309-7741D.864-0475

4If you find Sunny, you can get

A.$100B.a nice dogC.photos of SunnyD.a book about dogs

5下列哪项陈述是正确的?

A.Ms. Green found a dictionary on her desk.B.Alan has three e-mail addresses(地址)

C.Ms. White and Alan lost dogsD.Ms. Green is a teacher.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Where she from?

A. does; come B. is; come C. does; comes

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下面短文,然后在各题所给的四个选项中选出一个最佳答案。

Hi, everyone! My name is Linda. I’m ________ English girl. This is a ________ of my family. You can see _____ people in it. These are my grandparents. ________ are in the middle of the photo. The tall man is my father. ________ name is Henry. This is my mother, Anna. My parents have three children, Tom, Paul ________ me. Tom and Paul are my ________. Tom is seven. Paul is three. And I’m six. ________ is the girl? She is my aunt. Her name is Betty. She is my father’s ________ . Oh, Pipi is in the photo, too. Pipi is the ________ of my dog. I like it very much. It’s my good friend.

1A.aB.anC.theD./

2A.mapB.photoC.phoneD.cup

3A.fiveB.sixC.sevenD.eight

4A.HeB.SheC.TheyD.You

5A.HisB.HerC.HeD.She

6A.andB.butC.orD.like

7A.friendsB.brothersC.cousinsD.sisters

8A.WhatB.WhereC.WhoD.How

9A.motherB.friendC.auntD.sister

10A.nameB.colorC.numberD.picture

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】---Don’t run in the hallway, Ben. It’s dangerous!

---_______.

A. Yes, I do B. No, I don’t

C. Sorry, Mr Lin D. You’re welcome

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】School activities for kids and teens

July is a month of fun-filled activities for kids and teens as long as you know where to find them. When you want some fun activities for July, consider these ideas happening in this month.

Secret of the Dragon

Time Monday, July 1, 2013,

10:30 am

Cost Adult: $ 7.40

children (number 15 years): half

Bookings Phone the booking office:

3403 2578

Address Brisbane Botanic Gardens

Note Secret of the Dragon is a magical story about two children who are taken on a dragon ride to explore the universe.

The Search for Life:

Are We Alone?

Time Thursday, July 4, 2013,

2:00 pm

Cost Adult: $ 14.50

Children (under 15 years): $ 8.70

Bookings Phone the booking office:

3403 7689

Address Brisbane Botanic Gardens

Note Are we truly alone in space? Is there any life out there? These are the questions asked in this show.

Magic Class

Time Friday, July 12, 2013,

10:00 am

Cost Free

Bookings Please call 3403 8470 to book your place.

Address Centenary Community hub, 171 Dande nong Rd

Note Would you like to be a magician? Then join David, the magician, to learn about real magic with playing cards, coins, ring ropes and DIY projects and be able to become the life of the party.

Science with Me:

Making your own guitar

Time Saturday, July 20,

2013, 3:00 pm

Cost Free

Bookings Please phone 3403 1226 to book your place.

Address 10, Egginton Close

Note Do you want to make a guitar with Katy and her mom? Science with Me is going to be with you. Please remember to bring a piece of wood, a hammer, some rubber bands and some nails with you.

【1】Alec is strongly interested in space life. He may go to _______.

A. Magic Class

B. Science with Me

C. Secret of the Dragon

D. The Search for Life

【2】John and his 10-year-old son want to watch Secret of the Dragon. How much should they pay?

A. $7.40 B. $11.10 C. $14.80 D. $23.20

【3】Rita plans to join Magic Class. She may learn about _______.

A. real magic B. making coins

C. magic stories D. holding parties

【4】According to the next, making a guitar needs the things except _______.

A. a piece of wood B. a hammer

C. some nails D. ring ropes

【5】What do the four activities have in common?

A. They are all free.

B. They happen in the same place.

C. They are all weekend activities.

D. They can all be booked by phone.

查看答案和解析>>

同步练习册答案