精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.An 80-year-old man and his wife were sitting on the sofa in the house along with their 45-year-old son.Suddenly a crow(乌鸦) landed on the window.
"What's that?"asked his father.
"It's a crow,"answered the son.
"What's that?"asked the father again after a few minutes.
"Father,I just told you.It's a crow!"replied the son.
"What's that?"asked the old father a third time.
"Why do you keep asking me the same question again and again?I have told you so many times--IT IS A CROW!"shouted the son.
The son's mother stood up and went into the bedroom.After a while,she came out with an old diary.She asked the son to read the following words in the diary.
"Today my 3-year-old son was sitting with me on the sofa.When a crow was sitting on the window,he asked me 23times what it was,and,23times,I replied,‘it is a crow.'I hugged(拥抱) him lovingly each time he asked me the same question,again and again."
When your parents get old,do not look at them as a burden(负担),but be kind to  them.Remember they have cared for you ever since you were a little child.

根据短文内容,按要求完成下列各题.
81.Where did the old man see the crow one day?(根据短文内容回答问题)He saw it on the window./On the window.
82.Who took out the old diary?(根据短文内容回答问题)The son's mother./The mother./The old man's wife.
83.How many times did the son ask his father the same question?(根据短文内容回答问题)23 times./23.
84.从短文中找出与下面句子画线部分意思最相近的单词.
"It's a crow,"answered the son.replied
85.In the passage,the underlined word"them"refers to(指)your parents/my parents/our parents/parents.

分析 翻译:
一个80岁的男人和他的妻子在家里与他们45岁的儿子坐在沙发上.突然,一只乌鸦落在窗户上."那是什么?"他父亲问."它是一只乌鸦,"儿子回答."那是什么?"几分钟后爸爸又问."爸爸,我刚告诉过你.它是一只乌鸦!儿子答道."那是什么?"老父亲第三次问."你为什么老是反复地问我一个问题?我已经告诉你很多次了--它是一只乌鸦!"儿子喊道.儿子的母亲站起来,走进卧室.过了一段时间后,她出来拿着一个旧日记本.她让儿子在日记中读了下面的话."今天我3岁的儿子和我一起坐在沙发上.一只乌鸦坐在窗上,他问我这是什么问了23次,我回答说,"这是一只乌鸦."我每一次都亲切地拥抱他,他问我同样的问题,一次又一次.当你的父母老了,别看把他们当做自己的一种负担,而是要善待他们.记住他们自从你是一个小孩时就已经开始照顾你了.

解答 81.He saw it on the window./On the window.细节理解题.根据语境Suddenly a crow(乌鸦) landed on the window.可知乌鸦落在了窗户上.故答案为:He saw it on the window./On the window.
82.The son's mother./The mother./The old man's wife.细节理解题.根据语境The son's mother stood up and went into the bedroom.After a while,she came out with an old diary.She asked the son to read the following words in the diary.可知这个儿子的妈妈/老人的妻子拿出的日记本.故答案为:The son's mother./The mother./The old man's wife.
83.23 times./23.细节理解题.根据语境Today my 3-year-old son was sitting with me on the sofa.When a crow was sitting on the window,he asked me 23times what it was,and,23times,可知儿子问相同的问题问了23次.故答案为:23 times./23.
84.replied.词义猜测题.根据语境he asked me 23 times what it was,and,23 times,I replied,‘it is a crow.'可知answered的近义词是replied,回答的意思.故答案为:replied
85.your parents/my parents/our parents/parents细节理解题.根据语境When your parents get old,do not look at them as a burden(负担),but be kind to  them.可知them指的是所有人的父母.故答案为:your parents/my parents/our parents/parents

点评 本题考查逸闻趣事类阅读.文章讲述的是子女要善待自己的父母.阅读这类材料时,同学们一定要根据主要情节掌握文章主旨大意,同时抓住每一个细节,设身处地根据文章内容揣摩作者的态度和意图,根据情节展开想象,即使是碰到深层理解题也可迎刃而解.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.There was a pilot(飞行员)and four people in a small plane.Suddenly there was something wrong with the engine(发动机)while it was flying in the air.The smoke was everywhere in the plane.The pilot told the passengers there was only four parachutes(降落伞).They all became worried and started to make excuses.
"I must go and mend the engine,"said the pilot,taking one of the parachutes.There was nothing he could do,so he jumped out of the plane.
The first person stood up,"I'm a doctor,"he said."I help people live longer and I save lives."He also took a parachute and jumped out.
The second person said,"I must have a parachute.I am a very clever person.I have to go to an important sport match.I know I'll win the game because I'll be the cleverest person there."He picked up a pack and jumped out.
Two men were left-an old businessman and a young mountain climber.By this time the plane was going down fast.The businessman said,"Young man,I am old but you're still young.You take the last parachute."The young mountain climber smiled,"Don't worry,"he said."We can both jump to safety because there are still two parachutes.Just now the clever man jumped out with my backpack."

41.all the people became worried becauseC.
A.they couldn't find the parachutes.
B.they saw the pilot jump out first.
C.something was wrong with the plane and one of them might die.
D.there was too much smoke and they couldn't jump out from the plane.
42.The clever man jumped out withC.
A.a parachute  B.nothing   C.the pack of the climber  D.two parachutes
43.All the people thought of themselves only exceptD.
A.the pilot     B.the clever man     C.the doctor      D.the businessman
44.From the story we knowAwould die.
A.the clever man   B.the businessman   C.the pilot    D.the doctor
45.Cwas a kind-hearted man.
A.the pilot   B.the mountain climber  C.the businessman  D.the doctor.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.Dear friends,please read every sentence carefully.Details decide____or not.If you take it seriously,you'll achieve your goal!(  )
A.successB.successfulC.succeed

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-I want to be a scientist in the future.
-I hope your dream will ________.(  )
A.come outB.come trueC.carry out

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.Hi Brad,
It's good to hear from you again.I find that I'm not good at writing compositions.It's hard for me to prepare the form of a composition and organize sentences.①Could you tell me how to deal with this problem?I would really appreciate if you 
offer me some good methods.
Best wishes,
Cindy

Hi Cindy,
A composition is really a story and any story is told to an audience.There is a form for this and it is in three parts.First,tell them(the audience) what you are going to tell them.Then tell them,and finally tell them what you told them.Parts one and three are short and most of the information is in part two.It works like this.
Let's say you are asked to write a 200-word composition about your visit to the Great Wall.You would begin with an opening sentence or two saying something like"The Great Wall of China is a national ②landmark that is famous around the world.I visited it last summer and I want to tell you about it."That uses about 25words to tell them what you are going to tell them.
The second part would be about 150words and would contain information about the Great Wall such as how long it is,when it was built,who built it and why,the fact that it is one of the seven wonders of the world and you would talk about how you felt and what you thought when you visited this national treasure.This is telling them.
Finally,you would use about another 25words to say something like"That was my first visit to the Great Wall and it was a very emotional experience to actually touch something so old and famous.③每个中国人至少参观长城一次.I plan to go back whenever I can."Here,you are telling them what you told them in the story and wrapping it all up into a neat package.This formula(惯例)works for both compositions and speeches and I think you will find it helps to organize your thoughts.I hope it's helpful.
Best wishes,
Brad Franklin

61.将文中①处的画线部分翻译成汉语:你能告诉我怎样解决这个问题吗?.
62.(A) 试写出文中②处画线部分landmark的汉语意思:.(A) 地标;里程碑.
(B)下面有四个在文中出现的单词,请找出画线部分发音哪个与众不同?C.
A.work            B.word            C.information            D.world
63.将文中③处的汉语翻译成英语:Every Chinese should visit the Great Wall at least once..
64.从文中找出适当的词组填空:How I wish to get a letter from you soon!
How I wish tohear from you soon!
65.用英语回答问题:What's the main idea of the passage?How to write an article?.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.The mother walked into the room         in order not to wake up her baby.(  )
A.quicklyB.quietlyC.heavilyD.fast

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-Congratulations on your success!
-        (  )
A.ThanksB.You're welcome
C.Don't mention itD.You're too polite

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.                sad we felt at the news of the Yushu earthquake!(  )
A.WhatB.What aC.How

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

15.Once upon a time,there were three tortoises who were friends.
One of them was a large tortoise (乌龟),one was a medium-sized tortoise and(41)A was a small tortoise.
One day they went into a restaurant and(42)B some cake.While they were(43)A the cake,they remembered that they hadn't brought any money."Hey,we forgot to bring money to(45)C for our cake,"the big tortoise said."The little tortoise can go home and get it,"the medium-sized tortoise said."He's the youngest,so he should be the one to go."
The little tortoise wasn't very pleased at this,but he knew he shouldn't (46)C  his elders,so he said,"All right,I'll go.But you must promise not to eat my cake(47)C I'm away."
The large tortoise and the medium-sized tortoise agreed,and the little tortoise set off for home to get some(48)B.
A few days later,the big tortoise said to the medium-sized tortoise,"Let's eat the little tortoise's cake.I'm hungry again.""(49)A,"the medium-sized tortoise said,and reached for the cake.
As she did so,the little tortoise(50)C from near the door of the restaurant,"If you touch my cake,I won't go and get the money!"

41.A.the otherB.othersC.another
42.A.boughtB.orderedC.made
43.A.waiting forB.waiting inC.waiting
44.A.spendB.costC.pay
45.A.because ofB.becauseC.as a result
46.A.argue aboutB.argue forC.argue with
47.A.whileB.beforeC.after
48.A.cakeB.moneyC.food
49.A.so am IB.so I amC.nor am I
50.A.walkedB.stoodC.shouted.

查看答案和解析>>

同步练习册答案