精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】Cat cafes to open in Toronto and Montreal

THESTAR,TORONTO

Soon, people in Toronto may be able to enjoy a hot chocolate or a coffee in a "cat cafe". Two groups of people in the city are trying to raise enough money to open cat cafes.

The idea is simple: a cafe for humans一with lots of cats around. People will be able to pet the cats while they're sipping their coffee. There are already cat cafes in places like England, France and in Asia like in Japan, South Korea and China.

Jennifer Morozowich plans to open her Kitty Cat Cafe in September. She told The Toronto Star that it will have six to fifteen cats. Morozowich is a cat lover who says that cats help to reduce people's pressure(压力).She is also planning to hold special "Litter-ature" events, with the Dundas West Animal Hospital, at her cafe, with kids reading to the cats.

Some experts(专家)say that reading to animals helps kids learn to read better because animals enjoy hearing the human voice and kids don’t have to feel worried about making mistakes while they're reading.

Another cat cafe, Pet Me Meow, will be open in autumn if Ashkan Rahimi and Jeff Ro have their way. They are trying to raise money to open a place where cats will live, and[people can come in and buy a coffee and hang out with the cats.

Both sets of possible tale owners will have to make sure their cafes are very clean. The City of Toronto has many rules that people have to follow who want to serve food to humans when there are animals nearby. For example, the animal boxes need to be in a separate space away from the eating area.

The cafe owners will get the cats from rescue shelters(救护所).If the coffee drinkers fall in love with a certain cat, they may be able to take it home.

The Toronto cat rates won't be Canada's first. Happy Cat Cafe, is opening in July in Montreal.

【1】The underlined word "sipping" in the second paragraph probably means“ ”·

A. selling B. getting C. drinking D. making

2According to the passage, Jennifer Morozowich

A. is a star from Toronto B. likes cats very much

C. has a cat cafe now D. lives under much pressure

3We can learn from the passage that

A. reading to cats may help kids make fewer mistakes

B. the cat cafes have to give food to animals nearby

C. people mustn't take the cats of the cat cafes home

D. Canada will probably have three cat cafes this year

【4】The passage might be

A. a news report B. an animal story

C. a meeting notice D. a pet advertisement

【答案】

【1】C

【1】B

【1】D

【1】A

【解析】

试题分析:本文提供的是有关猫咖啡馆的信息。讲述了开猫咖啡馆的简单想法、开猫咖啡馆的好处以及要注意的事项等等。

【1】C 词义猜测题。题意:第二段里有下划线的"sipping" 可能是什么意思?A. selling卖;B. getting得到,获得;C. drinking 喝;D. making制作,制造。句意:People will be able to pet the cats while they're sipping their coffee. 人们在sipping咖啡时可以亲抚猫。进咖啡馆的人们是品尝咖啡的,可以推测出其词义是,故选C。

2B 细节理解题。题意:根据短文内容,可知有关Jennifer Morozowich的什么信息?A. is a star from Toronto多伦多的一位明星;B, likes cats very much非常喜欢猫; C. has a cat cafe now现在有一家猫咖啡馆;D. lives under much pressure生活中有许多压力。根据第三段的:Morozowich is a cat lover who says that cats help to reduce people's pressure可知,他是一位猫爱好者。故选B。

3D 推理判断题。题意:从短文中我们可以了解到什么?A. reading to cats may help kids make fewer mistakes对着猫读书可以帮助孩子少犯错;B. the cat cafes have to give food to animals nearby猫咖啡馆必须在附近给猫食物;C. people mustn't take the cats of the cat cafes home人们不得把猫咖啡馆里的猫带回家;D. Canada will probably have three cat cafes this year加拿大今年可能会有三家猫咖啡馆。根据短文,今年可能会有:Kitty Cat Cafe、Pet Me Meow、 Happy Cat Café这样三家猫咖啡馆开业,故选D。

【4】A 主旨大意题。题意:本文可能是什么?A. a news report一则新闻报道; B. an animal story一个动物故事;C. a meeting notice一则会议通知; D. a pet advertisement一则宠物广告。本文报道的是加拿大的猫咖啡馆,可能是一则新闻报道。故选A。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】---- Thank you so much for the book that you send me. ---- _________

A. No, thanks B. I’m glad you like it

C. Please don’t say so D.No, it’s not so good

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

Ballet is a type of dance. It is a kind of art that can express a feeling, tell a story, or interpret(翻译) a song. The first ballet began in the 15th century. Ballet dancers may be men and women --- ballet is not just for girls! They are strong, pretty, and flexible (柔韧的).

Many movements in ballet are unusual for the human body. Dancers turn their legs out, instead of having their knees and feet straight forward. They also point their feet and may even dance on the tips of their toes.

Dancers must go through a lot of training. Many take classes almost daily if they'd like to be professional (职业的) ballet dancers. They need to practice often to keep up their strength. That also means that dancers need to take very good care of their bodies, so their bodies can keep up with the dancing! Dancers need to be well rested and eat healthy meals. They also should drink plenty of water and listen to their bodies by resting if that's what their bodies need.

In ballet class, most teachers ask dancers to warm up their bodies at first. After that, dancers come to the center to practice other movements. They should start slowly when learning new steps, so their bodies have time to get used to the steps and not get injured.

In fact, it is not easy to become good ballet dancers. Not only do dancers need to control their bodies well, but they need to have a good understanding of music.

Ballet looks soft, but it is really an athletic activity. If you love to move your body and use it to tell stories, ballet might be a great activity for you to try!

1When did the first ballet begin?

2Why do professional ballet dancers need to practice often?

3How can people become good ballet dancers?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】The girl _______ the woman. Maybe she is her daughter.

A. takes care B. takes after

C. takes off D. looks after

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】What's the weather _____ today?

-- It's windy.

A. look B. like C. looks D. likes

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】We cannot live _____ air.

A. with B. without C. of D. for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】I _____tired yesterday, so I ________ go shopping with her.

A. am, don’t

B. was, am not

C. was, didn’t

D. am, am not

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】为下列每个人到达目的地选择合适的方式。

A B

C D E

1Wow! I am in a beautiful town. There are rivers and lakes all over the town. The restaurant is between two rivers. How can I get there? I think that must be a lot more fun than taking a bus.

2 Look at the map. Yuhu Park is here. It's far from here. We can take the bus to get there. Let me see which bus we shall take. Oh, there aren’t any bus stops near here. Look! A subway station. Let's go!

3 I love Beijing. I want to see different Hutongs. I don’t want to take the bus or subway. I can borrow a bike. I can go around the city by myself. That’s great.

4Guilin is famous for its water and mountains. I am going there this vacation. It’s about 3,000 kilometers away from here. It’s so far.

5 Bank of China. It’s near. I can walk along this street and turn right. It’s down Center Street on the left. It just takes about ten minutes.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】—____ girl in red is Millie

—Oh, What ___ nice girl!

A. The / B. A a C. The a D. A /

查看答案和解析>>

同步练习册答案