精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.I will tell you the story of the ant and the grasshopper(蝗虫)‘it is a cold winter's day and an ant is bringing out some grains of corn(谷粒).He gathered(收集)them in the summer.He wants to dry them.
The grasshopper is hungry.He sees the ant and says,“Give me a few grains corn; l am dying of hunger.”
“But,“says the ant,“what did you do in the summer?Didn't you store up(贮藏)some corn?”
“No,“says the grasshopper,“I was too busy.”
“What did you do?“asks the ant.
“I sang all day,“answers the grasshopper.
′“If you sang all summer,“says the ant,“you can dance all winter.”

6l.The ant dries the grains of cornB.
A.in the summer            B.in the winter
C.on weekdays             D.when he is hungry
62.The grasshopper is very hungry because he onlyDin the summer.
A,danced   B.dried the grains   C.stared up corn  D.sang all day
63.The ant gave the grasshopperC.
A.some grains of corn       B.something to eat
C.nothing                   D.some rice
64.The title of the story may beA•
A.The Ant and the grasshopper
B.The Ant Sing and Dances
C.The Happy Grasshopper
D.Store up Some Corn and you’ll be Hungry
65.From the story we can knowD.
A.the ant is our good friend
B.we must think about ourselves before we do anything.
C.people must help others
D.we must work hard for a good life.

分析 翻译:
我将告诉你关于蚂蚁和蝗虫的故事.这是一个寒冷的冬季的一天.一只蚂蚁带来了谷粒.他在这个夏天收集他们.他想晒干他们.蝗虫饿了.他看见蚂蚁说,“给我几粒谷粒;我饿死了.”“可是,”蚂蚁说,“夏天你做了什么?你没有贮藏一些谷粒吗?”“没有,”蝗虫说,“我太忙了.”“你做了什么?”蚂蚁问.
“我整天唱歌,”蝗虫回答.“如果你整个夏天唱歌,蚂蚁说,“你可以整个冬天跳舞.”

解答 61.B.细节理解题.根据语境it is a cold winter's day and an ant is bringing out some grains of corn(谷粒).可知蚂蚁在冬天把谷粒晒干.故选:B
62.D.细节理解题.根据语境“But,“says the ant,“what did you do in the summer?Didn't you store up(贮藏)some corn?”“No,“says the grasshopper,“I was too busy.”“What did you do?“asks the ant.“I sang all day,“answers the grasshopper.可知因为蝗虫在夏天整天唱歌,没有储存粮食,所以很饿.故选:D
63.C.推测题.根据语境“If you sang all summer,“says the ant,“you can dance all winter.”可知蚂蚁没给蝗虫任何东西.故选:C
64.A.主旨大意题.根据语境I will tell you the story of the ant and the grasshopper(蝗虫)可知文章讲述的是蚂蚁蝗虫的故事.故选:A
65.D.推测题.根据语境He gathered(收集)them in the summer.He wants to dry them.和“What did you do?“asks the ant.“I sang all day,“answers the grasshopper.“If you sang all summer,“says the ant,“you can dance all winter.”的对比可知从这个故事里,可以知道我们必须努力工作,以便能过上好的生活.故选:D

点评 本题考查逸闻趣事类阅读.文章讲述的是蚂蚁和蝗虫的故事.在阅读故事类短文时,应理解文章的深层含义,也就是它的主题.在此需要注意的是,现在的阅读理解题在测试事实类的理解题的同时,往往有一些推理类理解测试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.It was a very hot day,and there were no trees along the street.Mr Smith closed his shop earlier than usual for a very important appointment.He went out into the street and began walking to the bus stop.He was very fat.The sun was shining brightly down the street,soon he was sweating all over(浑身是汗).
A small boy came out of another shop in the street and followed Mr Smith.He stayed very near him all the time,and he kicked(踢)Mr Smith's shoes for several times.Mr Smith looked at him angrily each time.
After the fourth time,Mr Smith stopped,turned round and said to the small boy,"What are you doing?Stopping following me like that!You're going to hurt my feet."
"I'm sorry,but don't stop me,please!"the small boy said,"It's very hot today and there isn't any other shade in the street!"

51.The story would most probably happen inB.
A.spring      B.summer       C.winter
52.My Smith was aA
A.shop owner   B.bank clerk   C.bus driver
53.My Smith was going to an appointmentB.
A.by bus       B.on foot      C.by car
54.The underlined word"shade"refers to a place which isB.
A.wetter      B.cooler       C.hotter
55.The boy kept following Mr Smith in the street because in his eyes Mr Smith was likeC
A.the sun        B.a map           C.a tree.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.My new neighbor is so         that he enjoys meeting and talking to people.(  )
A.shyB.outgoingC.quietD.smart

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.最近,盐城已经成功地举办了两场为贫困儿童筹款的慈善演出.
Recently two charity shows:have been held/organized successfully in Yancheng to raise money forpoor children.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.下列连环画(Comic Strips)的素材选自于牛津英语教材.阅读图文,然后根据其内容从方框 A-E 中选出可以填入图文空白处的正确答案.


A.Now the waiter doesn’t sound friendly.
B.The waiter sounds polite
C.But it is dangerous at times
D.I shall take my jacket off.
E.Your knife is not OK.

91.B
92.C
93.D
94.E
95.A.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.---What ______ the noise,Bill?
---Sorry,I broke my glass.(  )
A.isB.wasC.has beenD.will be

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.There was a boy and his family was very rich.One day his father took him on a trip to a place.He wanted to show his son how poor people were there.They spent several days on a farm.There were many poor families living on the farm.
On their way home,the father asked the son,"How was the trip?""It was great,Dad,"the son answered."Did you notice how poor people were there?"asked his father."Oh,yes,"said the son."So,tell me,"said his father.The son said,"Well,we have one dog and they have four.We have a pool in our garden,while they have a river that has no end.We have expensive lanterns (灯),but they have stars above their heads at night.We have only a small piece of land to live on,while they have the endless fields.We buy our food,but they grow theirs.We have high walls around our houses to protect us,but they don't need walls,because their friends will protect them."
The father had nothing to say.Then the boy added,"Thank you,Dad,for letting me see how poor we are."

26.The father wanted to show his sonB.
A.how people on the farm worked
B.how poor people were on the farm
C.how beautiful the farm was
D.how far it was from the city to the farm
27.How often did they go to the farm?D
A.Once a week.B.Twice a month.
C.Every year.D.The writer doesn't tell us.
28.When the father asked the son how the trip was,the son thought itA.
A.great    B.tiring
C.terribleD.boring
29.According to the boy,people on the farm can seeC at night.
A.expensive lanternsB.a lot of cars
C.stars above their headsD.many horses
30.Which of the following is TRUE,according to the passage?D
A.The boy was from a very poor family.
B.The father and the son spent several weeks on a farm.
C.People on the farm have high walls around their houses.
D.The boy thought that people on the farm lived a happy life.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-Can we run across the road now?
-No,we        .We have to wait until the light turns green.(  )
A.needn'tB.mustn'tC.couldn'tD.shouldn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-Hey!Mike,guess ______ for my coming vacation.
-To Hainan Island?You always like somewhere interesting.(  )
A.what I will takeB.where I'm going
C.when I will leaveD.who I'm going with

查看答案和解析>>

同步练习册答案