精英家教网 > 高中地理 > 题目详情

【题目】阅读理解

阅读短文,从每题所给的四个选项A、B、C和D中,选出最佳选项

Zambia is a country in southern Africa. More than half of the population is very poor, and companies pay people very little money for their work. One woman named Sylvia Banda had a dream to become a successful businesswoman and build her own brand (品牌). So, after finishing high school, Banda went to college to learn how to start a food company. She studied hard and spent her free time coming up with ways to make money, including making food and selling it to friends.

In 1987, when Banda was 24 years old, she decided to start her own restaurant. She borrowed a room and used food, and pans from her own kitchen. The first day, her restaurant did not have any chairs or tables, but she was able to sell all of the food that she had made. After counting the money, she was surprised that she had made more in one day than most people make in one month.

From that small restaurant, Banda built a large company called the Sylva Group. It now has hundreds of people working for it and is worth over a million dollars. Besides restaurants, the company has now built hotels and a college in Zambia, and it also sells many kinds of packaged (包装) foods. After reaching her goal (目标) of starting her own business and becoming rich, Banda decided to work to improve the lives of other Zambians.

She does this in a number of ways. For one, her restaurants use vegetables and other products (产品) made in Zambia, and by doing so, Banda can support the farmers. Her college also teaches farmers ways to make their farms better, which helps them make more money. The college also helps young Zambians get skills to start their own businesses. Through hard work, Banda has been able to improve both her life and her country.

【1】Why did Sylvia Banda go to college?

A. To learn how to teach at a high school.

B. To realize her dream of becoming a businesswoman.

C. Because her parents wanted her to study hard.

D. Because she wanted to spend time with her friends.

【2】In 1987, Banda ________.

A. worked at a small restaurant to learn how to cook

B. lent rooms to her friends to make extra money

C. borrowed money from a bank to start her own company

D. used things from her own kitchen to start her first restaurant

【3】What can be learnt about The Sylva Group?

A. It is the name of a small restaurant in Zambia.

B. It has become a valuable company that has many workers.

C. It builds hotels and restaurants outside of Zambia.

D. It pays for its workers to go to college.

【4】How does Banda help Zambian farmers?

A. She helps them get jobs that pay more money than farming.

B. She sells their vegetables at her stores for a high price.

C. She buys and uses their products in her restaurants.

D. She gives them money to make their farms better.

【答案】

【1】B

【2】D

【3】B

【4】C

【解析】

本文讲述了立志做一名成功女商人的赞比亚女性Sylvia Banda。她通过自己的努力,拥有了自己的饭店、旅馆和大学,并通过自己的方式帮助其他仍处于穷困中的赞比亚人。

【1】B 细节理解题。根据第一段第三、四句可知,她上大学是为了学习如何开一家食品厂,以实现她当一名成功的女商人的理想,故选B。

【2】D 细节理解题。根据第二段第一、二句可知,她用自己厨房的工具开了第一家饭店。

【3】B 细节理解题。根据第三段第二句可知,Sylva Group有数百名员工,市值超过一百万美元。故B项正确。

【4】C 细节理解题。根据最后一段第二句可知,她的餐厅选用产自赞比亚当地的蔬菜和其他产品,这样可以帮助本国农民。故C项正确。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中地理 来源: 题型:

【题目】单词拼写

结合语境,根据汉语提示用单词的适当形式填空。

【1】After a brief ________(停顿) the speaker continued.

【2】The sailor was held up while he was on ________(海岸).

【3】The society publishes its list of member ________(每年).

【4】In ________(合作) EQ is more important than IQ.

【5】Jason told me that he ________(目睹) his wife kissing another guy.

【6】The children learned about the________(关系) between the moon and the tides.

【7】They ________(拖动,打捞) the canal for the missing child.

【8】This creature lives in the ________(深处) of the ocean.

【9】Father was admiring the lovely scene ________(对面) the hotel.

【10】The manager ________(敦促) older staff to take up early retirement.

查看答案和解析>>

科目:高中地理 来源: 题型:

【题目】阅读理解

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。

Whether you are hanging out with your friends in between classes or going to the movies with them during the weekend, you will find that having friends is a really great thing. Friends are companions who will have a great time with you all the time.

Even if you can’t get together with your friends you can usually get a hold of them by phone, email or text messaging. Conversation is another value which people consider with regard to friendship. Everyone needs to talk and share their thoughts and feelings and friends are great in providing this for you.

Friends also lend a helping hand when it is needed. Every once in a while you will find that you have a problem which your friends can often help you out with. Whether it deals with a fight with your parents or other problems, your friends are there for you. This is an important trait (特点) when it comes to friendship.

Those who have good friends will also find that laughter (笑声) is a big part of the relationship. No one can make you laugh like your friends and laughter is so good for keeping your spirits up and making your day bright. You will find that the more good friends you have, the more laughter and happiness you will have in your life. Just keep in mind, though, that it is often quality (质量) of friends and not quantity of friends which make a person happy.

【1】Which of the following can be the best title for the passage?

A. The True Value of Friendship

B. Helping Hand When Needed

C. Companionship and Laughter

D. Conversation and Helping Others

【2】What does the underlined word “companions” in paragraph 1 mean?

A. Relationship of having meals together.

B. Relationship of talking with your friends.

C. Relationship of hanging out with your friends.

D. Relationship of being together with somebody.

【3】What can be inferred from the passage?

A. With age, you will lose all of your friends.

B. Friends bring about a lot of laughter and tears.

C. The more friends you have, the more happiness you own.

D. Friends can help you out of trouble and share their feelings.

查看答案和解析>>

科目:高中地理 来源: 题型:

【题目】

to his research, he spared no time to spend a weekend with us.

Devoting

B. Devoted

C. Caught

D. Lost

查看答案和解析>>

科目:高中地理 来源: 题型:

【题目】

Mr. Smith, of the speech, started to read a novel.

A. tired; boring

B. tiring; bored

C. tired; bored

D. tiring; boring

查看答案和解析>>

科目:高中地理 来源: 题型:

【题目】语篇填词

根据Reading部分的课文内容补全短文。

Xie Lei ____ 【1】____ a plane for London six months ago to complete a business ____ 【2】____. She is now halfway through the __ 【3】______ year. At the beginning, she had to learn almost everything again. She lives with a ____ 【4】____ family, which gives her the ____ 【5】____ to learn more about everyday life and ___ 【6】_____ in her new country.

She wrote her first ___ 【7】_____ to her ___ 【8】_____, but she only got an E. Now she has _____ 【9】___ the life and she feels much more at home and is going to join a few university clubs in order to have a balance between study and a social life. We wish Xie Lei all the best with her ___ 【10】_____. Keep it up! Xie Lei.

查看答案和解析>>

科目:高中地理 来源: 题型:

【题目】补全句子。

用适当的介词或副词填空。

【1】Hes never done this type of work before; Im not sure how hell fit ________ the other employees.

【2】He is used________ this kind of simple and plain life.

【3】Visiting grandfather will take ________ the whole of Sunday.

【4】We almost felt we went ________ board the spaceship.

【5】It took me a while to adjust ________ the bad weather.

【6】Could I apply ________ the job for my little brother?

【7】He never referred ________ his sisters in his letters.

【8】She felt________ home on the stage this time,though she seldom appeared.

【9】I can substitute milk ________ soybean milk.

【10】You re all doing a splendid job,keep it ________ !

查看答案和解析>>

科目:高中地理 来源: 题型:

【题目】单项选择

【1】 No language stays the same. All languages develop and change ________ time.

A. in B. onC. forD. over

2It’s well known that Zheng He’s ______ made the connections between East and West closer.

A. travel B. voyageC. tour D. journey

3 Of these two basketball teams,the former comes from the US; the ______ comes from England.

A. late B. laterC. latter D. lately

4The command ________ by our teacher puzzled all the students.

A. to give B. gaveC. giving D. given

5 The Italian boy was regarded as a hero ________ he gave his life for his country.

A. why B. which C. that D. because

6 Many students believe that the choice of their courses and universities should ________ their own interest.

A. be based on B. base onC. be basing on D. base at

7 Strangers ________ to him in the street and said how much they enjoyed his book.

A. ran away B. called onC. came up D. turned down

8 The engineers are so busy that they have zero time for outdoor sports activities, ________ they have the interest.

A. wherever B. wheneverC. even if D. as if

9 The government has a lot of problems to deal with, ________ air pollution and the increasing price of housing.

A. such as B. for exampleC. namely D. that is

【10. —Hello! Is Mr. John in the office?

—Yes. But I’m sorry. He is busy ________ and can’t speak to you.

A. at once B. at presentC. at the end D. at first

查看答案和解析>>

科目:高中地理 来源: 题型:

【题目】【1】Believe it or not. Though it sounds u , it is a true fact.

【2】 I suggest you get your parents a before you travel alone.

【3】 Millions of people want new, simplified ways of i with a computer.

【4】 It was once (一般,普遍) believed that the earth was flat.

【5】 A (概要) of his speech was printed in the newspaper.

查看答案和解析>>

同步练习册答案