【题目】阅读理解
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。
A
You might think that “global warming” means nothing more than a rise in the world’s temperature. But rising sea levels caused by it have resulted in the first evacuation (撤离) of an island nation, the citizens of Tuvalu will have to leave their homeland.
During the 20th century, sea level rose 8~12 inches. As a result, Tuvalu has experienced lowland flooding of salt water that has polluted the country’s drinking water.
Paani Laupepa, a Tuvaluan government official, reported to the Earth Policy Institute that the nation suffered an unusually high number of fierce storms in the past ten years. Many scientists connect higher surface water temperatures resulting from global warming to greater and more damaging storms.
Laupepa expressed dissatisfaction with the United States for refusing to sign the Kyoto Protocol, an international agreement calling for industrialized nations to reduce their greenhouse gas emissions (排放), which are a main cause of global warming. “By refusing to sign the agreement, the US has effectively taken away the freedom of future generations of Tuvaluans to live where their forefathers have lived for thousands of years.” Laupepa told the BBC.
Tuvalu has asked Australia and New Zealand to allow the gradual move of its people to both countries.
Tuvalu is not the only country that is vulnerable (易受影响的) to rising sea levels. Maumoon Gayoon, president of the Maldives, told the United Nations that global warming has made his country of 311,000 an “endangered nation”.
【1】What is the text mainly about?
A. Rapid changes in earth’s temperature.
B. Bad effects of global warming.
C. A country moving to a new place.
D. Reasons for lowland flooding.
【2】According to scientists, what is the direct cause of more and fiercer storms?
A. Greenhouse gas emissions in industrialized nations.
B. Higher surface water temperatures of the sea.
C. Continuous global warming.
D. Rising sea levels.
【3】Laupepa was not satisfied with the United States because it did not ________.
A. agree to reduce its greenhouse gas emissions
B. believe the problems facing Tuvalu were real
C. allow Tuvaluans to move to the US
D. sign an agreement with Tuvalu
【4】The country whose situation is similar to that of Tuvalu is ________.
A. Australia B. New Zealand
C. the Maldives D. the United States
【答案】
【1】B
【2】B
【3】A
【4】C
【解析】
本文主要讲述全球变暖所带来的海平面上升给图瓦卢这个国家带来的灾难。
【1】B 主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲述全球变暖所带来的海平面上升给图瓦卢这个国家带来的灾难,故选B项“全球变暖的坏影响”。
【2】B 细节理解题。根据第三段最后一句可知,科学家将由全球变暖导致的地表水温度升高与越来越大和破坏性更强的风暴联系在一起,所以,科学家认为越来越猛烈的风暴的直接起因是海水表面的温度升高,故选B。
【3】A 细节理解题。根据第四段第一句可知,Laupepa对美国不满的原因是美国不同意签署“减少温室气体的排放”的协议,故选A。
【4】C 细节理解题。根据最后一段可知,与图瓦卢类似的是the Maldives(马尔代夫),故选C。
科目:高中地理 来源: 题型:
【题目】--- What time is it?
--- I have no idea. But just a minute, I ______ it for you.
A. check
B. checked
C. will check
D. would check
查看答案和解析>>
科目:高中地理 来源: 题型:
【题目】 Elizabeth Freeman was born about 1742 to African American parents who were slaves. At the age of six months she was acquired, along with her sister, by John Ashley, a wealthy Massachusetts slaveholders. She became known as “Mumbet” or “Mum Bett.”
For nearly 30 years Mumbet served the Ashley family. One day, Ashley’s wife tried to strike Mumbet’s sister with a spade. Mumbet protected her sister and took the blow instead. Furious, she left the house and refused to come back. When the Ashleys tried to make her return, Mumbet consulted a lawyer, Theodore Sedgewick. With his help, Mumbet sued(起诉) for her freedom.
While serving the Ashleys, Mumbet had listened to many discussions of the new Massachusetts constitution. If the constitution said that all people were free and equal, then she thought it should apply to her. Eventually, Mumbet won her freedom---- the first slave in Massachusetts to do so under the new constitution.
Strangely enough, after the trial, the Ashleys asked Mumbet to come back and work for them as a paid employee. She declined and instead went to work for Segdewick. Mumbet died in 1829, but her legacy lived on in her many descendants(后裔). One of her great-grandchildren was W.E.B. Du Bois, one of the founder of the NAACP, and an important writer and spokesperson for African American civil rights.
Mumbet’s tombstone still stands in the Massachusetts cemetery where she was buried. It reads, in part: “She was born a slave and remained a slave
【1】 What do we know about Mumbet according to Paragraph 1?
A. She was born a slave
B. She was a slaveholder
C. She had a famous sister
D. She was born into a rich family
【2】 Why did Mumbet run away from the Ashleys?
A. She found an employer
B. She wanted to be a lawyer
C. She was hit and got angry
D. She had to take care of her sister
【3】 What did Mumbet learn from discussions about the new consititution?
A. She should always obey her owners’ orders
B. She should be as free and equal as whites
C. How to be a good servant
D. How to apply for a job
【4】 What did Mumbet do after the trial?
A. She chose to work for a lawyer
B. She found the NAACP
C. She continued to serve the Ashleys
D. She went to live with her grandchildren
【5】 What is the test mainly about?
A. A story of a famous writer and spokesperson
B. The friendship between a lawyer and a slave
C. The life of a brave African American woman
D. A trial that shocked the whole world
查看答案和解析>>
科目:高中地理 来源: 题型:
【题目】Please send us all the information _________ you have about the candidate for the position.
A. that
B. which
C. as
D. what
查看答案和解析>>
科目:高中地理 来源: 题型:
【题目】(十九)
在北京召开APEC会议期间,为了保证良好的空气质量,有关部门通过减排措施使污染严重的北京市上空出现了被人们称之为“APEC蓝”的蓝天,请用英语写一份演讲稿,号召人们行动起来使“APEC蓝”能够成为一种“新常态”。内容包括:
1. 空气污染的害处
2. 治理空气污染的方法。
①发展科技,研制新能源;
②控制工厂污染的排放;
③选择公共交通工具,尽量做到低碳出行。
【写作要求】 只能使用5个句子表达全部内容
【评分标准】 句子结构准确,信息内容完整,篇章结构连贯
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:高中地理 来源: 题型:
【题目】完成句子
用适当的代词填空,每空仅限一词。
【1】It was ________ he said at the meeting last night ________ made me angry.
【2】Wasn’t it Dr Wang ________ spoke to you just now?
【3】It was not until I reached there ________ I began to know something about the matter.
【4】________ is six o’clock when I go home from school every day.
【5】It is ________ he often breaks the school rules ________ makes his head teacher unsatisfied with him.
【6】It is because English is being widely used at present ________ we learn ________ hard.
【7】—Was it ________ he said or something that he did ________ made you cry so sadly, Sarah?—No, not really.
【8】Why is ________ ________ so many people think that being perfect is the way to go?
【9】________ was the first time that I had swum this year.
【10】________ will be two years before we meet again.
查看答案和解析>>
科目:高中地理 来源: 题型:
【题目】句型转换
对划线部分进行强调,把句子变为强调句。
【1】My mother met Tom in the street yesterday.
【2】It didn’t stop raining until midnight.
【3】John gave Mary a handbag at Christmas.
【4】Jane has been living in London since she left China.
【5】Only in this way can you finish the work in time.
【6】What the professor said had a great effect on us.
【7】Mary met a Canadian in the park last Sunday.
【8】The football match had to be put off because of the bad weather.
查看答案和解析>>
科目:高中地理 来源: 题型:
【题目】(五)
假如你是学生会主席李华,为了增进学生之间的交流,学生会决定在网络上建立中外学生英文交流论坛,请你根据下面的要点提示介绍此论坛。
目的 | 要点 | 细节 |
提供交流平台 | 加强交流 | 结识朋友…… |
提供帮助 | 学习、生活…… | |
献计献策 | 学校发展、校园生活…… |
注意:1.词数100左右。开头已为你写好,不计入总词数。
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
查看答案和解析>>
科目:高中地理 来源: 题型:
【题目】短文改错。
文中共有10处语言错误,要求你在错误的地方增加、删除或修改某个单词。
增加:在缺词处加一个漏词符号(∧),并在其下面写上该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写上修改后的词。
注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;
2. 只允许修改10处,多者(从11处起)不计分。
Dear David,
I am studying in University of Toronto. Now I have some problems with my roommates, Tom, and I am writing to ask you for some help. Tom is basically a good guy, and he doesn’t care much about what he does. He pays no attention to the room tidiness, often left his things about. He plays very loud music with the rest time. At times, I found him using others’ daily things without permission. What is worse, he often brings my friends here to drink, talking and laughing loud. I have been tried to ask him not to do so, but he doesn’t listen to me. What should I do? Would you be so kind that to give me some advice?
Yours,
Zhang Hua
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com