【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
For most parents and other caregivers, summer is by far the best season to connect kids with nature. The weather’s nice, and the youngsters are out of school. 1 So don’t miss the opportunity to schedule some outdoor time. Here are a few tips to help you along the way:
Nature is all around us. 2 For small kids, there’s likely plenty in the backyard, courtyard, or schoolyard. National parks are great, but kids foster a deep connection with nature close to home!
3 Don’t worry too much about what to do once you arrive at your nature-rich destination. What kids really need is free time to engage all their senses and use their imaginations.
You can learn too. What counts is simply to get out there, show that you value the outdoors, and be ready to have fun. 4 In fact, it is not necessary for you to know anything at all about science or nature. And remember, questions are more powerful than answers anyway!
Sit back and watch your kids learn. Don’t be too much of a helicopter parent, always saying "no". Instead, try to spare more time to stay with your kids when necessary.
5 And let kids take some risks. Most of us climbed trees, played with sticks, and got muddy as kids — and we lived to tell the story. The nature connection is a contact sport, and both kids and nature can take it!
No matter the weather or time of day you can have anadventure together with your kids. Alright, get those kids outside, into nature, making their own discoveries!
A. It’s okay not to have a plan.
B. Allow your kids to be kids.
C. Pay close attention to your kids.
D. Parents often take time off as well.
E. You don’t need to be an expert on nature.
F. You typically don’t have to go far to find nature.
G. Sometimes it is necessary to turn to experts for advice.
【答案】
【1】D
【2】F
【3】A
【4】E
【5】B
【解析】
【文章大意】本文是一篇说明文。作者在文中讲述了如何使你的家人,尤其是你的孩子,有更多的机会与自然接触。
【1】 根据上文中的"summer is by far the best season to connect kids with nature. The weather’s nice, and the youngsters are out of school"和下文的"So don’t miss the opportunity to schedule some outdoor time"可知,天气很好,孩子们放假了,父母们也经常在这个时候休假,因此不要错过安排户外时间的机会,因此选D项。
【2】根据上文中的"Nature is all around us"以及下文中的"...the backyard, courtyard, or schoolyard"可知,这里讲的是自然就在我们的身边,与自然接触不必到很远的地方去。故选F项。
【3】 根据下文可知,作者建议不要太担心到了目的地做什么,孩子们真正需要的是有自由的时间动用所有的感知及发挥他们的想象力。在这里作者想要表达的是不必为这样的活动作计划,因此A项符合语境。
【4】 根据上文中的"What counts is simply to get out there...to have fun"和下文中的"In fact, it is not necessary for you to know anything at all about science or nature"可知,作者认为人们没有必要对自然多么了解,重要的是和孩子一起到户外亲近自然。因此选E项"You don’t need to be an expert on nature"。
【5】根据空后的内容可知,该段表明作者建议让孩子们去冒险,让他们随心所欲地去玩耍来享受童趣和童真。因此B项"Allow your kids to be kids"符合语境。
科目:高中地理 来源: 题型:
【题目】目前,我国已经建成“数字中国”的地理空间框架。“天上看、地上查、网上管”的国土资源管理运行体系初步形成,大大提升了国土监管能力。据此完成下列各题。
【1】对土地资源进行“天上看”和“网上管”,需要运用的地理信息技术分别是
A.遥感和地理信息系统 B.全球定位系统和地理信息系统
C.遥感和全球定位系统 D.全球定位系统和数字地球
【2】从国情出发,下列属于我国采用高科技手段进行国土资源动态监管的主要目的有
①保护耕地,保障国家粮食安全
②指导城市交通运输
③控制建设用地规模,节约用地
④建立灾害预警系统,减少灾毁耕地
A.①② B.③④ C.①③ D.②④
查看答案和解析>>
科目:高中地理 来源: 题型:
【题目】田晓同学在他的《我的家乡》作文中写道:“四月的早晨,广阔低平的田野一望无尽,船儿在密如珠网的河流中穿梭,微风徐来,田是绿油油的稻秧,迎风起舞。田边的采桑姑娘欢歌笑语,池中的鱼儿时而跃出水面,塘边上蔗苗茁壮,果树花香,一派春意盎然之景。”据此回答下列问题。
【1】田晓的家乡位于下列哪个地区
A.黄淮海平原 B.东北平原 C.珠江三角洲 D.渭河平原
【2】该地的气候类型及耕作土壤分别是
A.温带季风气候、黄土 B.温带季风气候、黑钙土
C.亚热带季风气候、红壤 D.亚热带季风气候、水稻土
查看答案和解析>>
科目:高中地理 来源: 题型:
【题目】C
Some Facebook users are able to order food and buy tickets on the social media site. The new service was launched in the United States. Facebook designed it as a new way of building bridges between its users and commercial organizations where they live.
This idea is not new. There are many smart phone applications that already let users search, order and buy many different products and services. But Facebook’s service is a little different. It lets users share information about their favorite places and things with family and friends. Facebook says its new tool makes it easier for users to organize their friends’ favorite places and things in one place.
When users write Facebook posts seeking advice on local places or services, they can choose whether or not to turn on the new feature called Recommendations. If a user turns this on, Facebook friends can then comment on those posts and give suggestions. It also allows users to order food and buy tickets. Users can also go directly to a Recommendations bookmark on Facebook to ask a new question or to offer help to their friends. The new service lets people order food directly from the Facebook pages of some restaurants. Users can also purchase tickets to movies, music events or other activities. They can also make appointments for personal services, such as getting a haircut.
Facebook is testing the service in the United States. It plans to offer it to international users in the future. The new service is part of recent efforts
【1】Why did Facebook design the new service?
A. To improve its competitiveness.
B. To link users with native businesses.
C. To accelerate its development.
D. To satisfy its users’ demands.
【2】How does the Facebook’s new service differ from others?
A. It adds a unique Recommendations feature.
B. The information it provides is far from enough.
C. Its operation is more convenient and human-based.
D. It enables users to share information about their favorites.
【3】What’s mainly talked about in Paragraph 3?
A. The advantages of Recommendations.
B. The characteristics of Recommendations.
C. Things users can do on Recommendations.
D. The way of turning on Recommendations.
【4】What does the author say about the new service in the last paragraph?
A. It aims at attracting more new users.
B. It has gained widespread popularity.
C. It has greatly enriched people’s lives.
D. Its application has geographical limitation.
查看答案和解析>>
科目:高中地理 来源: 题型:
【题目】我国国土面积广大,不同区域之间地理环境差异明显。据此回答下列各题。
【1】下列有关不同区域之间差异的叙述,正确的是
A.松嫩平原气候的大陆性较长江三角洲稍强
B.松嫩平原的人口密度较长江三角洲高
C.松嫩平原的民居房檐宽度较长江三角洲大
D.松嫩平原住房建筑成本较长江三角洲低
【2】区域都是有边界的,秦岭——淮河一线
A.基本与我国400mm年降水量线一致
B.是我国半湿润与半干旱地区的分界线
C.是两年三熟与一年两熟至三熟种植制度分界线
D.是我国中温带与暖温带的分界线
查看答案和解析>>
科目:高中地理 来源: 题型:
【题目】近年来,我国流动人口一直维持在2亿人以上,且持续增长,城乡间人口流动是主要的流动形式。据此完成11~12题。
【1】城乡间人口流动与城市经济发展、农村经济水平提高联系密切,下面三者关系排序应是
①城乡间人口流动 ②农业专业化发展 ③城市工业、服务业发展
A.①一②一③
B.①一⑤一②
C. ③一②一①
D.③一①一②
【2】关于我国人口流动的叙述,正确的是
A.生态环境是人口流动的主要因素
B.人口流动缩小,城乡收入差距
C.区域协调发展会增加流动人口增长
D.人口向大城市流动可提高城市化水平
查看答案和解析>>
科目:高中地理 来源: 题型:
【题目】结合下列材料,回答问题。
材料一 山东省城市化统计数据。
年份 | 1997年 | 2003年 | 2006年 | 2011年 |
城市面积(平方千米) | 25 035.2 | 35 985.08 | 80 135.29 | 85 399.89 |
城市人口占总人口比重(%) | 33.89 | 38.15 | 46.75 | 50.3 |
材料二 城市的迅速发展会改变土地利用方式,并对自然环境各要素产生不同程度的影响,如工业废渣中的有害物质会对土地质量产生不良影响。此外,城市的发展对自然环境其他要素如:生物、气温、降水、地下水等也产生不良影响。
(1)从材料一中可以看出山东省城市化快速推进主要表现在____ ____、___ ________两个方面。
(2)结合材料二,从生物、气温、降水、地下水等方面说明城市的快速发展对自然环境某一要素的不良影响。
(3)在城市化快速发展的过程中,山东省可以采取哪些措施减轻城市化对地理环境的影响?
查看答案和解析>>
科目:高中地理 来源: 题型:
【题目】用适当的情态动词或括号内所给词的适当形式填空(每小题0.5分,共5分)
1. (2017·北京卷)Two more ran to get the school nurse, who brought a defibrillator, an electronic devices(器械) that _______ shock the heart back into work.
2. (2017·北京卷)The possibility of entering into and losing such a match _________ concentrate the minds of computer scientists.
3. (2017·天津卷)What _________ she think if she knew that her figure is captured(捕捉) and frozen on some stranger’s bedroom wall?
4.Jack is a great talker. It's high time that he ________ (do) something instead of just talking.
5.We ________ (face) the difficulty together,but why didn't you tell me?
6.Don't handle the vase as if it ________ (be) made of steel.
7.Sorry,I am too busy now. If I ________ (have) time,I would certainly go for an outing with you.
8.Sometimes smiles around the world ________ be false,hiding other feelings like anger,fear or worry.
9.According to the factory safety rules,all accidents ________ be reported to the safety officer.
10.—School is over. How can we contact Robert?
—Try phoning him. He ________ be home by now. He lives only a stone's throw from the school.
查看答案和解析>>
科目:高中地理 来源: 题型:
【题目】厦门岛早年只是同安县辖下的孤岛渔村,林草丛生,交通闭塞。随着近代海上通商开埠,厦门日渐繁华,1912年升县,1935年改市,1958年同安县划归厦门市,这就是“古同安,今厦门”说法的由来。改革开放以来,厦门海陆空交通四通八达,经济社会日新月异,昔日海岛型城市已经发展成为现代化的海湾型城市。结合所学知识,完成下列各题。
【1】下列因素中,厦门岛由开发早期的限制因素转变为现在有利因素的是
A. 平坦的地形 B. 湿热的气候 C. 稀疏的水系 D. 环绕的海域
【2】区域地理环境中,影响厦门不断发展的关键因素是
A. 人口 B. 地形 C. 交通 D. 气候
【3】“古同安,今厦门”的说法启示我们
A. 不同的地理环境,人们的生产生活特点是相同的
B. 相同的地理环境,人们的生产生活特点是不同的
C. 相同的地理环境在不同阶段,对区域发展的影响是不同的
D. 相同的地理环境在不同阶段,对区域发展的影响是相同的
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com