【题目】阅读理解
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
Pat O’ Burke was a poor Irishman with a large family, and one morning, waking up very early from cold and hunger, he decided to go hunting (打猎) in a wood near his home. The wood belonged to Lord Northwood, a rich gentleman. Pat had no right to go there, but in it there were lots of rabbits and birds that were good to eat, and Pat determined to take the risk.
Suddenly he saw the owner, with a group of friends, coming towards him in the wood. There was a look of anger on Lord Northwood’s face as he caught sight of the gun in Pat’s hands. Pat’s heart sank (下沉) with fear, but he saw there was no hope of escape, so he walked bravely up to them and said to Lord Northwood, “Good morning, sir, and what has brought you out so early this morning?” Lord Northwood, rather surprised, said he and his team were taking a little exercise to get an appetite (食欲) for their breakfast. Then, looking at Pat with doubt, he said, “but why are you out so early in the morning?” “Well, sir” said Pat, “I just came out to see if I could get a breakfast for my appetite.”
The whole team burst into laughter at Pat’s humor and cleverness, and with a smile Lord Northwood walked on, leaving Pat to try his luck with the rabbits.
【1】This is a story about _______.
A. an Irish hunter with a large family
B. a rich man who owned a big wood
C. a poor Irishman who lived all by himself
D. a clever man who tried to get something to eat
【2】Why was there a look of anger on Lord Northwood’s face?
A. Pat had not told him he would come.
B. The wood is the Lord’s private place.
C. He didn’t like the poor Irishman at all.
D. He was not expecting Pat at this early hour.
【3】Why was Lord Northwood surprised?
A. Pat wasn’t afraid of him.
B. Pat had a gun in his hands.
C. He wondered why Pat didn’t run away.
D. He had not expected such a question from Pat.
【4】What made the whole crowd burst into laughter?
A. Pat’s funny looks.
B. Pat’s humorous reply.
C. Pat’s interesting question.
D. Pat’s promise to leave right away
【答案】
【1】D
【2】B
【3】D
【4】B
【解析】
本文属于故事类文章,讲述了一个穷人饥寒交迫,被迫到领主的森林里打猎,但是不幸遇到领主,穷人的机智回答帮助其渡过难关。
【1】D 主旨大意题。根据第一段第一句Pat O’ Burke was a poor Irishman with a large family, and one morning, waking up very early from cold and hunger, he decided to go hunting in a wood near his home.可知本题答案为D。
【2】B 细节理解题。根据第一段中的The wood belonged to Lord Northwood, a rich gentleman, Pat had no right to go there可知树林属于领主,是私人领地,故选B。
【3】D 推理判断题。根据文中“Good morning, sir, and what has brought you out so early this morning?” Lord Northwood, rather surprised, said he and his team were taking a little exercise to get an appetite (食欲) for their breakfast.可以推断出领主很惊讶Pat居然先发制人,主动问了一个问题,故选D。
【4】B 推理判断题。根据最后一段中的The whole team burst into laughter at Pat’s humor and cleverness可以得出本题答案为B。
科目:高中地理 来源: 题型:
【题目】用括号内单词的正确形式填空。
【1】They asked her to be ________ (mercy) to the prisoners.
【2】The children waited patiently in ________ (expect) of the magician.
【3】Our conversation ended ________ (abrupt) when George burst into the room.
【4】A woman was singing ________ (merry) in the next room.
查看答案和解析>>
科目:高中地理 来源: 题型:
【题目】
Mary is ill today. If she , she absent from school.
A. were not ill; wouldn’t be
B. had been ill; wouldn’t have been
C. had been ill; should have been
D. hadn’t been ill; could be
查看答案和解析>>
科目:高中地理 来源: 题型:
【题目】阅读理解
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
Hilton English Language Center
Information for New Students
Class time: 8:30 a.m.-10:00 a.m., 10:30 a.m.-12:00 a.m., 1:30 p.m.-3:00 p.m.
The Language Center is open Monday to Friday. Each class has one afternoon free per week. On the first day, go to the lecture hall to check your timetable.
Self-access (自习): The language laboratory (Room 1110) is open Monday to Friday from 3:15 p.m. to 5:00 p.m. for all full-time students.
You can learn how to use computers for language games. There are tapes for students to borrow to practice their English. Go in and ask the teacher to show you. If you plan to take public examinations, there are listening comprehension tapes for you to practice with. There are other kinds of exercises on the computers. Ask your class teacher for a list of past exam essays. Students can borrow tapes to take home but they must be returned after two days.
Attendance (出勤): All students are expected to attend classes as it is required. Students who do not attend classes will be reported to OSS. Eighty percent attendance is required for students to receive their certificates (证书) when they finish their courses.
Books: If students are given course books, the books are their responsibility. If a book is lost, the student will be expected to pay for it. If students wish to buy books, there is a bookshop in the college specializing in English books (Room 3520).
【1】When do classes begin and end on a full day?
A. 8:30 a.m.-1:30 p.m.
B. 8:30 a.m.-3:00 p.m.
C. 8:30 a.m.-3:15 p. m.
D. 3:15 p.m.-5:00 p.m.
【2】Which of the following statements is TRUE?
A. No teachers are in the language lab.
B. Books can’t be taken out of the center.
C. 90% attendance is required for the students.
D. Students can prepare for exams by listening to tapes.
【3】Timetable can be seen in _____.
A. the lecture hall
B. Room 3520
C. the classroom
D. Room 1110
【4】Where can students buy books?
A. Room 1110.
B. Room 3520.
C. The language lab.
D. OSS.
查看答案和解析>>
科目:高中地理 来源: 题型:
【题目】
We the work on time without your help.
A. hadn’t had finished
B. didn’t have finished
C. couldn’t have finished
D. can’t have finished
查看答案和解析>>
科目:高中地理 来源: 题型:
【题目】语法填空
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
A few weeks ago, I was on vacation with my family in Malaysia. We visited lots of places. One of the hotels we ___【1】___(stay)in was near a China Town.
Everything was cheap there ___【2】___ we did a lot of shopping. I was looking for a watch for ___【3】___(I)and one for my girlfriend. There were many shops that were selling ___【4】___ same watch—but for different prices. I finally found the best price when it was time ___【5】___ (pay), I realized I was 10 dollars short, so I suggested ___【6】___ (return) one of the watches. The ___【7】___ (own) of the shop asked why and I explained I didn’t have enough money with me. She smiled and said, “You can take it, but promise me you’ll pay tomorrow!” So I asked her what time she __【8】___ (be) there the next day and said, “OK, I promise.”
Unfortunately we changed our hotel and the new one was much __【9】___ (far) away from China Town, but I still walked all the way to her shop and gave her the money. She smiled and said, “You’re a good person.” It’s so beautiful when people ___【10】___ you don’t know trust you.
查看答案和解析>>
科目:高中地理 来源: 题型:
【题目】阅读理解
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
Ammie Reddick from East Kilbride, Lanarkshire, was only 18 months old when she had the accident that had scarred (留下创伤) her for life. The child reached up to get a hot bottle in the family kitchen and poured boiling water over her body.
Her mother Ruby turned round and, seeing Ammie badly burnt, rushed her daughter to a nearby hospital. Twenty percent of Ammie’s body had been burned and all of her burns were third-degree. There, doctors performed an operation that took about six hours to control her injuries. Over the next 16 years, Ammie received 12 more operations to repair her body.
When she started school at Maxwelton Primary at age 4, other pupils said cruel words or simply wouldn’t play with her. “I was the only burned child in the street, the class and the school,” she said, “some children refused to become friends because of that.”
Today, aged 17, Ammie can only ever remember being a burned person with scars; pain is a permanent part of her body. She still has to have two further operations. Yet she is a confident, outgoing teenager who offers hope to other young burns victims (受害者).
She is a member of the Scottish Burned Children’s Club. This month, Ammie will be joining the younger children at the Graffham Water Center in Cambridge for the first summer camp. “I’ll show them how to get rid of unkind looking from others,” she says. Ammie loves wearing fashionable (时尚的) clothes, and she plans to show the youngsters at the summer camp that they can too. “I do not hide my burns scars,” she says, “I gave up wondering how other people would say years ago.”
【1】What did other children do when Ammie first went to school?
A. They were afraid of her.
B. They showed pity to her.
C. They were friendly to her.
D. They looked down upon her.
【2】 Ammie will teach the younger children at the Graffham Water Center to ___________.
A. live a normal life
B. recover quickly
C. face others’ unkindness bravely
D. hide their scars by proper dressing
【3】 What does the underlined word “permanent” in the 4th paragraph mean?
A. Necessary. B. Life-long. C. Difficult. D. Important.
【4】 What can be the best title of the passage?
A. Burned Pains For a Girl
B. A Seriously Burned Girl Survives
C. A Seriously Burned Angel of Hope
D. Ways to Get Rid of Unkind Looking
查看答案和解析>>
科目:高中地理 来源: 题型:
【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
All over the world people enjoy sports. Sports help to keep people healthy and happy, and to live longer.
__【1】__ They buy tickets or turn on their TVs to watch the games. Often they get very excited when their player or team wins.
__【2】__ Football, for example, has spread around the world. Swimming is popular in all countries near the sea or in those with many rivers. What fun it is to jump into a pool or lake, whether in China, Egypt or Italy! _【3】__ Think how many lovers to skate or ski in Japan, Norway or Canada.
Some sports or games go back thousands of years like running or jumping. Chinese Wushu, for example, has a very long history. But basketball and volleyball are rather new. Both of them are only about a hundred years old yet. _【4】__ Waterskiing is one of the newest in the family of sports.
People from different countries may not be able to understand each other, but after a game together they often become good friends. __【5】_ One learns to fight hard but fight fair, to win without pride and to lose with grace (风度).
A. And think of people in cold countries.
B. Sports help to train a person’s character.
C. People aren’t inventing new sports or games.
D. Many people like to watch others play games.
E. People are inventing new sports or games all the time.
F. Not a few people take part in different sports competitions themselves.
G. Some sports are so interesting that people everywhere take part in them.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com