精英家教网 > 高中地理 > 题目详情

【题目】B

Everyone needs friends. We all like to feel close to someone. It is nice to have a friend to talk, laugh and do things with. Surely, there are times when we need to be alone. We don’t always want people around. But we would feel lonely if we never had a friend.

No two people are the same. Sometimes friends don’t get along well, which doesn’t mean that they no longer like each other. Most of the time they will go on being friends. Sometimes friends move away, then we feel very sad. We miss them much, but we can call them and write to them. Maybe we would never see them again, and we can make new friends. It is surprising to find out how much we like new people when we get to know them. Families sometimes name their children after a close friend. Many places are named after men and women, if they are friendly to people in a town. Some libraries are named this way. So are some schools. We think of these people when we go to these places.

There’s more good news for people who have friends. They live longer than those people who don’t. Why? It could be that they are happier. Being happy helps you stay well. Or it could be just knowing that someone cares. If someone cares about you, you take better care of yourself.

1 The first paragraph tells us ___________.

A. none needs friends

B. we need to be alone

C. we always need friends around us

D. making friends is the need in peoples life

2Which of the following is the most probable place people name after friendly people?

A. A house. B. A room.

C. A library. D. A village.

3 If people have friends, they would live longer, because ___________.

A. they feel happier and healthier

B. they get a lot of help from their friends

C. they take better care of themselves

D. both A and C

4 This passage tells us ___________.

A. that people are all friends

B. that people need friends

C. how to get to know friends

D. how to name a place

答案

【1】D

【2】C

【3】D

【4】B

【解析

【语篇解读】本文是一篇议论文,主要讨论的是每个人都需要朋友,朋友在我们生活中的作用很大。

小题1】段落大意题。根据文章第一段前两句Everyone needs friends. We all like to feel close to someone.以及这一段的内容,是说每一个人都需要朋友,可知答案为D。

【2】细节理解题。从第二段的句子:Many places are named after men and women, if they are friendly to people in a town. Some libraries are named this way.可知图书馆会以友好的人命名,选C。

【3】细节理解题。根据文章第三段的内容Theres more good news for people who have friends. They live longer than those people who dont. Why? It could be that they are happier. Being happy helps you stay well. Or it could be just knowing that someone cares. If someone cares about you, you take better care of yourself.可知答案的A和C都符合题意,故选D。

【4】主旨大意题。综合文章的全部内容,从第一段、第二段的内容可知文章讲的是我们每个人都需要朋友,答案为B。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中地理 来源: 题型:

【题目】Scientists ______ thousands of chemicals before they decided on the right one in the end.

A. tried out

B. found out

C. worked out

D. turned out

查看答案和解析>>

科目:高中地理 来源: 题型:

【题目】根据语境,用方框中所给短语的适当形式填空。(每个短语仅使用一次)

point calm concern loose crazy go through in order to set down

add up to on purpose

1. Tom is ________ about playing football.

2. We won over them by 5 ________ in the basketball match.

3. I have ________ everything that happened.

4. The old lady ________ two world wars.

5. He was ________ when I told him the bad news.

6. —Did he break it accidentally?

—No. He did it ________.

7. His parents were both ________ about his safety.

8. He is old and his teeth become ________.

9. The money she spends on clothes a month ________ 1,000 yuan.

10. She arrived early ________ get a good seat.

查看答案和解析>>

科目:高中地理 来源: 题型:

【题目】将下列直接引语转换为间接引语,每空一词。

1. She asked me, "When are you going to Shanghai?"

She asked me when ______ ______ going to Shanghai.

2. My brother told me on the phone, "I will go back tomorrow."

My brother told me on the phone that he ______ ______ back ______ ______ ______.

3. Our headteacher told Li Ming’s mother, "He has gone home."

Our headteacher told Li Ming’s mother that ______ ______ gone home.

4. The reporter asked the girl, "Do you like your volunteer work on weekends?"

The reporter asked the girl ______ she ______ ______ volunteer work on weekends.

5. "Why do you stay at home?" my father asked.

My father asked ______ ______ ______ at home.

6. The woman teacher asked the students, "Can you understand what I am saying?"

The woman teacher asked the students ______ ______ could understand what ______ ______ saying.

7. She said, "Are you from the south?"

She asked ______ ______ ______ from the south.

8. Mr. Paul said to us, "The moon goes around the earth."

Mr. Paul ______ us that the moon ______ around the earth.

9. "I can’t find my wallet," he said to me.

He ______ me that ______ ______ ______ ______ wallet.

10. "I will take it home with me," she said.

She said that ______ ______ ______ it home with ______.

查看答案和解析>>

科目:高中地理 来源: 题型:

【题目】

Everyone had an application form in his hand, but no one knew which office room .

A. to send it

B. to be sent to

C. to send it to

D. to have it send

查看答案和解析>>

科目:高中地理 来源: 题型:

【题目】【1】对他的成绩我们怎么赞扬也不过分。

【2】他刚进办公室,电话铃就响了。

【3】只有傻瓜才会做这种事情。

【4】 她是班里最自私的了。

【5】他的失败完全是由于他自己的粗心大意。

查看答案和解析>>

科目:高中地理 来源: 题型:

【题目】单句改错(每小题1分,满分14分)

1. The dog served a guard in our garden.

2. It is no doubt that we did the right thing.

3. Susan lost my favorite book, what really upset me.

4. The remained food is not enough for the whole family.

5. The math teacher thinks high of Tom, who can solve almost all math problems.

6. John competed a place at their school but didn’t get in.

7. It is likely that he will be admitted for Beijing University.

8. The restaurant charged us $40 the wine.

9. I lived in that you call Ancient Greece and I used to write about the Olympic Games a long time ago.

10. The sports meeting is held every year on a regularly basis.

11. The way how he spoke to his mother surprised us greatly.

12. After graduation, he returned to the small town which he grew up.

13. Smile is one of the most important skills which all of us should learn.

14. Please give me one reason that we should help you.

查看答案和解析>>

科目:高中地理 来源: 题型:

【题目】七选五型阅读理解

How to Communicate with a Deaf Person

Communicating with a deaf person doesn’t have to be as difficult as it might seem. The trick is to be patient, straightforward, and to remember that deaf people communicate visually. Before you know it, you’ll forget you were ever worried!

Method 1: Starting Your Conversation

1 You can do this by moving into the person’s field of vision and waving from a polite distance, or by tapping the person gently on the shoulder. If it’s a real emergency, you can also turn the lights off and on quickly.

Position yourself carefully. Make sure that the light in the room is shining directly onto your face, and that you’re not standing with your back to a light. 2

Find out how the person prefers to communicate. Some deaf people are better lip-readers than others. Some deaf people may prefer to write back and forth or to use an interpreter. Many interactions between the deaf and the hearing require a combination of these methods. 3

Method 2: Communicating through Lip-reading

Keep your sentences simple and use plain language. 4 The more complex your phrasing and vocabulary, the more likely your deaf companion is to miss something. Try to avoid using slang or expressions that aren’t widely known.

When someone else is speaking, don’t turn away from the deaf person in your group. 5 You don’t have to look at the deaf person while someone else is talking, but try to make sure your face is visible.

A. Get the person’s attention.

B. It’s important not talk too quickly.

C. Or, they’ll miss parts of the conversation.

D. If so, it’ll make them feel left out of the conversation.

E. Stand directly in front of the person, at a normal distance.

F. The best way to know which methods are most effective is to ask.

G. Try not to be too difficult when using your words in the beginning.

查看答案和解析>>

科目:高中地理 来源: 题型:

【题目】书面表达

假如你是李华,最近你发现你的好友李鹏因为一次英语考试不及格有了厌学的情绪,你很担心他。请根据以下的要点给李鹏写一封英语邮件,鼓励他战胜困难、努力学习。

1.分析李鹏的学习情况。他上课不注意听讲等;

2.高中生应该如何面对考试中的失败和挫折;

3.对他今后的学习提供帮助。

注意:

1.短文必须包括所有要点,可以适当增加情节,使内容连贯。

2.词数100左右。

3.开头和结尾已经给出,不计入总词数。

4.参考词汇:frustration挫折

Dear Li Peng,

To be honest,I'm really concerned about you as I find you are tired of studying English after taking the exam. I'm writing to_________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

Yours Sincerely,

Li Hua

查看答案和解析>>

同步练习册答案